Episode 11 er kjent som en make or break-episode i Paradise-sammenheng.

Prøver å tolke hva som venter oss ut fra denne episodens første ansiktsuttrykk:

BILDE 1

Vanskelig å konkludert med noe foreløpig.

Høydepunktet i kveldens teaser er at Morten har lyst til å vri ut guffa Aurora har inni seg. For første gang viser Morten noen som helst form for følelser på hotellet.

Hva kan ha skjedd? Og hva slags guffe er det Aurora har inni seg? Saccosekkuler? Rosa diaré? Chihuahua-sperm?

BILDE 2

Under recapen av tidligere episoder er det store spørsmålet: Har Mats to kroniske sugemerker på halsen?

Eller har han allerede kost seg på deltagerhotellet?

BILDE 3

I en fornøyelig Sims 3-sekvens hvor enten den mest erfarne Pærra-klipperen eller den ferskeste (umulig å vite hvilken) virkelig får vist hva han kan, får vi vite at Morten sitter og tisser for å slippe å tisse så ofte.

BILDE 4

Guffent av regissøren å presse Morten til å snakke om dette.

Regi: Du, kameraene har plukket opp at du sitter når du tisser. Har du en kommentar til det? Husk å snakke i hele setninger.

Morten: Jeg sitter og tisser fordi jeg gikk på en stereoid-relatert smell på Kolbotn Fitness senter.

Regi: Kan vi ta det om igjen? Med en litt mindre troverdig forklaring?

BILDE 5

I samme Sims 3-sekvens blir det tydelig at Casper fortsatt ikke er over fasen hvor det er spennende å lage skumpupper på seg selv i badekaret.

Kommer vi menn noen gang over denne fasen? Spør meg igjen når jeg er 78.

BILDE 6

Så kommer det jeg tror er starten på Mortens avskjed på hotellet. I en sync kan han fortelle at han aldri har vært borti en mer bortskjemt møkkajente enn Aurora.

Den første kraftige uttalelsen fra hans munn. Dette ser ut til å bli en Morten-centric episode. På vondt og vondt.

BILDE 7

Aurora mistenker at Mats er homo. Slapp av, Aurora, det går faktisk an å ha blomster-sleeves og være besatt av penger uten å være homo også.

Ouch. Der fikk dere den, homoer.

BILDE 8

En typisk, og litt vel opplagt, paradisekonfliktlinje har oppstått også denne sesongen. De gamle mot de nye. Jeg foreslår en sesong hvor alle de 20-25 deltagerne er med fra starten. Flere intriger, større fester, mer duket for orgier, ikke mulig å skille mellom gammel og ny.

Utrolig at vi har gått seks sesonger uten en sånn løsning.

Kan noen vennligst operere denne mannens overdrevne dobbeltkonsonantbruk ut av hans personlighet? «Om dem skal råKKere på oss paRRa. Eller plaSSere CaSSper et ste’».

BILDE 9

For en bombe at han er Man Utd-supporter, forresten. Ser ut som Michael Carricks 17 år gamle lillebror som dukker opp på løkka utelukkende for å grisesnakke til 13-åringer og imponere med finter han ikke får til.

Ann Marielle og Mats har det «fint», «sykt nydelig», «fantastisk» og «deilig» på date, noe som tydeliggjør at man ikke trenger et særlig stort ordforråd for å beskrive en helt grei date.

BILDE 10

De to syns de snakker fint sammen. Den ene sier noe om hvordan ting er akkurat nå, rundt dem, og så gjentar den andre det. Skål for det.

BILDE 11

Mens Ann Marielle og Mats bruker daten til å snorkle på én meters dyp, går de andre deltagerne gjennom klærne til Mats for å finne ut om han er homo.

Usympatisk av Mats å skape såpass mye forvirring. «Det blir litt feil. Han ser både homo og hetero ut,» sier Aurora.

Også som seer bli man forvirret. Mats er solariumsbrun, sykelig opptatt av trening, har fargerike tatoveringer og… WAIT FOR IT! … ligner med det på alle de andre guttene.

Ikke rart disse ansiktsuttrykkene oppstår midt oppi all forvirringen.

BILDE 12

Ole er «blidd parranoid». Kanskje ikke så rart når DU ALDRI KLARER Å HA ØYNENE ÅPNE! Seriøst.

Hvert av Oles blunk varer 0,5 sek for lenge og de kommer med en blunk per minutt-ratio som bare kan forklares med langvarig tjalling eller medfødt konsonantfeil på hjernen.

