Siste uka på Paradise er litt som siste uke før et sydenhotell stenger for sesongen. Færre gjester, dårligere vær, eh…

Tygg videre på den sammenligningen, mens jeg finner meg en brannfakkel og kaster den ned i bensinhavet utenfor den mexicanske solkysten:

Alt i alt har denne Paradise-sesongen vært bedre enn sitt rykte. Både jeg, og mange andre med meg, har vært for kritiske til sesongen.

Vi kan godt diskutere hvorfor det har blitt sånn, og om jeg nå bare kaster brannfakkel i glasshus, men det får vi ta «på utsiden», for i denne artikkelen skal den eldgamle kunstformen recapping stå i fokus.

Episoden starter med at bokstaven «O» kommer flyvende inn i Donald-tøysenavnet «Paradise H. Tel», slik at bokstavene til sammen utgjør tittelen på en kjent og kjær programserie.

BILDE 1

Deretter får vi en kjapp innføring i episodens innhold. Som i mange tidligere finaleuker er det også i år et voldsomt kistefokus når gullfinalebillettene skal deles ut.

BILDE 2

BILDE 3

Årets finaleukekister skal brukes til å velge partnere til Nico og Lene Angelica, som allerede er klare for finalen.

Neste sesong tror jeg Paradise Hotel er modent for noen litt mer digitale løsninger. Selv om å putte bilder ned i en kiste for noen Paradise-deltagere kan være stor utfordring, ville vi nok fått mer komikk hvis de tok i bruk store touchscreens, slik man for lengst har begynt med i Viasats fotballstudio.

BILDE 4

«Taktikkprat» inne på Paradise ville også bli mer interessant hvis deltagerne ble tvunget til å bruke 50 tommers touchscreen når de skulle forklare hvem som er «verdig» finaleplass og ikke.

Og kan dette være fremtidens versjon av farvelbeskjed på speilet?

BILDE 5

Hvem Ann Marielle og Aurora velger som partner til Lene Angelica ser ut til å sjokkere Christer.

BILDE 6

SPOILER ALERT: Kan det være at de har valgt Mats?

Før vi starter episoden for alvor føler jeg for å forklare litt hvem jeg heier på. Jeg har landet på Nico.

Christer har tippet over til totalt wannabemafiagangsterhjerneskadet, Lene A er slitsom, Mats er søt, men ikke alpha nok til å verken holde eller slippe kula, og The Classy Girls, vel… Folkens. Beklager. De får bare ikke blodet mitt til å bruse.

Innser at denne holdningen automatisk gjør recappen min dårlig i enkeltes øyne, men jeg må bare stå for valgene mine og være ærlig. Jeg har en liten gangstergutt uten etikette inni meg.

I tilbakeblikket får vi et gjensyn med Labis forsøk på å si enten «Sayonara, Gabriel» eller «Senorita Gabriel».

BILDE 7

Kan se for meg at dette har vært en running joke blant crewet i postproduksjonen.

Klipper som er ferdig med sitt 17 timers skift: «Hei, folkens. Jeg stikker. Senjonjara!»

Fortsatt ubegripelig hvorfor de tillot omstemmingen på mandag.

Er dette en verdig vinner?

BILDE 8

Når du kunne hatt han her?

BILDE 9

Sorry. Skal ikke bli sånn Labimental. Men en forsvarstale i finalesetting fra denne mannen… Herre.

Det ville vel blitt FOR bra. Vil jo ikke at deler av programmet skal ende opp på Youtube, spredt for alle vinder, hvor hvem som helst kan se det?

Selve episoden åpner med en gladmelding. Sesong 7 er allerede under planlegging.

BILDE 10

Bare å melde seg på allerede nå, folkens. Men pass på, dere må oppgi Facebooknavnet deres også.

BILDE 11

Så hvis du har det litt flaue facebooknavnet Pils E. Kongen fra gammelt av, ja da er det bare å beholde det.

The Swagaliscious lever drømmelivet før finalen. I en hiphopsk montasje med gamle klipp spinner de plater, bader i penger, rapper og gnir rumpe mot skritt. Høres ut som de er hjemme hos Magdi i Karpe Diem, men det er de ikke.

