Pussig dette her: for kun et par dager siden kom vi i ComoyoFilter inn på det smått bisarre statsbesøket Sovjetunionens leder Nikita Khrusjtsjov avla USA i 1959 -hvor han blant annet ble nektet inngang til Disneyland.

Så kommer nyheten om at HBO endelig har gitt klarsignal for «K Blows Top», en lenge planlagt TV-film om besøket, beskrevet som en slags politisk komedie fra virkeligheten. Burde være nok å ta av -og i hovedrollen har de en fyr som til fulle har bevist sin evne til både finstemt komedie og å bringe frem det menneskelige i (antatt pompøse) statsledere: Paul Giamatti! Fra John Adams til Nikita Khrusjtsjov, altså.

I regissørstolen finner vi en annen mann med en korrekt bekgrunn fra såvel komedie som politisk drama: Jay Roach slo gjennom med «Meet The Fockers» og «Austin Powers«-filmene, men har i senere tid også gjort seg bemerket med vellagde HBO-dramer om amerikansk politikk. Nærmere bestemt amerikanske valgkamper: «Recount» fra 2008 tok for seg det bitre etterspillet etter valgkampen i 2000, mens «Game Change» fra i år var et mer satirisk anlagt blikk på valgkampen i 2010. I tillegg er han straks aktuell med den nokså lovende valgkampkomedien «The Campaign» på det store lerrretet, med selveste Will Ferrell og Zach Galifianakis i hovedrollene. Lovende!

Og det er jammen «K Blows Top» også! Men hvem skal spille onkel Walt?