BILDE 13

Så er vi tilbake på Sims 3-kjøret igjen. Og klipperne fortsetter med å slowe ned tempoet på Christers sync så han høres ut som en narkoman.

Her syns jeg man toucher borti feelbad klipping, men jeg elsket Noldus-klippingen på samme mann i går, så det kan tilgis.

Feelgood klipping:

BILDE 14

Feelbad klipping:

BILDE 15

Morten blir klippet inn med setningen «Jeg gleder meg til Pandoras» og dramaturgen i meg skjønner enda tydeligere hvor dette bærer.

Alle verdens to Morten-fans må belage seg på en tung aften.

På daten får Ann Marielle og Mats en gryte med brev. Meksikanerne bidrar med sitt for å fornye konseptet.

I brevet kan Ann Marielle og Mats frita et annet par fra Pandoras eske. De fritar Amy og Christer fordi Amy er en av de to jentene Ann Marielle liker, noe hun sier rett ut foran alle.

Fader, for en sykt ærlig dame. Hun er sånn person som er så ærlig at hun skaper dårlig stemning konstant. Noe å tenke på for dere «dønn ærlige personer».

Morten har tatt på seg en t-skjorte med teksten «Dear Karma». Mest sannsynlig er dette en underbevisst kommunikasjon fra sjelen hans, som i forrige liv var en firfirsle og som nå må lide seg gjennom et liv hvor Paradise Hotel er det soleklare høydepunktet.

Burn!

BILDE 16

Står visst noe mer på den t-skjorten, men klarer ikke å få lest resten. Står sikkert «Dear Karma: I have a small penis. Isn’t that bad enough?» Boom! Bolle 2 – Morten 0.

BILDE 17

Morten griller Amy for å finne ut hva som er sjekketrikset hennes. Amy sier hun ikke har et sjekketriks, hun «bare går bort til folk og prater med dom hun vil prate med».

Noe som er blank løgn.

Vi vet alle at Amys sjekketriks er «Hei, hei. Je jobber som modell. For Møbelringen Gjøvik. Også har jeg tatt no’n smakfulle toppløsbilder med en veldig proffesjonell kar fra Latvia.»

BILDE 18

Etter at Morten har innrømmet at han i en alder av 24 bare har hatt sex tre ganger i edru tilstand kommer det en serie hjerteslag og noen patosfylte trommeslag som følges opp med dette bildet:

BILDE 19

(Tenkte det var greit å ta med her, så slipper dere å se hele episoden. Eller hva, gutta? Ann Marielle har pupper? Hehe. Pupper, ass. For et fenomen.)

I et våkent øyeblikk mellom to blunk omdøper Ole Pandoras til Paranoias. Snedig.

Jeg mener esken heller bør omdøpes til Pandoras kiste. Det er jo ikke måte på hva produksjonen i år stapper nedi av ville påfunn i denne kolossen av et møbel.

BILDE 20

Savner vi at deltagerne får stille hverandre spørsmål som de kan svare unnvikende og løgnaktig på under Pandoras? Kjør ærlig debatt i kommentarfeltet.

Pandoras eske blir en ulidelig spennende svarteper-seanse hvor Aurora på ett tidspunkt sier «Jeg har aldri vært så nervøs før.»

Skal man dømme ut fra hennes tidligere utsagn om Oslo Øst, er hun nok mye mer nervøs hver gang en Svarte-Per passerer utenfor brazilian wax-salongen til bestevenninna.

BILDE 21

For en medievant kløpper som meg har hele episoden ledet frem til den Svarte-Per-smellen Morten nå går på, så dette avsnittet av sesongen står til stryk på overraskelsesskalaen.

BILDE 22

Episoden avsluttes med et lite auditionshow hvor Aurora og Morten kjemper om å være mest irriterende. Lorden observerer på sitt kjøligvarme vis og klapper ironisk.

Det føles som han svever over det sosiale spillet på en sløy, distansert måte som jeg ikke har sett maken til i Paradise-sammenheng. Eller er det bare jeg som ser syner i desperasjonen etter en deltager å heie på?

En kjapp oppsummering: Digg å slippe unna Casper-kjøret i en episode, men litt vel opplagt hvem som kom dårlig ut av spillet i denne episoden.

Morten er søt og lett å kjenne seg igjen i når han hater på Aurora, men utover det er kan han godt dra hjem og tisse sittende der, for min del. Fortsatt sliter deltagerne med å vekke sympati, bortsett fra denne karen, da:

BILDE 23

I motsetning til Mats er jeg ikke redd for å innrømme det: This mancrush is here to stay.