I det siste har det vært så mye spill at alle disse referatene har blitt litt sånn «også sa hun til ham at han ikke skulle stole på henne fordi hun hadde løyet til en annen som hadde misforstått at den siste løy om noe helt annet» og dagens episode ser ikke ut til å bli særlig annerledes.

Beklager på forhånd.

For å ta flere Pærra-sorger på forskudd, så snakker Tommy totendialekt og Are trøndersk, den ekle varianten, ikke den folkelige og koselige. Dialektene kan sikkert se litt like ut på papiret, men audielt har de vidt forskjellige egenskaper, like grusjævlige begge to.

Nok snikksnakk, gi meg no pærratakikk, takk. Hehe, neida.

Triana forteller at det bare er én dag igjen før utstemming og gjestene må finne ut hva de skal gjøre før det er for sent. Kristin forteller Dennis at han lå helt merkelig i natt, med et laken surret rundt seg og han bare «næsj», og ler av hvor sprø man kan være i søvne.

Fredrik forteller at «kjemien mellom meg og Camilla går ikke overens i det hele tatt». Og det er kanskje det verste, når kjemien rett og slett nekter å gå over elven Ens, den er i Danmark. Neida, nå tuller jeg fælt. Camilla syns det er rart at han virker så likegyldig. Hun som dro helt til Sverige og tok silikon for å unngå nettopp det. «Han burde ikke føle seg trygg mot meg hvertfall».

Gjengen spiser frokost og Stian forteller om tegneseriene han ser på hver julaften.

Brev! Stian og Nina skal på utflukt fordi de vant kroppsmalingskonkurransen i går. Men han håper det ikke er hvalsafari eller noe sånt, for «jeg er livredd store dyr i vann». Jeg er fristet til å dra en obligatorisk tjukkas/Keiko-vits, men jeg lar det perfekte legget hans forbli usmashet.

Camilla begynner å irritere seg mer og mer over Fredrik, denne gangen fordi han ikke er morsom. Jeg syns ikke det er så farlig, for han prøver i hvert fall ikke. Fredrik sier selv at han gidder ikke prøve en gang. Camilla sier til Kristin sånn «han burde jo gi meg input i hue og ræva, kanskje han er rævva til å ta kontakt, jeg vetta faaan, jeg». Nå skal hun nok stå med Tommy fremover. «Det kan være smart for meg å stå med Tommy, som kommer overens med de andre guttene, da er det bedre for meg å stå sammen med ham».

For ikke å nevne at han ikke hater deg, som den nåværende partneren din gjør.

Stian og Nina får en fotoshoot på stranden. De legger seg i bølgebrytningen (nå gidder jeg ikke å holde meg) og ruller som en strandet hval, med en krill på slep. Han er litt morsom og sier «det var jo kanskje verre for henne å bli tatt bilde av med en feit, stygg mann enn for meg å bli tatt bilde av med en middels jente som påst». De får makten til å velge et par som IKKE får velge hverandre i morgen. Det vil si at de nesten kan velge hvilken gutt som må gå i morgen.

Tilbake på hotellet ligger gjengen og steker. Andreas og Alina planlegger å få ut Fredrik. «Æ ha snakka med ho, æ har snakka med Tommy, Tommy kan være en mulighet for henne». Absolutt alt hun lirer av seg er som å høre på en kjedelig oppramsing av resultatene i en konkurranse man ikke bryr seg om.

Hør for deg en kåt, trøtt, nordlandsk bingovertinne som ramser opp masse navn, litt opp i stemmeleie på slutten av hver setning. Omtrent sånn er det. Bare litt kjedeligere. Andreas skryter til Alina: «Jeg har blitt dritflink til å ikke lage drama, se på meg, jeg er helt rolig. Ikke noe drama». Så går han til Are og lager drama. Snakker om å få ut Fredrik. Mens de baksnakker på sitt verste kommer Fredrik bort og ingen i gjengen har vett nok til å late som de snakker om noe annet. Lang, lang, pinlig stillhet.

Helt til Nina og Stian kommer tilbake fra daten. Sammen ser de på bildene. Ganske fine bilder. Ganske morsomme også. Det er vel nesten uungåelig når man tar bilder av sånne Timon og Pumba-kontraster. Stian skal dekorere stua med dem, Nina skal ikke henge noen på veggen. Så forteller de til gjengen hvilken oppgave de har foran seg. Altså å velge et par som ikke får velge hverandre i morgendagens seremoni.

De går på rommet for å snakke.

Stian og Nina anser seg selv som et par i midten, sånn styrkemessig, og det er et godt sted å være, for ingen tenker at det er lett å få dem ut, og ingen tenker at de er en trussel. Han har nok rett i det. Bortsett fra at produksjonen har jo vist seg å ha all makt i dette konseptet, det er jo de som er kjedelige som ryker. Alltid.