De er på en rosa sky.

BILDE 12

Hvis man ser nøye etter kan man se at Tiranas solutslett fra sesong 4 har sjekket inn på hotellet igjen.

BILDE 14

Men dette er noe jeg velger å ikke tulle med. Jeg har en veldig lys hudtone selv, og vet hvor nitrist det kan være å få helt vilkårlige, røde mønstre på kroppen etter soling.

Hvis dere vil vite mer om dette, besøk bloggen min www.dethviteliv.blogspot.no.

Mats hamrer løs på Aurora og Ann Marielle i syncene sine, og er i ferd med å miste de få sympatipoengene han innimellom skårer ved å være en søt, forvirret 15-åring som plutselig har oppdaget gleden ved kvinnekropper og knucklefives.

BILDE 15

Utnevner herved Mats til årets Janusansikt. Disse to vidt forskjellige sidene av ham har forvirret meg gjennom hele sesongen.

Nå må du snart bestemme deg, Mats. Skal du være sykt digg machomann eller en liten knert som henger i skjørtekantene til Christer?

The Classy Girls henger i tauene, men har fått tak i noen flasker med flytende classyness som de prøver å innta gjennom munnene.BILDE 16

Et brev ankommer. I et desperat forsøk på å skvise ut siste dråpe av underholdingsverdi fra kroppene sine sier deltagerne både «post», «regning» og «mail».

BILDE 17

Lene Angelica har tatt på seg en svart søppelsekk med påskriften SWAG.

Imponerende at hun allerede har fått laget merch med forkortelsen for «Shit Wow Annoying Girl».

The Classy Girls har tilbragt mye av finaleuken i Venus-badekaret. De hevder de ikke har gitt opp, men liggestillingen til Ann Marielle blir mer og mer deprimerende for hvert bad.

BILDE 18

På en date med Lene Angelica spiser Nico finalebilletten sin, noe som fører til at han mister plassen i finalen og må sjekke ut av hotellet.BILDE 19

Lene Angelica på sin side sammenligner finalebillettfølelsen med å gå ut fra klasserommet etter å «følt at du har naila en eksamen».

Pussig at hun ikke sammenligner det med å ha fått en god eksamenskarakter.

På hotellet får de resterende deltagerne den viktige kisteoppgaven. Mats syns oppgaven er vanskelig, men tar seg likevel tid til å vise oss hvordan han kommer til å se ut om 20-30 år.

BILDE 20

Etter lange diskusjoner lukkes kistene. Så blir spørsmålet: Hvem har prioritert å svekke det andre paret i finalen? Og hvem har gått for å være gem med de to som allerede står i finalen?

Mitt gjett: Både guttene og jentene har gått for å svekke det andre paret.

BILDE 21

Det har lenge vært en godt bevart hemmelighet hva slags font de mexicanske kelnerne bruker i brevene de sender til deltagerne, men her har vi svaret.

BILDE 22

Mange ville nok tippet Comic Sans her, men dette ser mer ut som Lucida Handwriting eller Monotype Corsiva, en av de fancy fontene som får det til å se ut som dataen din skriver håndskrift.

Nico og Lene «Vinz» Angelica skal ut i en Paradise-quiz, som overraskende nok tar for seg tidligere sesonger, ikke årets. Det gir oss glimrende, små gjensyn med Christian Svingen …

BILDE 23

… stakkars Mette, som røk ut først i fjor …

BILDE 24

(Vet ikke helt hvem av dem det er på dette bildet. Kanskje hun blonde?)

Presidenten Kristian René får vi også stifte bekjentskap med:

BILDE 25

Denne kulekasteren blir vi også minnet på.

BILDE 26

Strengt tatt har jo hun her vært med hele sesongen, så dette gjensynet var ikke like innertier som de andre, men alt i alt var quizen artig tidtrøyte frem mot finalen.

