Til tross for sin lave høyde har Peter Dinklage en høy stjerne hos mange.

Spesielt etter sin innsats som Tyrion Lannister i «Game of Thrones». Hva hadde vel serien vært uten ham?

Uansett, det er heldigvis mer til livet enn blodige feider konger imellom.

Det gjelder også for Dinklage, som nå har takket ja til hovedrollen i en hittil ikke navngitt Paramount-komedie. Med en planlagt R-aldersgrense er den åpenbart ment for et voksent publikum, og sånt gir stjerne i vår bok.

Ifølge Hollywood Reporter skal ikke filmen være helt ulik «Bad Santa», bare at Dinklage i stedet for en kjøpesenter-julenisse skal spille en liksom-leprechaun som later som han er the real deal.

Vi likte Billy Bob Thornton (og hans lille venn Tony Cox) i «Bad Santa», så om denne kortvokstfilmen (det er lov å si, sant?) kan nå den til knærne (no pun intended), lover det godt.

Interessant nok er den ene av filmens produsenter, Cale Boyter, ikke ukjent med verken tematikken eller Dinklage. Hun produserte nemlig i sin tid Will Ferrell-komedien «Elf», der Dinklage også viste hva han er god for:

Et annet lovende tegn for filmen er at manuset skrives av Andrew Dodge, som har skrevet manuset til Jason Batemans regidebut «Bad Words».

Filmen, som høstet svært gode kritikker under visningen på filmfestivalen i Toronto, ble i nesten hver eneste anmeldelse sammenliknet med nettopp «Bad Santa».

Bateman spiller selv hovedrollen, en godt voksen og svært konkurransekåt mann som gjør alt i sin makt for å vinne en stavekonkurranse – mot deltakere som like gjerne kunne vært barna hans. Virker lovende (det finnes dessverre ingen trailer ennå):