Regissør David Gordon Green regnes ofte for å være en del av den utvidede kretsen rundt Judd Apatow-gjengen – han fikk for eksempel sin første kommersielle sjanse med den svært vellykkede marihuanakomedien «Pineapple Express», han er en av de mest brukte regissørene på strålende «Eastbound and Down», og har regissert de relativt dyre og stjernespekkede floppene «The Sitter» med Jonah Hill og «Your Highness».

Litt mindre kjent er det imidlertid også at Green har en bakgrunn som mer «seriøs» filmskaper. Blant annet fikk hans gjennombruddsfilm «George Washington» (2000) en Criterion-utgivelse og endte opp på Roger Eberts topp 10-liste over beste filmer fra året.

Greens kommende «Prince Avalanche» skal være en (delvis) tilbakekomst til indierøttene, eller kanskje heller en hybrid mellom de stillere filmene og komediene. I dag kom det en fersk trailer til filmen, der Paul Rudd og Emile Hirsch har (nesten) eneste roller.

Se den i videovinduet øverst.

Hirsch spiller broren til kjæresten til Rudds karakter, og filmen er altså da en 100 prosent karakterdrevet film om to menn som i utgangspunktet hater hverandre, men som blir tvunget til å tilbringe endel tid da de jobber med noe veiarbeid i totalt øde deler av Texas.

Jeg føler meg ganske sikker på at jeg kommer til å like «Prince Avalanche» godt, den vant regiprisen under filmfestivalen i Berlin og fikk gjennomgående svært gode kritikker – særlig i fagorganene The Hollywood Reporter og Variety.

Svenske Nonstop Entertainment har kjøpt inn filmen, det betyr i hvert fall at filmen kommer til Norge også etterhvert – enten rett på dvd/vod eller på kino via en samarbeidspartner.

PS: «Prince Avalanche» er en remake av islandske «Á annan veg».