På neste bilde skal vi ta en nærmere titt på hva bartendere i Haugesund må forholde seg til når Lene Angelica bestiller vin.BILDE 27

Nico sier at han har fått endorfinutbrudd og ståpikk av å ha kommet til i finalen, ikke ulikt det som skjedde da han i 2006 kom videre til landsfinalen i UKM med rappen «Endorfinutbrudd og ståpåvilje».

Har dere forresten fått med dere at Nico heter Bennis til etternavn?BILDE 27.1

Mats og Christer setter seg ned på apeaktig vis og peller på føttene sine mens de diskuterer hvordan de skal presentere valget sitt for de andre.

 

BILDE 28

Disse to er så nærme en stor pengepremie at særs primitive mekanismer har slått inn og begynt å endre på adferden deres.

Her har den ene av apene, testsubjekt B, fått tak i en barbermaskin.BILDE 29

Kistene skal åpnes, Triana stiller de obligatoriske spørsmålene og så avslutter Christer et ressonement med «… og derfor er det sånn det gikk ned.»

BILDE 30

Samtidig, et sted i fremtiden: «…og det var på den måten at det synkende skipet ved navn «Det Norske Sprog» gikk ned.»

Mats lyver til Nico om tankene bak valget han og Christer har tatt, så når han omtaler seg selv som små-douche er det ikke uten en viss selvinnsikt.

Akkurat hva han mener med ordet «små-douche» får vi se når Christer avslører at Aurora skal være med i finalen.

BILDE 31

Se så liten og søt douche på andre rad.

Og se så fornøyd man blir av å være i en finale før første gang i sitt liv.

BILDE 32

Triana spør Ann Marielle hva hun syns om å ikke komme til finalen. Og da benytter Ann Mariell anledningen til å starte svaret sitt for 1043. gang inne på Paradise med: «Selvfølgelig, det e jo vældig schjiiipt …»

Hun har kort oppsummert hatt det vældig schjiiipt på Paradise. Håper noen tar seg tid til å lage en compilation her. Alá denne.

BILDE 33

Ann Marielle åpner den siste avgjørende kisten, og får vist fram at hun ikke hadde gjort seg bort i programmet «Deal, No Deal».

BILDE 35

Ann Mariell trekker Mats opp av kistehatten, noe som betyr at The Classy Girls trosset sin umiddelbare tanke om å nekte Mats finaleplass.

BILDE 36

Christer er i sjokk over å ikke få komme til finalen, men han trøster seg nok med at han fra dag 10 har sett på seg selv som den verdige vinneren ettersom han har vært så «chill».

BILDE 37

Etterspillet av Aurora og Ann Mariells valg er finfin reality. Aurora prøver å ro seg unna taktikerstempelet ved å påstå at det plutselig gikk opp for henne at Mats fortjener finaleplass. Hun prater seg svett og rød og står på en søt, litt keitete måte mens Lene Angelica durer i vei med en «det e fokka, me har føleleser for kverandre»-rant.

BILDE 38

Det morsomste her er at Mats begynner å nikke samtykkende til den litt halvkokte forklaringen til Aurora. I hans øyne er han jo faktisk en verdig finalist som har «vært ærlig, men på en direkte måte.»

Her er han midt inne i et sånt «jeg er enig og nikker med lukkede øyne»-nikk.

BILDE 39

Denne, og flere andre lignende situasjoner, føles ofte litt istykkerklippet på Paradise. Trianas snusfornuftige kontringer er klippet ned, Nico er klippet ned, Auroras innledende forklaring er ikke med ser det ut til.

Har opplevd noe av det samme tidligere i sesongen på parseremoni. Syns disse situasjonene bør få leve litt lenger. Føles som det er mer kleinhet å hente her. Er dere ikke enige?

Triana skjønner ikke hvorfor finalegjengen er så lei seg. «Dere er kanskje den tristeste finalegjengen jeg har sett.»

BILDE 40

Vel, Triana, det er sånn det blir når dere lager et sinnssykt spill over 60 dager hvor fiender må nominere hverandre til finaleplass på bekostning av bestevenner, og hvor nyforelskede kjærestepar ikke får være i par og hvor ingen ser forskjell på ærlighet og gneldring.

