Den EPISKE avsløringen av verdens minst vellykkede skuespillertrupp passerer i klein russerevy over skjermen, og jeg savner ingen av dem. Kanskje bare Eilif i små doser, fordi det er deilig å se på folk med dårligere selvinnsikt enn Jarl Goli og Henrik Thodesen til sammen.

Men nå er vi foreløpig kvitt dem, og årets sesong kan begynne på ekte lissom.

«Vi er bare fem jenter» sier noen, og vi får se fem badende kropper som i det minste ikke kan anklages for å fyre opp under «skjønnhetshysteriet». Akkurat det skal PH ha litt skryt for, bevisst eller ikke, dette er et program for ALLE.

Bilde1

Altfor tidlig i programmet må jeg resignert innse at Aurora fortsatt er med.

Bilde2

Jeg hadde et håp om at 2. klassingen som har tegnet henne (og skrevet alt hun sier) hadde kommet til en erkjennelse av typen: «herregud nå må jeg skjerpe meg. Jeg kan jo så mye bedre enn dette. På tide å vokse opp. Nå skal jeg tegne en skikkelig kul hest», for så å krølle sammen prinsessetegningen sin og kaste den på en jente i klassen som heter Siri og har farget håret svart.

Gutta kommer. Det er game on.

En syltynn fyr på skateboard som liker å gjøre hva han vil, en som ikke liker cocky gutter, en vestlending som ikke er der for pengene, og en som «har den beste kroppen» men ikke den beste uttalelsen av bokstavene S og L.

Bilde3

En av guttene valgte Simone fordi ingen andre ville ha henne. Wild guess: Det var ikke beinhard kamp om den duste stråhatten han går med heller.

Bilde3,5

Maria snakker om at det er mye pene gutter her nå, mens hun sklir sakte av stolen sin.

Bilde4

Vestlendingen forteller at han ofte sniker seg ut av rom, og han tenker nok da først og fremst på alle de gangene han i selskapslivet er blitt bedt om å dra til helvete fordi han er en irriterende vestlending, for så å snike seg stille vekk med et dumt smil om munnen.

Oj, så valgte han Aurora. Hun kan fortelle at hun var i «morgendugg» da hun så ham, og derfor ble forvirret.

Nei Aurora, du ble forvirret fordi du våknet.

Du så ting rundt deg, og ble enda mer forvirret. Stoler, vegger, laken. Ting og ord som også i dag måtte hentes frem fra laaaaangt bak i arkivet og forsøksvis stables oppå hverandre slik at de kunne bli til usammenhengende, ræva tankerekker og setninger, som denne: hhjeg vahr litth i måååååårgendhhugghh da hjeg våkhhhnet, heh…

Bilde5

Vestlendingen spiller playboy dårligere og mer overdrevet enn Rasmus (?) spilte poeten «Eilif». Han kan blant annet fortelle seerne at Aurora liker doggy style fordi hun har en bamse i senga og et bilde av to hunder.

Mulig det, men da må du nok forklare henne hva doggy style er først, og det kan bli vrient. Husk også at hun blir arveløs hvis du prøver deg, og ingen av oss vil vel at hun skal gå glipp av 1/5 av rekkehuset på Toten og det rare bildet som mormor har malt.

Bilde6

Siri blir tydelig skuffet over at det er en kar på rommet hennes. Så skryter hun litt mer av at hun er lesbisk.

Jada jada det ER flott at du har funnet deg selv Siri, etter alle de tunge årene på Rælingen barne- og ungdomsskole. Gratulerer.

Bilde7

Labi er fra Sarsjsjsjborg, og åpner årets sesong med et pang: «Når ho jeg synes er stygg, begynner å bli pen, DA ere på tide å dra hjem. Det MÅ dere få med på TV.»

Wow.

Flere brannfakkel-sitater fra Labbi etter pausen:

« Når du er på trikken uten billett, og det blir kontroll, DA er det på tide å komme seg av trikken. Det MÅ dere få med på TV.»

Bilde8

Casper ser ut som en du aldri husker navnet på, og han liker å være litt sånn (rister usikkert på hodet) i senter. Liker smarte jenter, er en spiller, 110 prosent seg selv, og bla bla det var nok siste gang du blir intervjuet på TV, for det var helt forbanna kjedelig Casper.

Her lukter det usaklig tvist og ut med deg lang vei.

Bilde9

Krister triller forbi skjermen og viser at både folk som skater og folk med vill overdreven bruk av 5:2-dietten er velkomne på hotellet.

Etterpå er det høytlesning, og Krister klarer nesten å uttale ordet «kokongen» riktig. Første brevet er alltid vanskeligst, Kriss.

Bilde10

Audun fra vest er en livsnyter på FRITIDA. Resten av tiden er han bare en stygg fyr med hvite bukser som du må si «nei! Jeg vil ikke ha det du selger!» til i telefonen.

Han sier at Aurora er «EN godkjent kvinnfolk», kaller seg Lord, og erklærer at han ikke trenger penger. Alt dette er en del av rollen som han og den bamsete vennen hans Tjoar har kokt i hop hjemme i kjellerstuen til moren til Tjoar før de meldte på Audun.

Bilde11

«Det er ikke Lord Sørseth som har sjekka inn på PH, det er PH som sjekka inn på Lord Sørseth». Til å være et sitat han og Tjoar har jobbet med i månedsvis er det litt vel meningsløst, men et helt ok forsøk på vg.no-tittel.

Skihopp-talentet Krister liker å kombinere aktivitet med avslapning. Han digger også å gi faen innimellom, og har masse godt humør. Krister, du er en helsprø type.

