Triana rekker akkurat å si at «to jenter friskmeldes og sikrer seg plass i semifinaleuken» før hun sprer kolibrivingene i den råstilige, hakkete og moderne klippingen.

 

Jentene på smitterommet er enige om at «alle var sinte i går, da», som betyr at alle skrek om hvorvidt andre hadde sagt at de ville ha hverandre ut.

Pekte gjorde de også, i kampens hete.

«Æ villa ha fokuset på Lauretta for å vis at ho ikke e te å stol på.» Louis gjenforteller gårsdagen mistenkelig klart.

Ved frokostbordet lurer Birger på hvorfor de ble fortalt at Lauretta ville ha ut Charlotta, men så ombestemte seg. «Jeg syns det går bra. Charlotta og jeg er venner.»

«Dere skal evakuere hotellet.» Jentene på smitterommet tror de skal på date, jubler og klemmer og gir hverandre high fives.

Tina sitter sprikende og blir hengende i noen flaue sekunder fra å få et klask i hånden av Charlotta. Eller Isabell. Eller egentlig hvem som helst.

De smitter Lauretta. «Jeg var hundre prosent sikker på at det ble meg.»

Lauretta ser i etterkant at jo da, det ble henne og konkluderer med at hun selv var hundre prosent sikker på at det kom til å skje før det skjedde.

Louis sitter igjen ved frokostbordet og prøver å få det til å handle om seg selv. «No komme dem te å smitt mæ og æ komme te å ryk.» De andre guttene ber henne slappe helt av.

«Triana hadde aldri sagt at det e fordel å hold se frisk om det ikke var det», sier den akk så naive og enormt ræva menneskekjenneren Glenn skråsikkert.

Igjen på hotellet sitter Birger og håper at Pia ikke ryker.

På daten til jentene i de knitrete blå draktene får de utdelt hver sin drink og skal gjøre yoga. Eller «yåoga» som Isabell tror det heter.

Polakken er ikke så flink til å slappe av. Eller tenke. Eller drive med yoga.

«Jeg har jo koordinasjonsproblemer», innrømmer det tenkende vesenet.

Det tar ikke lang tid før en (et?) ambulansepersonellperson kommer løpende til yo-ga-gjengen for å åpne førstehjelpsskrinet sitt og ta ut et brev. Tina slår neven i gulvet, hun «visste det» nemlig.

På en veldig sint måte.

På hotellet åpner endelig Patrik kjeften sin og uttaler at «et par coronas i solen og smøre inn hverandre er ikke feil.» Stas både å bli kjent med ham og få bekreftet hvilken Corona-elskende klisjé han er.

Må være et lykketreff for ham å kunne utnytte Paradisekonseptet en gang til.

«Dere skal nå friskmelde en av jentene.» Det er ikke så lett. Eller vent, Tina sier jo at «det er jo dritlett når alle har dritlyst på den vaksinen».

Nei, vent nå. Hun er jo kjempeironisk. Dumme meg.

Jentene stemmer seg imellom. Lauretta stemmer både på Charlotta og Pia, som begge deler førsteplass på antall stemmer. Lauretta må velge. «Veldig koselig å velge.»

Lauretta uttaler hver eneste bokstav. «Men alle blir jo sure på meg.» Jeg hadde skrevet det med punktum mellom hver bokstav hvis jeg bare orket.

Hun velger Pia. «Jeg setter veldig pris på det» får Pia sagt mellom alle tennene. De andre lurer på hvorfor, Lauretta svarer at Charlotta står så sterkt med Remi.

De andre spør litt mer og til slutt innrømmer hun halvveis at hun bare velger Pia fordi hun liker henne best.

På hotellet får gjengen et brev. «Dere skal velge en sykepleier og en lege som får en rolle på seremonien.» Sander foreslår seg selv (overraskelse) og Louis foreslår Glenn til sykepleier. Sikkert fordi han er homo.

«Har noken noke imot det?» Alle sier seg enig, bortsett fra Remi som i steden snur seg vekk. Det mangler bare at han sparker i grusen, så barnslig misfornøyd er han.

