• Les samtlige av Jazzgeirs «Paradise Hotel»-oppsummeringer her

Nå er det helt sinnssykt nest siste episode av Pærra og det er med et visst vemod jeg snart forlater dere. For alltid. I et år. Jeg anmoder alle om ett minutts stillhet. Sånn. Neida. Hehe.

Det har vært en fryd å konversere med dere alle underveis, dere har gjort denne reisen langt lystigere enn den ville vært om jeg skrev dette alene. Som en dagbok. Under en parafinlampe. Med fjærpenn. Det ville ha vært helt megatrist. Men samtidig blitt en kulere film, om noen noen gang hadde filmatisert det. Meg, altså. Ikke Pærra. Det har noen allerede gjort, da, dummen.

I kveld har Tommy og Camilla muligheten til å splitte parene Vida og Miguel, og Christina og Andreas. Triana sier omtrent akkurat det. Miguel retter ut håret. Og forteller at han syns det var urettferdig at Andreas og Christina angrep ham under gårsdagens Pandoras. Han syns alltid at alt er urettferdig, han.

Christina syns også hun selv ble grillet mye.

Gjengen spiser frokost og spekulerer rundt hva som kan skje. Et brev ankommer. «I morgen er det finale, men først er det noen som vil snakke med Vida». Hun tar Miguel i hånden på å ikke ta imot noen form for fristelse – eller «gå i kakeboksen», som deltagerne kaller det, et uttrykk oppfunnet av Stian, den store taktikeren, som aldri hadde sett en eneste Pærra-episode før han meldte seg på.

I skogen møter hun Tommy. «E fekk en sjanse i går te å stå i finalen med de. Vi har en større sjans enn med Miguel». Og forteller oss som ser på at «jeg må få fram atte je er mer verdt enn Miguel». Reine Christian Tybring Gjedde, si!

På hotellet kommer et nytt brev. «Noen vil snakke med Andreas». «Tror du jeg går i kakeboksen eller, Christina»?, flåser Andreas. Men så møter han Camilla.

«Gruppen har bestemt at jeg får en mulighet til å stå i finalen. Du kan stå sterkere med meg enn Christina». Camilla forteller at om hun vinner skal hun ta lappen og kjøpe seg bil. Selvfølgelig.

På hotellet sutrer Miguel ved siden av Christina, som nå kjederøyker i pysjamasbuksen sin. Og midtskill. Og en genser med broderte bokstaver som danner ordet «faith».

Miguel okker og bærer seg. På alle fire nå. Så får de et brev som forteller at de skal innvies i spillet. På terrassen møter de sine respektive partnere og sine utfordrere.

Vida velger Miguel og han roper og er uforskammet glad. «Så bare blir jeg ikke skitta ut likevel og det er helt sjukt».

Første finalepar er altså Vida og Miguel. «Jeg vet at Tommy er en utrolig stor fristelse», sier Miguel. Og det er fristende å dra en skaphomovits, men jeg orker ikke.

Andreas tar sitt første valg siden serien startet. Han velger Camilla og sender med det Christina hjem. «Det er bare en partner her for meg og det er Camilla». Christina er enig i valget hans. «Min plass er hos Tommy». «Det skal ose respekt av Christina for hvordan hun taklet det». Christina skriver også en hilsen med leppestift på speilet, selv om ingen vil savne henne.

Camilla har savnet Andreas, så de kliner. Men hun kjenner også på den dårlige samvittigheten fordi hun må slippe kulen i morgen. Det har hun skrevet under en kontrakt på at hun skal gjøre (i finalen skal det vinnende paret holde hver sin kule i noen minutter mens en teller – eller la oss kalle det en kalkulator, for språkets skyld, tellre fra 150 000 til 300 000 kroner. Hvis én av deltakerne slipper kulen, beholder vedkommende pengene selv og slipper å dele).

Vida føler seg som en finalist og står og pumper opp selvtilliten i speilet, helt til Miguel ber henne flytte seg. Han ser ikke nok av seg selv i speilet, nemlig.

«Det er litt urealistisk oppi hodet mitt», sier Camilla.

Gjengen samles og har det litt pinlig. Helt til den gamle gjengen kommer ned trappen. De skåler og hoier.

«Æ e helt klar for å ta den helt ut», sier Kristian René. Han har til og med brettet opp kragen for å gjøre det helt tydelig at han ikke kødder.

Og så danser han med noen bukseseler som en sexy rekvisitt.

Vida er forbanna på Stian etter horekommentaren hans under Pandoras i går. Men han sier unnskyld, så det går bra. Kristian tenker selvfølgelig fortsatt taktikk, så han tar med seg Camilla på rommet for å prate. Men Camilla har «ingen planer om å fly rundt her og slikke ræv». Kristian har likevel planer om at Miguel skal vinne, så han går til alle andre for å overbevise dem. «Æ vil like my at Miguel skal vinn som æ vil at Andreas ska tap». Andreas vet at han får Stian sin stemme, så han bruker masse tid på å overbevise ham.

«Det er tydelig hvem som fortjener å vinne», sier Andreas. Stian er uenig, fordi Camilla har «gått i kakeboksen på samme måte som Christina gjorde». Da begynner Camilla likeså greit å gråte fordi «jeg føler ikke at det er en kakeboks». Så begynner hun og Vida å krangle om hvem av dem som fortjener mest å vinne. Og begge mener hverandre. Som to hestejenter som begge syns den andres hestetegning er finest og ikke syns sin egen er noe fin i det hele tatt.

Stian og Kristian René drar i gang festen igjen ved å kle seg nakne og klaske tissene sine mot hverandre.

Så begynner likeså greit Christina også å tute. Hun har dårlig samvittighet fordi hun dolket Camilla. Og er lettet for at Camilla tok hennes plass. Christina er tilbake i sin rolle som nestkommanderende i VGS-jentegjengen vi har vært vitne til at Camilla har styrt med jernhånd siden oppstart.

Maria og Athena går på rommet for å rote.

«Jeg tenner som faen på deg», sier den lille gnageren. «Føler du dæ trygg på mæ», lurer Maria. «Aldri følt meg bedre». Så kommer Stian og Miguel inn og alle roter med alle.

Athena «vet ikke hvem det var som gjorde hva, men det var jævlig deilig». Camilla, derimot, «nekter å slikke ræv». Og er på en nærmest paradoksal måte, like harry som de involverte jentene i firkanten. Som nå i etterkant syns at de har blitt urettferdig klippet og fremstår løsere enn de egentlig er.

Miguel ligger i sengen og skriker «takk for en helvetes finale, så jævla urettferdig». Som vanlig.

Er det for sent å heie på Stian?