Stas! Selv om jeg ikke var noen kjempefan av Anton Corbijns forrige film «The American», var «Control» – om Joy Division-frontmann Ian Curtis – en ekstremt spennende regidebut.

Og Corbijns fotografier for artister som Elvis Costello, Bowie, Björk etc. er det jo umulig å krangle på, i hvert fall har ikke jeg tenkt til å gjøre det. Da nederlenderen åpnet en utstilling i Stockholm nylig gjestet han forresten Skavlan, se intervjuet her.

Men grunnen til at denne saken skrives er Corbijns neste filmprosjekt, som ser riktig så spennende ut.

Filmen har tittelen «A Most Wanted Man», og er basert på en John Le Carré-spionthriller fra 2008 om en halvt russisk, halvt tsjetsjensk spilloppmaker som oppholder seg ulovlig i Hamburg, der han legger et plott som involverer mulige Al Qaida-penger, en britisk bankmann og en kvinnelig advokat. La hedersmann Le Carré – forfatteren bak årets beste film til nå «Tinker, Tailor, Solider, Spy» – fortelle deg mer om handlingen selv:

Nyheten i dag er at Philip Seymour Hoffman (bildet øverst) har takket ja til en ledende rolle i filmen, som sjefen for en tysk etterretningsorganisasjon, ifølge The Playlist.

Dette er imidlertid ikke hovedrollen, den kommer trolig til å innehas av Herbert Grönemeyer, kjent for noen fra 1981-klassikeren «Das Boot».

Innspillingen starter i september.

For øvrig er det en ny dokumentar om Anton Corbijn på gang, kalt «Inside Out», som skal vises på Filmfestivalen i Berlin (den starter opp i morgen):