• Les samtlige av Jazzgeirs «Paradise Hotel»-oppsummeringer her

I dag har jeg spist pølser. I går var jeg på konsert. Nå ser jeg på Pærra. Hva gjør dere, da?

I kveldens episode har Maria bestemt utfallet, selv om hun dro hjem i går. Hun kan ikke stemme på sin tidligere partner, Miguel, så valget står mellom Andreas og Mads. Pest og herpes. Harry og keeg. Surtryne og underbitt.

Uansett, Triana sitter og snakker sidelengs til kamera, men jeg finner absolutt ingen forklaring på hvorfor. «I går fikk Maria et oppdrag og er tilbake for å utføre det. Til fordel for én, men til ulempe for en annen». Kanskje det egentlig allerede har skjedd og ulempen er at Triana må sitte sidelengs.

Miguel syns Maria røk på en urettferdig måte. En måte han selv var med på å bestemme, vel å merke. Vida Lill forstår seg ikke på Mads, fordi han er så lite ambisiøs. Bare se Fiselins kommentar på gårsdagens referat. Den sier det perfekt.

Gjengen lurer på om Vida og Mads har pult. Mads skylder på fylla til oss seerne, for mangelen på sealing av dealing. Det var vel heller at han var så patetisk at Vida ikke greide å gjennomføre. Han syns «jeg har gjort så mye annet her på hotellet, så får jeg ikke pult, så prøver jeg å pule på flyet».

Andreas syns han skulle lirket den inn.

Gjengen får «pækkern» når det står et bilde av hver av de tre guttene i loungen. Miguel «får pækkern, jeg hadde jo en fordel for helvete» og syns livet er urettferdig, som vanlig. Min nye Miguel-parodi sier nå «p» tre ganger på hvert innoverpust fordi han griner så hinsides mye. Christina «leser han som en dårlig bok fordi han er en så åpen skuespiller». Christina forteller Miguel at hun syns det er ham og Andreas som fortjener å stå i finalen. Miguel er helt enig. Og hulker på innoverpusten.

«Det är en pojke som skall ut i dag», sier Miguel poetisk og man oppdager brått at han er like provoserende på svensk.

En jente kommer ned trappen. Maria er tilbake. «Hei», sier Miguel med babystemme. Jeg blir nødt til å geipe litt til TVen i et fåfengt forsøk på å få ut frustrasjon. Maria har bestemt hvilken gutt som skal ut og kan ikke velge Miguel. «Snakkes», sier Andreas bråkjekt og liksommorsomt.

Miguel er i finalen, ser det ut til. «Dokke e begge fantastiske på mange førskjellige måta, har dere noe å si»? «Jeg har ikke vært på toppen eller bunnen, vært i midten og det er jævla vanskelig. Ingen fredninger», svarer Andreas. «Helt enig med Andreas, jeg har bare vært nøytral her, men jeg vil stå med Vida. Jeg fortjener å stå i finalen», men han har ingen begrunnelser for dette.

«Æ syns en person ikke førtjene å stå her, æ sænde hjæm Mads. Æ har lyst te å se Miguel stå med Vida. Andreas, du har virket som du ville vinne, men også alltid vært rettfærdig». Mads syns det var feil grunnlag å sende ham hjem på, fordi han ikke bryr seg om å vinne.

Mads sin montasje er stort sett klipp av at han kliner og klår på Stian og en sjelden gang havner i klem mellom Tjukken og Vida, og tolker det til at Vida er hypp på ham. Stolt av tredjeplassen sin, da.

Nytt brev: «Miguel er nå partner med Vida Lill». Gjengen lurer på hvorfor det ikke står at Miguel er sikret. «Det blir for dumt at vi ikke får vite noe». «Ingen ting her er for dumt», sier Christina, og har helt rett i det, uten selv å vite hvorfor. Miguel tror at «jeg og Vida har gjort et godt inntrykk på mange her». Gjengen prøver å kose seg, men klarer det ikke.

