Etter at «Hobbiten»-regissør Peter Jackson forrige uke viste frem de første klippene fra den kommende Tolkien-storfilmen, ble det haraball på internett. Ikke fordi innholdet i klippene skuffet – akkurat det ble nemlig satt i skyggen av at klippene var filmet og ble vist fram med 48 bilder i sekundet.

Effekten av dette var at «Hobbiten» «så mer ut som en spansk tv-såpe» enn en cinematisk reise inn i Midgard, skulle man tro dem som var tilstede.

Ikke overraskende forsvarer nå Jackson den nye filmteknologien, som ifølge ham selv (og James Cameron) er fremtiden for kinofilm (som i dag benytter seg av 24 bilder i sekundet som standard).

Jackson fnyser av kritikken, og tenker å fortsette som planlagt:

– Ingen kommer til å stoppe. Denne teknologien kommer til å utvikle seg videre, sier han til Entertainment Weekly.

Klippet som ble vist fram på CinemaCon i Las Vegas besto av en timinutters montasje fra forskjellige steder i filmen. Ifølge Jackson var dette kanskje i knappeste laget for at man skulle få dannet seg et ordentlig inntrykk av teknologien.

– Det er kanskje uvant i begynnelsen, fordi du ikke har sett en film som dette før. Det er bokstavelig talt en ny opplevelse, men vet du hva? Den opplevelsen varer ikke gjennom hele filmen, ikke i det hele tatt. Det varer bare i ti minutter, mer eller mindre, sier Jackson.

En av effektene ved å doble antall bilder per sekund på lerretet, er at alt blir mye skarpere – spesielt i sekvenser med mange bevegelser. Men hva har Jackson å si til dem som kritiserer disse skarpere bildene?

– Jeg kan egentlig ikke si noen ting. Akkurat som man ikke kan si noe til noen som ikke liker fisk. Du kan ikke forklare hvorfor fisk smaker så godt, og hvorfor folk burde sette pris på det.

Ifølge Jackson har han fortsatt mange tilhengere i kinobransjen, som tross alt må oppgradere utstyret sitt for å vise filmen med 48 bilder i sekundet. Det kan kanskje lønne seg på sikt?

– Når alt kommer til alt, må vi gjøre alt vi kan for å gjøre gapet større mellom hva du kan se i kinosalen og det du kan se hjemme, sier han til EW.