«Men æ har også løst å vær lege.» Snurt og forsiktig, som et forsmådd enebarn. «Da blir æ så pimp.» Han ler usikkert.

Kjære lesere, ta dere et sekund og se for dere Remi med en vanlig sveis og uten tatoveringer. Hadde Charlotta blitt forelsket? 

De tar en håndsopprekning og Sander vinner. «Doctor feelgood» sier han i et forsøk på å være… morsom? Jeg vet ikke. Remi ser i hvert fall beundrende bort på ham.

Jentene kommer tilbake på hotellet og leverer nyheten om Pias fredning til gutta og transa.

Pia og Birger går til rommet. Pia ser forvirret ut, selv uten å åpne munnen. «Så Louis stemte på Remi

Hun skjønner ingen ting. Tar en slurk vann.

Louis og Tina avtaler å hjelpe hverandre. Louis masserer henne mens hun spør med sin aller mest avvæpnende og lyse stemme. «Sånn helt mellom ossan, du har min støtte om du stell dæ med Patrik.» Nøyaktig slik hun planla.

Lauretta ligger på sengen og snakker med Pia og Glenn. «Men hvorfor angrep du Pia sånn i går hvis du vil gi frede henne?» Betimelig spørsmål fra Glenn. «Alle var så sure på meg, jeg bare hva skjer liksom, er det mulig?» Ubetimelig svart av Lauretta.

Glenn bare kliner på capsen sin bak frem og bare «Lauretta trekker i ned i søla.»

Det er klart for Pandoras Eske.

Hvorfor ikke Isabell vil ha sex med Sander? «Jeg hadde en demon inni meg, den har forsvunnet.»

Hvem Tina kunne tenkt seg på stå med? «Har liksom ikke hatt så jævla spessiell kontakt med noen. Glenn kanskje?»

Men hun mener egentlig Sander.

Hvem Louis egentlig spiller med? «Æ spelle vel med alle i en konkurranse. Men æ snuble og drit mæ ut, æ kan ikke tru at æ e en sterk spiller.»

Er det sant at Birger har sagt at han vil ha ut Charlotta? Lauretta innrømmer at «vi har snakket om at jeg vil ha ut Charlotta

Hvorfor hun innrømmer dette når spørsmålet er ment for Birger vet ingen.

Hvorfor Lauretta ga motgiften til Pia når Charlotta er den hun stoler mest på? «Har jeg aldri sagt. Men Pia har støttet meg.»

Ser Lauretta på seg selv som en ærlig person? «Litt frem og tilbake, men her inne har det vært veldig umulig å vite hvem jeg kan stole på. Nå vet jeg hva jeg vil og hvem jeg kan stole på.» Charlotta lurer på hvem det er hun stoler på.

«Det trenger jeg ikke svare på, men det er Glenn, Pia og Birger

 

Brev til legen og sykepleieren. «Dere må behandle en syk jente, blir dere ikke enige om hvem, sitter legen med det siste ordet.»

Glenn stemmer på Lauretta, Sander velger Isabell. Isabell it is. Tiss. Nei da.

Det blir lagt på harpe-arpeggios og Isabell bare «hallelujah».

Gjengen drikker og skåler, helt til Lauretta får innpass på et rom med Isabell og Pia. «Nå ryker vi som fluene ut.» Isabell syns ikke synd på henne, «men det er ingen som skal føle seg mobbet her.»

Slike utsagn tjener hun mye på.

Tina vil bytte partner med Louis, så hun kan stå med Patrik. «Han vil stå med dæ, han har sagt du e den peneste jenta», lyver Louis til henne. Louis vil nemlig stå med Glenn. Og ingen syns vel at Tina er den peneste jenta.

«Er det mulig?» sier Lauretta ut i et romt fullt av mennesker, uten å få svar. Jeg stemmer i med et rungende er det mulig?

Pia og Birger puler.

Jeg visste det.

 

Og helt på tabben, se Dagbladet tampet seg litt ut:


(Takk til Brita Møystad).