FOR en klasseepisode vi fikk i går. Jeg vil gå så langt som å konstatere at folka bak Paradise dro oss gjennom hele skuespillerrælet bare for å smelle episode fem i trynet vårt og si: Dette er hvorfor the real deal er the real shit.

Paradise kan ikke spilles, det må leves. (Samtidig som man må spille spillet, seffo.) Konge gjort av produksjonen.

Det er så mye jeg kunne trukket fram som høydepunkter fra episode fem. The Lord from Averøya, hvordan Nico fra Oslo Øst helt åpenbart ikke passer inn i Paradise fordi han liker «dype samtaler» og sover i kimono, hvordan Labi og Siri ser ut til å bli tidenes mest irriterende «spillende» par.

I tillegg var episoden spekket med herlige oneliners. Auroras fomling med ord fortsetter å eskalere og blir nå kontret av Labis deilige knot, som også involverer en sjarmerende, østfoldsk lesping! De umiddelbare konfliktlinjene, gråting på terrassen, nakenskyggeboksing i dusjen!

Og endelig har jeg skjønt hvorfor sommerfuglen er det bærende grafiske elementet i serien. Den gjenspeiler selvfølgelig solariumsskillet som både jenter og gutter på hotellet bærer øverst på ræva. Trampstampet over alle trampstamps. The butterfly that smells of fart.

BILDE 2

Forventingene var høye før episode seks. Kan man følge opp en så god episode med den vanskelige tirsdagsepisoden? Seks karakteravsløringer er tross alt morsommere enn ingen avsløringer (utseende til hun nye ble irriterende nok avslørt helt på tampen av femmern), men vi må jo bare prøve.

Vi spumper på. (Er det fortsatt lov å si?)

I teaseren kommer det den nye jenta ridende på sin hvite hest, som en nobel ridder. Hm… Kanskje Paradise skal snu litt på de tradisjonelle kjønnsrollene i denne episoden? Hehehe.

BILDE 3

Triana minner oss om at jentene takket nei til fredning i går, og sier at den nye jenta har noe de andre jentene skulle ønske de hadde. Til nå tyder mye på at det enten er silikon, botox eller ekte, blondt hår.

Labi har med seg lue til paradiset og skjuler morgensveisen sin mens han forklarer at Nico skal «splitte én av oss gutta». Jeg håper du blir på Paradise for alltid, Labi <3.

«Drømmecast» er ikke et dekkende nok ord.

BILDE 4

Under frokosten spør Lord Averøy om Labi bruker lue fordi han er nervøs, men Labi avfeier det med at han vil prøve noe nytt. Det er ikke vanskelig å tro på at luebruk er noe nytt for Labi.

BILDE 5

Gjengen spekulerer i hva Audun jobber med. Det gjør vi seerne også. Mitt beste gjett er at han ikke har en jobb og at en lordtittel kan kjøpes ganske billig og enkelt på et hvilket som helst nigeriansk nettsted.

Aurora fortsetter med å gjøre jobben sin som ufrivillig komisk.

«Jeg skulle ønske jeg fikk en mer peilepinn», sier hun mens noen mopper opp den bortskjemte, norske fotsvetten bak henne.

Er det Simone som mopper? Har ikke sett henne hele episoden.

BILDE 6

Labi fortsetter med å skyggebokse i dusjen også i dag. I forrige episode trodde (og håpet) jeg han bokset mot et speil, nå ser jeg at han bokser ut i løse luften, noe som er vel så skremmende.

BILDE 7

Parsplitt! Få ut Casper, er min umiddelbare tanke. Han er den dølleste av guttene. Kanskje ikke så rart når han ligner så mye på legendarisk dølle Håvard Bøkko.

BILDE 8

bokko

Triana får lurt frem informasjon om at Amy og Casper «shyssa» i går. Booooooooring.

Enten må de der to pjøke løs, eller så må produskjonen få twistet dem ut. Dette holder ikke. Null personlighet!

BILDE 10

Vet dere hva dette smilet betyr? Det betyr «Jeg fikk bare et kyss. Men jeg gir det to-tre kvelder til. Hvis hun blir full nok kan vi sikkert ha helt ok Håvard Bøkko-sex.»

Så, nesten ut av det blå, kommer episodens og kanskje hele sesongens største sjokk og skandale. Nico velger å stå imot gruppepresset og sender ut Labi. Helvete!

Her mister vi en uslipt paradise-diamant. Skal vi virkelig bare få en og en kvart episode med Labi «Veni Vidi Vici under singlet-skillet» Labinot? Like skuffende som da Amir røyk ut i fjor.

BILDE 11

De kjekke muskelbuntene med litt eksotiske aner ryker for fort ut av Parra. Hva sitter vi igjen med nå? Masse veike, «norske» gutter som står på skateboard og lager ræpp? Pjuk.

En svakhet med konseptet, det her. Alle karakterene med tilløp til ukontrollerbart temperament forsvinner for fort.

På den positive siden: Nico er visst ikke redd for konflikt. Det lover bra. Og kanskje viktigere: Han insisterer på å være hypp på den ene lesbiske i gjengen. Et typisk Oslo Øst-trekk?

Gruer meg til Siri må ta alvorspraten med Nico.

S: Du, sorry, jeg er lesbisk.

N: Men… Du har jo tattiser. Og blondt, kort hår.