Ser du ikke at disse fire, unge menneskene er fullstendig mentalt utslitt?

Noen ganger virker det som Triana ikke er klar over hva slags program det er hun er med på å lage.

Etter at Mats og Lene Angelica halvhjertet har prøvd å dra opp humøret foran Triana er det klart for champagne, og deltagerne begynner å si ting som «Noe må jeg jo ha gjort rett».

Aurora: Det eneste riktige man kan gjøre på Paradise er å være underholdende på tv, slik at du kan bli sendt inn igjen hvis du blir sendt ut.

Noe å huske på for neste års deltagere. Si lættis ting i syncene. Ikke gå for Amy-taktikken.

Forsoning er stikkordet når finaledeltagerne starter siste fest før finalen.

BILDE 41

Så kommer alle de andre tilbake, og shit og wow og tjo og hei, og fire silikonpupper deler seg.

BILDE 42

Her er høydepunktene fra kvelden:

Nico holder en festtale hvor Axel er den eneste som kommer dårlig ut, ettersom han er den eneste i årets sesong som ikke kom seg gjennom sin første uke.

BILDE 43

Christer og Lene Angelica får seg en romantisk prat, men det blir ingen korking. Enten fordi de ikke korker eller fordi korkingen ikke blir viet skjermtid. Skuffende at vi ikke får en siste kork fra våre favorittkorksters.

BILDE 44

I løpet av kvelden smisker Lene Angelica med Kine og Aurora prøver å kartlegge sympatier. En herlig karakter avbryter taktikkpraten og lurer på om Aurora vil være med å bade.

BILDE 45

«Ska væ med å bade?» Årets siste nakenbad er et faktum.BILDE 46

De aller fleste blir med på å nakenbade, men (selvfølgelig) ikke Aurora og Ann Marielle og Gabriel.

For mens Gabriel prøver å få penisen inn igjen i buksene sine etter en ellevill tissetur, benytter Ann Marielle siste kvelden til å advare Aurora om at Nico kommer til å slippe kula.

BILDE 47

Ann Marielle vil at Aurora skal druse kulen ned i bakken, i trynet på Nicolai.

Dette er en ny form for troskapstest jeg gjerne skulle ha sett.

Triana: «Men: Hvis du druser glasskula ned i trynet til partneren din vinner du hele pengepremien på 300.000.»

Kine og Nico fikk ikke «gjort seg ferdig» med sexen forrige gang, så da «bei det litt deijavu inne på Mercuro».

Lovely.

BILDE 48

Bare at denne gangen ligger Mats ved siden av og påstår at han ikke blir kåt av å se på dem.

Dette oppsummerer ganske greit Mats’ tid inne på Paradise.

BILDE 49

So close, but yet so far, Mats.

Nico sier i kveldens siste sync at han er her for å lage TV og skape historie. Og at han derfor kommer til å slippe kula.

«Jeg kommer til å være såpeglatt. Kula går i bakken før de har starta.»

Disse to går en såpeglatt fremtid i møte.BILDE 50

For! Teaseren til finaleepisoden innholder jaggu meg en knuselyd og en oppildnet Triana som sier: «Hei, hei, hei. Slapp av litte granne, a.»

Hva kan ha fått Triana til å innta denne strenge tonen?

Er det Nico som klikker fordi Auroa slipper kula?

Er det uenighet om hvilken kule som knuste først etter at Nico og Aurora har sluppet kula helt likt?

Er det Axel som kommer inn igjen og tar alle gjestene som gisler?

Eller er det Labi som skyggebokser mot kulene og holder på å velte én av dem?

Uansett hva som skjer: Dette blir minneverdig.

 

Takk for i år til alle som leser og kommenterer og ikke minst: En stor takk til deltagerne som tar med seg alle sine gode og dårlige egenskaper og legger hodet rimelig greit ned på hogestabben.

Dere er tøffere enn jeg noen gang kommer til å bli.

Og dere tar mer enn meg i benken. 🙁