Bilde12

Aurora: «miiiin fuuunfact eeeer at jeg kan praaate…» brev! Æsj hun ble avbrutt. Lurer på hva hun skulle si. Kanskje det bare var det? Og det er jo litt funny, fordi det ikke er sant.

Karl eller hva faen han kjedelige fyren het sier noe helt intetsigende om taktikk, og Triana i påskekostyme går raskt videre.

Hun lager en påskekrimverdig spøk for elevene sine, der hun spør «er dere fulltallige nå elleeeer?!?» før hun to og et halvt sekund etterpå avslører at det selvsagt kommer «ENDA FLERE GJESTEER!»

Jeg gleder meg til hennes nye konsept «lurt av Iglesias» kommer på BLISS til høsten.

Bilde13

Ny gjest: Nicolai er selvsikker og sjekker opp damer med å gi dem et blikk som han kaller «blue steel».

Hvis vi får inn flere kreative typer nå så må Westerdals åpne filial i Mexico.

Videre prøver han å sjekke opp Triana, som nesten klarer å skjule at hun blir jævlig stolt, før han prøver seg på den eneste åpenbart lesbiske på hotellet.

Labinot kommer med sin analyse av den nyankomne: «Litt av en raring hvis jeg kan si det, eller en tjøtthue. Noe for seg sjøl. Stilen ser ut som han har dotti ned fra 1950-tallet liksom…»

Bilde15

Labi viser oss her sin helt egen mobbestrategi, som går ut på å slenge ut masse ting du har hørt andre bli mobbet for før, uten at noe av det trenger å henge sammen eller ha noe som helst rot i virkeligheten.

Samtidig bekrefter han det mange historikere har hatt en teori om lenge, nemlig at på 50-tallet gikk de fleste rundt med gullkjeder og litt for store basketballdrakter.

16

«Sikkert en hyggelig fyr, det skal man ikke ta på avveie», sier Aurora. Vanvittig hvordan hun klarer å si noe såpass ræva HVER eneste gang hun får sjansen.

«Klare? ferdig gå», sier Triana uten å skjønne at hun sa det feil og snur et timeglass. Via et rart smykkeopplegg havner den nye gjesten på solo.

Labi sier noe kjemperart om trofasthet med sitt spørrende, tomme blikk. Jeg vil at han skal snakke hele tiden.

Bilde17

Aurora sier det er viktig å ikke gå i kakeboksen, og et par av guttene ler høflig. Det de ikke vet er at det var ikke en vits, men et forsøk på en setning.

Bilde18

«Hvordan tør du å bo på østkanten, har hørt at det bare er bart og burka så langt øya kan se», sier Aurora. Hun er altså rasist også, nok en egenskap hennes classy mann kommer til å sette pris på.

«Grunnen til at Nicolai ikke har noe der å gjøre er fordi han er veldig høy på pæra. Og de alle har fått EN dårlig inntrykk av han, så det kommer du ikke langt med.»

Labi blir utslitt av nok et mislykket forsøk på å sette flere ord sammen til en setning.

Bilde19

«Du må faktisk bruke hue her inne, hvis ikke har du ikke en dritt her å gjøre. Du må være jævlig logisk smart», sier Labi med nok et forvirret ansiktsuttrykk, og så følger han opp med et herlig utspekulert avhør av sin nemesis, som er årets beste scene til nå:

«Du er DJ-producer var det sånn?», sier Labi mens han spiser truende.

«Neeei, driver litt med norsk rap»

«Ok. Keen på å vinne eller? Få deg en partner?»

Bilde20

Labi er ikke smart nok til å smalltalke, men bruker sin egen idioti til sin fordel, og det blir et ganske så ubehagelig intervju for mr. Norsk rap.

Så legger han seg og trener litt, like a BOSS.

Bilde21

Aurora later som hun blir brydd av guttenes spørsmål om sex, men hun er ikke i nærheten av å skjule at hun egentlig elsker å bli sett på som et objekt.

Men hun kommer aldri til å lære seg navnet Labi. «Lambi Laban. Det navnet går ikke inn.» Hun viser dermed at det smått upassende utsagnet om østkanten fra tidligere ikke var tilfeldig.

Bilde22

«Vi må snakke litt spill, alt går ikke på roser», lesper Labi i vei og Siri later som hun bryr seg om hva han sier, mens hun tenker på noe kjedelig hun kan si i neste intervju.

«Om jeg er klar for fest? Se på meg da! Jeg er født til å være klar for fest. Fullt party. Dritbra».

Om det var noen tvil: Det var så klart han som var hovedinspirasjonen bak Harald Eias karakter Thomas André.

Bilde23

Helt plutselig lager alle en slu plan om at de skal bli kvitt Krister. Det er for så vidt bra, så får han mer tid til å dyrke sine to hobbys; aktivitet (skating og skihopp) og avslapning (skating og skihopp).

Bilde24

Aurora: «hvorhhhfor lukthherh dhet ghhoth av håret ditthhh?»

«Det lukta alltid godt av en ækte gentleman» (bra, Tjoar).

Aurora synes hun og Lord stygg dialekt er Prinsesse og prins på hotellet.

«Han er sinnsykt kjekk liksom, og jeg liker rosa og drømmer om sånne ting, og HAR EN VISS KLASSE.» Jeg hater deg Aurora. Klarer ikke si det på noen annen måte.

Bilde25

En vanvittig montasje avslutter episoden. Kryssklipping mellom en vilt tynn gutt som røyker alene og en veldig hvit hiphoper i kimono som har sovnet, akkompagnert av hitchcocksk spenningsmusikk.

Men ingenting skjer, det var bare en helt sprø og lurespennende måte å avslutte episoden på.

Bilde26

Jeg synes dette har tatt seg opp veldig dere, og karakteren Labi gjør alene at episoden får terningkast seks.