• Les samtlige av Jazzgeirs «Paradise Hotel»-oppsummeringer her

Det slo meg nettopp at Athena ikke var med i gårsdagens episode. Kanskje like greit. Kanskje hun får gnagd seg til litt tid i kveld.

Triana sitter med beina i vannet og lager en klovnete og overdreven gest med sine armer. Som hun helt tydelig syns er flau selv.

Christina er lei seg. Angrer på at hun dolket bestevenninnen sin i ryggen. Et parameter dukker opp. Og viser ingen ting. Produksjonen prøver seg på en running gag. Andreas syns det var en ensom natt, etter at Camilla dro, fordi Christina dolket henne i går. Sånn. Skjønner?

Gjengen sitter og spiser frokost. Christina syns det er jævla stort av Andreas å dra på det tapre smilet, som den soldaten han er. Han har sikkert skilte foreldre. Lærte seg nok smilet da.

Gjengen får dra på date, alle bortsett fra Athena. Og Andreas. Og de to har et veldig anspent forhold.

Og det er helt riktig, Andreas begynner straks å klage på selskapet. Som han klager til. «Faen ass, to støkk på hotellet». Andreas soler seg. De spiser middag sammen. Soler seg. Ingen sier et ord.

Helt til Athena åpner skjeften: «Hva tror du skjer på daten»? «Noen må sikkert dra». Ny stillhet. Så Andreas føler seg så sprø at han går en tur rundt på hotellet med en vannpistol og vanner plantene.

Gjengen går i mafiosoklærne sine på date. Chillern. Som om det er nyttårsaften. Kvelder folk som dem lader opp til i månedsvis.

De setter seg rundt et bord. Brev: «Gjengen skal komme fram til hvem de vil sende hjem av de to som sitter igjen på hotellet. Stian ber gjengen stemme etter hjertet. Men kaller det å ikke «gå i kakeboksen». Mads bekrefter at det var jævla dumt å tenke i går. Da maniupulerte han Christina til å stabbe Camilla. Noe som helt objektivt sett var lurt for ham.

På hotellet tar Andreas en tur og rydder, vasker, pusser til og med linsen på et kamera. Litt artig, egentlig. Men det er Andreas som gjør det, så jeg holder latteren tilbake.

«Konkurrangsjemessig hadde det vært lurere av meg å stemme Andreas. Men jeg vil ikke gjøre det. Han fortjener ikke å ryke». Stian forteller at hans drømmefinale består av ham selv og Andreas. «Er det en som kan komme seg gjennom alt, så er det Stian. Det har han bevist gang på gang på gang», sier Mads.

Jævla big shot.

På hotellet kommer et brev. Athena og Andreas må gjette hva de andre har stemt. Gjetter de riktig, så får de selv avgjøre hvem som skal ut.

Mads og Christina er urørlige. Det er jævlig gøy, fordi i en hel reklamepause får man tenke seg til hva Andreas og Athena tror om hva de andre deltagerne syns om seg selv. Huet mitt sprenger ass, for å si det sånn som Camilla ville sagt det. Men gøy er det i hvert fall. Athena tror jentene har stemt på seg, geniet.

«Jeg skjønner faen ikke hva du tenker med» sier Miguel til Stian på daten. «Jeg syns du skal holde så jævlig kjeft», skyter det rapt fra Stian tilbake.

«Det står om kanskje 150-300.000 her liksom. Ikke snakk om kompisfølelse», parerer Vida. Maria syns det er feigt å ta Athena fordi man liker Andreas bedre. Og Andreas har villet ha henne ut tidligere. Vida stoler ikke på noen av jentene rundt bordet en gang. «Og rent taktisk vil jeg ha ut jentene». Dette er spennende shit.

Gjengen kommer tilbake. Andreas overspiller chillheten helt vilt. Hatten på snei, solbriller og røyker påtatt kult, som alle som akkurat har begynt å røyke gjør. Christina forteller at de har drukket whisky. Og forteller at Athena fikk flest stemmer.

Athena klarer ikke late som hun er lei seg en gang.

Gjengen får et brev til i loungen. Athena fikk flest signaturer på sitt bilde. Men hevnen kan være søt. Alle unntatt Mads og Christina og Andreas må pakke kofferten i morgen etter frokost i morgen.

Vida føler seg utsatt og Mads sier at hun skal stille seg bak ham. Helt til Vida må rope det inn i sølvskjeen i munnen hans at de snakker om noe som skjer etter frokost i morgen, ikke parseremonien. Der kan man se hva bortskjemthet kan føre til.

Tid for Pandoras eske. Nå skal deltagerne stille hverandre anonyme spørsmål via lapper som leses i plenum. «Plenum» må være et av fremmedordene vi tidligst lærer oss. Det og «konfiskere».

Nå er det alle mot alle, forteller Triana. Og jeg er så spent at jeg vet ikke om hun er flink eller hva som skjer.

Tror Miguel at Mads kan dolke ham i ryggen? Heh, Mads, jeg veit ikke, han er jo i spillet. Og i spillet i spillet. Jeg tror han fokuserer på Vida. (De har vært så crazy at de har laget sitt eget trekantdrama, om Vidas gunst). Jeg tror han ville fortalt det først i så fall. Stian og Mads trashtalker. Alle ler seg i hjel. De er bestekompiser. Dette vies i overkant mye tid.

Stian, hvem vil du ha ved siden av deg i en finale, Vida eller Christina? Vida, hehehe. (Mads sier at det skjer ikke. Christina ber ham holde kjeft).

Hvem er Christinas drømmepartner? Nå som Tommy er borte, så ble det Stian. Men akkurat nå er det Andreas.

Hvem ville Maria valgt etter Miguel? Andreas. Fordi han er en sterk spiller. Egentlig ville hun ha Stian, men det sa hun ikke.

Athena vil også stå med Andreas.

Hvem vil Andreas stå i finale med? Det hadde blitt Christina. Gjort det før og trivdes godt med det (og gjør det for å slippe kula og dele spenna med Camilla, forteller han. Og det er faktisk en helt megakul plan. Da blir det jo som en faktisk film).

Hvem syns Stian fortjener å stå i finalen? Andreas og Vida.

Christina syns at Pandorasen var en «oppkvekker for alle». Gjengen jubler over at det står drikke klar. Selv om det gjør det hver dag.

«Skål for å gi faen», roper gjengen og jeg syns aldri det har vært tristere å se på mennesker være idioter. Jeg har lyst til å legge meg i sengen og bli liggende.

Andreas har tenkt til å spille på Christinas samvittighet. Tror ikke hun er i stand til å dolke ham også i ryggen.

Mads har tenkt til å sende hjem Stian og virker provoserende trygg på det. Christina syns han virker helt forbanna smart. Stian har tenkt til å psyke ut Mads, i tillegg til å ha reddet ham to ganger, så han tror ikke abboren Mads er i stand til det. Jeg syns ikke det virker så forbanna smart.

Mads ligger full og snakker med seg selv. «Jeg vil skitte hjem Stian i morgen, jeg skal stå med Vida. Stian må ut». Sier han til seg selv, altså.

Gjengen legger seg. Og jeg er enig i Kritisk sin kommentar fra i går, det er for mye handling til at deltagerne rekker å drite seg ut. Eller, i hvert fall nok til at man rekker å irritere seg over det. Samtidig er det jo faktisk spennende nå.

Men disse referatene blir dessverre litt lange og kjedelige. På en god måte.