S: Det er sånn vi lesbiske ser ut. Hvor var du i sammfunnsfagtimen?

N: Jeg var på Brynsenteret og lagde norsk rap. På hobbybasis.

Labi er deppa, for hele gjengen har faktisk blitt som en familie for ham. Etter én dag! Herre, jemini.

Til og med avskjeden til Labi er klassisk, perfekt reality. Kanskje det var det som var problemet hans. Han er rett og slett for bra.

BILDE 12

Å, Casper, jeg kjenner meg igjen i sorgen din. Dette ER alt for tidlig.

Og så kjører de på med East 17 og Stay another day under minnemontasjen til Labi. Dette er sterkt, folkens. Og vondt. En stor applaus til klipperne.

Vi sitter igjen med mange store spørsmål: Blir det aldri mer fylla på Labi? Og blir han nødt til å kjøpe en litt mindre trang shorts i taxfreen på vei hjem?

BILDE 13

Husk sommerfugleffekten, sier Triana og et nytt spenningsmoment oppstår. Hvor mange av deltagerne kjenner til sommerfugleffekten? Ole?

Siri kommer ikke til å gi Nico en sjanse. Det oser av ham at man ikke kan stole på ham. Nok et typisk østkant-trekk.

BILDE 15

I en smakfull boblebadscene kan Casper avsløre at han snek seg inn på do for å runke natten i forveien.

Samtidig med dette sniker det seg også inn tydelige Ove Hoff-tendenser i Håvard Bøkko-personaen hans. Fascinerende.

BILDE 16

Lord Audun sitter ved siden av og innbyr til respekt. Fader og, jeg respekterer faktisk den fyren. Jeg liker tilstedeværelsen hans.

Han er en cool fisk, og seriens desidert kjekkeste, hvis du liker den der Magne Hoset-Averøya-kjekkheten som stammer fra portugisiske sjømenn som dro til nordvestlandet og plantet små douchebag-frø i de norske kvinnene.

BILDE 17

Under kveldens fest må Audun innrømme at det er veldig enkelt å få seg en Lord-tittel. Han påstår at han har dratt til Skottland eller England. Og at det hele kostet 168 kroner.

Men jeg skjønner ikke om han tøyser eller ikke angående summen. Noe mer kommer ikke fram. Og det digger jeg. Lorden er sesongens store mystiker.

Vær så snill og ikke røpe noe mer, Audun! Du er Lord. Ferdig snakka.

Så kommer Ann Marielle ruslende inn og spør om det er noen festklare mennesker her. Og det er det. Men det er også noen karer her som trenger littegranne kvalitetsdame.

Så velkommen skal du være, Ann Marielle. Game on! Håper du har sex med alle på første kvelden.

BILDE 18

Oles blikk sier det aller meste om hva denne halvt polske «rytteren» kommer til å bringe med seg av hurlumhei.

BILDE 19

Guttenes første møte med Ann Marielle er akkurat som alle første møter med bergensere bør være. a) Man spør: Er du fra «bææææærgen» på dårlig bergensk og b) Man spør: «Heier du på Brann?»

Et brev ankommer.

BILDE 20

Ann Marielle er fredet og skal velge seg en gutt å gå på date med i morgen. Håvard Bøkko angrer på at han tok på seg leopardskjorte og matchende cap på kødd tidligere på kvelden.

BILDE 21

Det går meget kort tid før man skjønner at alle guttene er keene på å ha Ann Marielle som partner.

Ole roer ned egga til Simone ved å melde seg ut av jakten på Ann Marielle på en i overkant aggressiv måte.

BILDE 22

Undergrunnsguttene finner sammen. Men istedenfor å diskutere tagging og skateboard begynner de å snakke taktikk.

Nico prøver å få Christer til satse på Ann Marielle og planter at Christier ikke kan stole på Maria. Christer virker forvirret og går til Ann Marielle for å innynde seg med alle sine 43 kilo.

Christer sier til Ann Marielle at han heller vil ryke hjem enn å ditche partneren sin. Dette er overbevisende all den tid han er i ferd med å, ja, du gjettet det: Ditche partneren sin.

Håvard Bøkko, som ikke skulle gifte seg inne på Paradise, har nå ombestemt seg, etter at en smart dame med store lepper og jur har sjekket inn.

Ann Marielle spiller søt og forvirret når Håvard har fått skiftet skjorte (klokt valg) og gått for å pusesnakke med henne på Solo.

BILDE 23

Jeg har lyst til at du skal ta meg, sier Håvard med svette i pannen. Han driter så jævlig langt i Amy! Og det syns jeg faktisk er helt greit.

Amy har ikke nok personliget til å kunne stå med Mr. Personlighet himself.

Men, hva i all verden? På slutten går fakern meg Håvard rett til Amy og kysser a’ og sier at de skal stå sammen. Endelig viser Håvard litt personlighet!

En pillråtten personlighet, ja, men nå kan vi i det minste digge at du er en sleip ål, min kjære Casper.

Jeg lover, jeg skal aldri kalle deg Håvard Bøkko igjen.

BILDE 24

Episode seks oppsummert: Episode fem var en litt for tøff act to follow, og å miste Lupi… Lappy? Labi! Det var et stort tap. Særra. Men så nødeløst kan dette spillet (og livet for øvrig) være.

Takk for at dere minner oss på det til stadighet, Paradise Hotel.

BILDE 12