Filmåret 2013 har handlet mye om de potensielle fallgruvene ved eksess, materialisme og luksus («The Great Gatsby», «The Bling Ring», «Spring Breakers»), men forhåpentligvis er det en annen film som kommer til å løfte temaet til de største høydene.

For noen små minutter siden kom den første traileren til Martin Scorseses «The Wolf of Wall Street», og den gir et fantastisk førsteinntrykk.

Satt til en ny låt fra Kanye Wests «Yeezus»-plate er den perfekt klippet med en gåsehudfremkallende effekt.

Filmen baserer seg på livshistorien til Jordan Belfort (spilt av Leonardo Di Caprio), en svindlersk Wall Street-type som snusket til seg en hel haug med penger mens han pleide dop og sex-avhengighet på 90-tallet.

Historien hans er åpenbart spinnvill (mafiatilknytning, FBI-etterforskning, grunnstøting av luksusyacht), noe også salgstallene for hans to memoarer, titulert nettopp «The Wolf Of Wall Street» og «Catching the Wolf of Wall Street» også tyder på.

Filmatisering av memoarene har vært under planlegging lenge, og «Sopranos»/«Boardwalk Empire»-superfyr Terrence Winter skrev ferdig manus allerede i 2007.

Når Scorsese også slipper til Comoyo Filter-favorittene Jonah Hill og Matthew McConaughey det jo bare bli bra.

Norsk premiere blir 6. desember 2013.

Bonus: Intervju med Jordan Belfort fra 2007: