Det er et faktum at Paul Thomas Anderson er en av vår tids mest spennende filmskapere. Si hva du vil (nesten) om «Boogie Nights», «Magnolia» eller «Punch-Drunk Love», men «There Will Be Blood» (2007) bør det være klin umulig å argumentere mot, spør du meg. For ordens skyld: Bildet over er fra innspillingen av denne, der Anderson (til høyre) står sammen med hovedrolleinnehaver Daniel Day Lewis.

Andersons neste film heter «The Master», og er en historie om en karismatisk intellektuell (spilt av Philip Seymour Hoffman) som grunnlegger en scientologi-aktig religion på 50-tallet. Joaquin Phoenix spiller hans medhjelper, som – etter hvert som religionen vokser seg større – begynner å stille spørsmål ved sin leder.

Amy Adams, Laura Dern og Lena Endre spiller andre roller i filmen.

Mange rykter har sirkulert om mulig utgivelsesdato for «The Master», som ble spilt inn i fjor sommer – blant annet har det vært spekulert i om den kunne bli ferdig til Cannes-festivalen i mai, mens andre har trodd den først ville komme ut til neste år.

Anderson-fansiden Cigarettes & Red Vines bestemte seg derfor for å gå rett til kilden – de spurte produsent Megan Ellison om saken på Twitter. Og fikk svar:

Oktober, altså! Ville kanskje passet med verdenspremiere under filmfestivalen i Venezia i august?

 

PS: Jeg har kommet opp med ett argument mot «There Will Be Blood», og det er den enorme styrkeforskjellen mellom den (nesten) overspillende Daniel Day Lewis og den langt mer uerfarne skuespilleren Paul Dano. Tidvis er det nesten vondt å se på. Men det er jo også meningen! Så et ordentlig argument er det ikke.