• Jazzgeir oppsummerte samtlige 47 episoder av årets «Paradise Hotel» for Comoyo Filter. Her kan du lese deg opp.

I dag er det siste episode av «Trygdekontoret» i denne omgang. Programformatet som har gjort det stilig å se på debatt og gjort det hipt å gå rundt og bare «Fy faen, det er faktiskt så darkness paradoks at jeg ikke blir invitert til å sitte rundt bordet og diskutere analporno med fallerte rockestjerner som ikke akkurat har noe bedre å penetrere seg til, si».

Men det er ikke bare siste episode av NRK 3s fyrtårn, det er også siste episode av «Parasite Motel», dette moralsk forkastelige konseptet som tydeligvis har som mål å besudle intelligentsiaen i dette landet.

For å oppsummere har Per Fugelli trukket seg sippende fordi han ikke vant Mister Parasite. Hans Olav Brenner har playa 1500-dollarsdildofeministene rundt brennerfingeren uten å ha kledd av seg i baris en eneste gang. Hans Olav Lahlum har bevist at han ikke spiller en skrulling i norsk offentlighet, men snarere tvert imot, han underspiller. Shabana Rehman har hatt en ulvemakt fordi hun ulte og pulte som en ulv. Inger Merete Hobbelstad har lest bøker og prøvd å opprettholde imaget som intellektuell i bikini. Elisabeth Skarsbø Milfen har avvist Fugelli og båret en maske.

I dagens episode går vi rett på sak, eller det som in medias resbransjen kaller «vi mangler en inngang». Shabana syns det er utrolig at en pakistansk komiker har løftet seg til finalen. Lahlum startet dagen med fire tequilashots og skryter av det.

Og minner på den måten mye om den gjennomsnittlige «Paradise»-deltageren. Reportasjer jeg har sett der han er omkranset av jenter kan også tyde på det. Bortsett fra at jeg mistenker at han kjører en del gratis taxi for mange av disse skikkelig gode venninnene sine.

Hobbelstad ønsker alle velkommen til finalen.

Brenner applauderer i gang kalaset, men ohoi! Han er den eneste som klapper. Hørte jeg noen si pinlig? Hvem faen har gitt henne rett til å lede programmet, forresten? Fugelliane veit, si! Og det gjør han kanskje, for der sitter han, med niqab. Ingen kjøper det der, tenker jeg, før jeg oppdager at jo, det gjør de jo!

Står bra til med kommentariatet i dette landet, for å si det sånn. Han sitter jo og leser sin egen bok!

Han forklarer til oss seerne at han er der for å være en player og vise de andre loserne hvem som er boss. Hvem som er boss i bergenslingo, muligens?

Hobbelstad forklarer at deltagerne skal stille hverandre anonyme spørsmål ved å ta på seg Aksel Hennie-masker og så spørre. Det er jo dødslett å se hvem de egentlig er. Hallo! Brenner er med rette nervøs for å bli konfrontert.

Hobbelstad lurer på hvordan det føles for Brenner å ha ligget seg til finaleplass. Han tror at de hypotetisk involverte i så fall ville vært komfortable med å ha ligget med ham, om noe sånt skulle skjedd. Det lukter svidd megabust av Brenner lang vei. Han forteller oss seerne at han er der for å vinne. Men rett som det er glipper det ut av ham at han er der for å beise. Visste jeg det ikke!

Fugelli lurer på hvordan det er for Lahlum å være sykt gay, Norges største fagarooney. Lahlum forstår ikke spørsmålet.

Men så viser det seg at Brenner har parodiert den kortvokste senterpartipolitikeren og må forlate hotellet.

Dette fordi reglene tilsier at om noen parodierer kortvokste senterpartipolitikere må de vike for en eventuell minoritetsperson. Reglene virker som de bare er funnet opp underveis, dette skjønner man lett at produsentene har gjort for å lage god tv. Uansett, Fugelli er tilbake!

Det er bare plass til én minoritet på motellet, dermed er Lahlum og Shabana diskvalifisert. Dette snurper seg til! Men det snurper seg veldig urettferdig til, må jeg si.

Skarsbø Moen og Per Fugelli vinner hele dritten!

Nå er det klart for troskapstest. Skarsbø og Fugelli skal holde hver sin hundevalp over bassenget og stikker av med premien hvis de hiver valpen i bassenget. Det tar ikke mange sekundene før Fugelli kaster sin. Og regler er regler, uansett hvor urettferdige de kan virke.

«Da jeg så de nydelige hundeøynene sank ned i bassenget og druknet foran meg, så tenkte jeg bare å lø, nå blir det fylla!» Makan til usympatisk person må man lete lenge etter.

Thomas Seltzer avslører at hele «Parasite Motel» egentlig bare er et eksperiment i kynisme.

Ok, ja, det forklarer jo litt av hvert. Kun én har vist seg som en verdig vinner, nemlig Per Fugelli. Han har vunnet, men knekker sammen. «Hvis jeg ikke ser dere igjen, god ettermiddag, god kveld, god natt».

Utrolig at de tror at de kan lure oss seerne med noe sånt. Gi oss «Paradise Hotel» tilbake med en eneste gang! Det er mye bedre.

Der er det i hvert fall pene mennesker å se på!