Dennis reflekterer rundt Helan og Halvans valg: «Stian er snill, Nina er smart». Men han tar feil. Alltid. Så går han og Andreas inntil hverandre gjennom hele hotellet og syns de selv er sykt morsomme. Andreas syns nok en gang at Dennis er som en bror for ham. Han har glemt at «broren» prøvde å stikke ham i ryggen for to dager siden.

De har et veddemål, Dennis taper og må gå i bikini og sminke. Alle: «Åh, herregud, det er det sykeste jeg har sett. Du er gæærn». Iselin: «Han så ut som en trans..visitt».

Pandoras eske venter og deltagerne skriver spørsmålene de ønsker å stille på en lapp. Så skal de samles rundt en boks og lese spørsmålene i plenum.

Kristin, hvem betrakter du som den sterkeste av jentene? «Alina».

Fredrik, hvorfor sa du til Alina at hun ikke skulle stole på Andreas? Han sier at han ikke har sagt det, Alina gliser lurt og det er tydeligvis hennes spørsmål. Den kommer ikke Alina så godt ut av. Hun må trekke seg tilbake og skylder på at det var en misforståelse. Der var hun ikke lenger så jævla sterk, tenker jeg.

La meg vie et ekstra avsnitt til dette: Den selverklærte superspilleren Alina har altså misbrukt sjansen til å skape noe splid mellom noen. I stedet setter hun seg selv i verdens dårligste lys ved å stille Fredrik et spørsmål om noe som aldri har skjedd, og skulle det mot all formodining ha skjedd ville hun selv vært det eneste vitnet. Heldigvis er ingen av de andre smarte nok til å snuse dette frem. Eller…?

Nina, hvorfor går det rykter om at du og Fredrik har en deal? «Det stemmer overhodet ikke. Vi har ikke snakket om sånt». Alina prøver å pushe videre på spørsmålet, tydeligvis helt uaffektert av å akkurat ha blitt tatt med tunga langt nedi ræva løgn-boksen.

Det er en morsom greie at alle har tillagt Fredrik taktiske evner han overhodet ikke besitter.

Camilla, hvorfor er du usikker på Fredrik? «Vanskelig å vite hva som er rett og hva som er galt. Kanskje Fredrik skal gi litt mer av seg selv»? Men han syns ikke Camilla har vært så imøtekommende.

Are, hvorfor baksnakker du Iselin? «Jeg har aldri gjort det på noenslags måte». Hun forteller til kamera at hun kommer nok til å følge litt med på ham og late som ingen ting er galt.

Fredrik, hva er taktikken din hvis det er et håndavtrykk på døren deres i morgen tidlig? «Vet ikke, har ikke noen taktikk».

Til og med Kristin må innrømnme at hun har tatt feil av Fredrik. Han er langt i fra så smart som alle trodde. Det er fordelen ved ikke å si noe, det.

Vel tilbake i baren klikker Are i plenum og mener folk har misforstått spillet fordi de syns han er usympatisk mot Gatebiljenta han dundrer løs på.

På rommet går Kristin, Camilla og Nina og snakker. De rotter seg sammen mot Alina, på grunnalg av en løgn Kristin og Dennis fant på i fylla, men ikke husker at de fant på. Og skylder på Alina.

Alina ligger på rommet og syns «æ fikk litt kritikk av Are, æ bare tar det rolig og sjer ka som skjer» (fortsatt med verdens kjedeligste stemme, bare kjedeligere).

Are er klikings på Alina. Alle er egentlig klikkings på Alina.

Dennis har på seg en rosa dress med hatt. For en jævla type ass. Andreas drar med seg Camilla på rommet og lurer på om hun de skal «stelle» seg sammen i morgen. Og forbereder henne på at hun kan måtte velge mellom ham og Tommy. Så sier hun «sneiks i morra».

«Hun og jeg kommer ikke overens og det er skikkelig skjipt om jeg må ryke for Tommy», sier Fredrik. Han vil altså få ut sin egen partner når det er guttenes tur til å bli sendt hjem. Kanskje i overkant ærlig, han Fredrik. Camilla: «Fredrik er skjekkere enn Tommy, men sorry ass, det holder ikke akkurat». Når han hater deg.

Marie, den andre programlederen er phet med solbriller på og bare «vil du vite mer, se på tv3play.no».

Oppsummering: En avventende episode. Litt som jeg skrev i introen i dag. For en spåmann jeg er. I morgen er det Pærraserris og nok en gutt skal hjem. Sneiks i morra!