Da han døde hadde Philip Seymour Hoffman kun én ukes innspilling igjen av sitt bidrag til «The Hunger Games»-serien.

Ifølge Variety har produksjonsselskapet Lionsgate nå meddelt at dødsfallet ikke vil få innvirking på premieredatoene til filmene, som er planlagt til henholdsvis 21. november 2014 og 20. november 2015.

Dermed ligger det nå an til at skuespilleren likevel vil gjenta rollen som Plutarch Heavensbee i de to siste filmene.

Med tanke på at den avsluttende filmens premiere ligger såpass langt frem i tid vil den trolig bli det siste vi ser til en av vår tids største skuespillere.

Fra starten som respektert karakterskuespiller på 90-tallet ga Philip Seymour Hoffman oss en lang rekke uforglemmelige øyeblikk på kinolerretet.

Det er all grunn til å tro at vi har noen flere å se frem til ennå.

I januar var HoffmanSundance-festivalen for å promotere to nye filmer hvor han medvirket.

«God’s Pocket» er et drama fra et arbeiderklassenabolag i Philadelphia hvor Hoffman spiller en mann som nettopp har mistet sønnen i det som tilsynelatende var en arbeidsulykke. Kona hans spilles av Christina Hendricks, og hun er ikke den eneste «Mad Men»-skuespilleren involvert i prosjektet.

Filmen er nemlig regissert av John Slattery, kanskje bedre kjent som seriens sølvhårede skjørtejeger Roger Sterling.

Kritikkene har vært lunkne (The Hollywood Reporter mente det var som om å se Coen-brødrene regissere med den ene hånda bundet fast til ryggen), men ikke så lunkne at dramaet ikke kan være verdt en titt.

Større er uansett forhåpningene til spionthrilleren «A Most Wanted Man», som er en filmatisering av John Le Carré-romanen ved samme navn. Her spiller Hoffman den tyske lederen av en antiterror-enhet i Hamburg.

Ifølge Variety er det først uvant å se ham og medspiller Rachel McAdams med tyske aksenter, men effekten gir seg kjapt og Hoffman glitrer som sliten men innsiktsfull agent.

Dessverre var det ikke alle prosjektene hans som sto ferdige før bortgangen. Kort tid før han døde ble det klart at tv-kanalen Showtime hadde bestilt ti episoder av den første TV-serien hans, «Happyish» (tidligere døpt «Trending Down»).

Hoffman skulle ha hovedrollen som Thom Payne, en reklamemann som var vellykket men bitter over den økende ungdomsfikseringen i bransjen hans.

The Independent skriver at kun én episode er spilt inn så langt. Fordi Hoffman var den drivende kraften i hver eneste scene og ingen andre skuespillere var vurdert er det lite trolig at den vil fortsette med annen besetning.

Filmen «Ezekiel Moss» ser også ut til å gå en usikker fremtid i møte, ifølge Deadline. Den overnaturlige fortellingen om en mystisk mann i stand til å kommunisere med de døde skulle være Hoffmans andre som regissør, etter regidebuten «Jack Goes Boating», med rolletolkninger av blant andre Amy Adams og Jake Gyllenhaal.