Sjørøveri kommer ganske langt ned på lista over ting vi forbinder med Beatles-legenden, men det ser faktisk ut som om de norske regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning har sørget for at vi har en ekstra grunn til å sjekke ut den femte «Pirates of the Caribbean»-filmen når den kommer på kino neste år.

Om ikke annet for å finne ut hvordan i huleste de har klart å inkorporere Paul McCartney i filmens univers.

Rønning annonserte allerede i høst – på Instagram, rett fra settet i Australia – at filmen var «a wrap», men denne uka ble det rapportert om at cast og crew hadde en rendez-vous i Vancouver for å spille inn ytterligere scener.

That’s a wrap on Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales! Thank you #australia #pirates5

A photo posted by Joachim Rønning (@joachimronning) on

300-millioner-dollar-prosjektet har til dels hatt en trøblete tilblivelse, med forsinkelser, budsjettoverskridelser og omskrivinger, så vi tenkte i vårt stille sinn at det dreide seg om å fikse ett eller annet som hadde gått galt under innspilling i Australia. Skal aldri tenke så stygt om norske regissører igjen, for ifølge Deadline er årsaken at Rønning og Sandberg (evt deres produsenter/castere, såklart) har fått selveste Macca til å gjøre en gjesterolle.

Selv ikke det amerikanske bransjenettstedet har den ringeste anelse om hva slags rolle 73-åringen skal spille, men det må naturligvis dreie seg om en eller annen vittig referanse til Beatles-rivalene Rolling Stones‘ involvering i de to forrige filmene i serien, «At World’s End« (2007) og «On Stranger Tides» (2011).

Der spilte nemlig Keith Richards hovedkarakter Jack Sparrows’ far.


Hypereksklusivt er det hvertfall – på tross av et halvt århundre som en av verdens mest profilerte kjendiser har Paul McCartney svært sjelden vært å se på film.

Han har fattige 22 skuespilleroppføringer på IMDB, inkludert Beatles-filmene og små bidrag til blant annet «Bocak Horseman» (!) og «30 Rock».