Triana forteller at Pandoras eske skal åpnes for siste gang. Men først får gjengen et måltid ved bassenget. Så er det Pandoras. Christina «nekter å kose meg før fløyta er blåst».

Hvem ville Vida hatt sex med? Andreas.

Så kommer den gode, gamle gjengen inn. I kveld er det visst ikke hemmelig hvem som stiller hvilke spørsmål.

Hvorfor klikker Christina på de som må gjøre vanskelige valg? Jeg har pækkern hele tiden fordi jeg er ærlig. Unnskyld meg.

Andreas, partneren din har dolket kjæresten din i ryggen, hvorfor skal dere vinne? Ingen av oss har hatt fordeler. Jeg syns det skal ose respekt av det vi har gjort og det kødder jeg ikke med når jeg sier. (Og jeg kødder ikke når jeg sier at jeg ikke får ferten av respekt)

Føler Andreas at han fortjener å vinne etter å ha seilt under andres vinger? Jeg har hatt en jævlig bra taktikk.

Syns Miguel han fortjener å stå i finalen etter det han har gjort? Det var et skjipt valg å velge hvem som skulle i duell, men det måtte gjøres. Jeg har gjort mange valg, jeg har stått i mye piss her inne. Eller, jeg har tatt ett valg, da. (Andreas begynner å utfordre ham og fremstår fort som bitter og kjip. Som han jo er).

Føler Christina seg som verdig vinner etter å ha dolket venninnen sin i ryggen og gått imot alt hun har sagt og stått for gjennom hele oppholdet? Jeg angrer skikkelig. Jeg har sviktet deg, det har jeg på min kappe. Jeg er en verdig vinner for di jeg har vært her, vært ærlig og vært meg sjæl. Jeg var kanskje ikke ærlig den gangen, men jeg har vært det ellers. Jeg klikker for det her blir for dumt. Vi blir bare grilla hele tiden. (Gjengen ler av Christina, hun er oppgitt og forbanna over endelig å bli konfrontert).

Vida, føler du at du fortjener seieren etter å ha hora deg til finaleplass? Det er ikke min skyld at alle gutta går på knærne etter meg. Men hvis Stian mener det, så grattulerer med da´n. (Hun blir lei seg)

Pandoras er ferdig og gjengen må gå. Andreas føler at Christina har ødelagt og syns de fikk for mange bitre spørsmål. Triana kommer inn og ber gjengen sette seg igjen. Stian frykter at horespørsmålet var for drøyt. «Jeg vil gi to av dere muligheten til å spille dere inn igjen. Dere må diskutere frem en gutt og en jente som skal inn».

Imens sitter Vida, Andreas, Miguel og Christina i loungen og er sinte på gjengen. De syns det var for mange slemme spørsmål.

Den gamle gjengen prøver å argumentere for at de selv får komme inn. Alle sier at de kan ta tøffe valg, bortsett fra Stian, som sier at han ikke vil dolke noen i ryggen. Han er for glad i de som er der inne. Til og med Mali syns hun fortjener en ny sjanse. Gjengen stemmer. Kristian mener at om det var en konkurranse om å klatre i en busk, så skulle han ha vunnet. Trodde han meldte seg på Robinson, han.

Den selverklært beste spilleren innrømmer altså at han suger i selve spillet. Det blir Camilla og Tommy som skal inn. Nok en gang får Maria det lange og ensomme valiumblikket sitt, fordi Athena ikke stemte på henne.

Tommy skal hooke Vida, en enkel match, skal vi tro resten av gjengen. De får ikke sjansen gratis. Spørs om de får ligge med Vida gratis. Men de må slippe kula på slutten, og skriver en barnslig kontrakt med gotisk skrift.

Gjengen som sitter i loungen avtaler å ikke bli fristet om noe fristende skulle dukke opp i morgen.

Så er det natta. Helt til i morgen. Jeg merker at det er for mye handling til å la seg irritere ordentlig for tiden. Men spennende er det, da. Vi sees i morgen til nest siste kapittel i historien om en gjeng, på et hotell, i Mexico, som vi ser på, på TV, fordi vi ikke har noe bedre å gjøre.