• Les samtlige av Jazzgeirs «Paradise Hotel»-oppsummeringer her

Mafiauken fortsetter og det er et artig tema. Jeg syns manusforfatterne har gjort en fantastisk jobb i år. Det er faktisk tema, utfordringer og tvister som bidrar til at det blir morsommere å se på. Selv om deltagernes påtatte selvtillit kan få frem janteloven i Kristian Valen.

Triana sier ett eller annet.

Camilla passer litt godt til å være Don, fordi mafiasjefer ofte har talefeil. Tror jeg. I hvert fall er min gangsterparodi en tjukk mann som lesper. Det at Camilla ikke kan si r får være en ubetydelig detalj.

Camilla har valgt seg Christina som sin høyre hånd, consigliere. De har sammen laget en hitlist ut i fra hvem de helst vil ha ut. Maria og Vida topper listen. Christina fyller rollen som partner in crime perfekt – hvis hun hadde vært i en stor jentegjeng på videregående ville hun vært bestevenninne med jenta med størst makt. Venninnen som utfører ordre, tar de kjipe telefonene og forteller mindre populære jenter at de ikke får plass på russebussen. Og med perfekt hengivenhet underkaster seg alt den rikeste jenta med Mini Cooperen sier.

Et brev blir skjøvet under sprekken til Camilla og Andreas.

Og et brev under sprekken til Christina. I dag skal jentene som troner øverst på listen i duell. Men Christina kan velge å sladre til Maria, da må Don i duell med Vida og Christina sikrer seg og sin partner en plass i finaleuken. I Camillas brev blir hun informert om hvilket valg Christina må ta. Christina kommer seff ikke til å gjøre det. Og helt riktig, «jeg vil til finaleuka, men det er faen ikke verdt det om jeg må svikte Camilla». Mads prøver å få henne til å vurdere å sladre. Andreas har «pækkern for om Christina sladrer, jeg klikker om det skjer».

Det er ganske spennende, og Mads greier faktisk å overbevise Christina om å tyste. Shit! Nja, hun er fortsatt litt usikker. Oooh la la, dette er morsomme greier.

Gjengen soler seg, Christina går rundt og unngår Camilla og Andreas. Husk at Camilla vet at Christina må ta valget om å sladre. Christina og Mads står på rommet og diskuterer om hvorvidt de skal gjøre det. Andreas går i bassenget utenfor rommet for å lytte. Men hører ingen ting, fordi han svømmer under vann, helt til han dukker opp og skremmer dem. Som ikke er en veldig lur manøver når man skal tjuvlytte.

Camilla skal skrive på en lapp om hun tror at Christina har sladret eller ei. Stoler hun på consiglieren eller ikke? Samtidig går Christina rundt med Maria og lurer på om hun skal si det. Camilla skriver at consiglieren er trofast. Men det var hun ikke. Hun sladret til Maria.

Kjipern det, Camilla. Og kjipern at du har trampstamp tatovert på korsryggen. Og vinger på skuldrene. Og at du ikke kan si r. Jeg trekker tilbake det siste, da jeg var liten kunne ikke jeg heller si r.

I loungen mottar Camilla et brev. «I kveld blir det en rød og en sort duellant. Velkommen til duell». Camilla håper at Christina «har såpass vett i huet at hun ikke har gått i den jævla kakeboksen og sladret. Jeg har aldri gitt så mye tillit til noen person i hele livet mitt. Hvis hun backstabber meg nå, så er det personlig».

«Hvis hun har gjort det, så kommer jeg aldri til å snakke med henne igjen», sier Andreas. Som om det er et stort tap.

Triana ønsker mafiosoene velkommen til duell. De får se lappen til Camilla. «Christina er trofast mot sin Don <3». Christina forteller hva hun har gjort. Og Camilla må i duell mot Vida. «Jeg valgte å tyste fordi vi begynte å spekulere om at Camilla ville vite det uansett hva jeg gjorde». Mads forteller at «vi var innom så mye rart. Jeg husker ikke hvorfor vi valgte det vi gjorde. Jeg anbefalte henne ikke å gjøre det». Men det gjorde han, da.

Så er det rulett.

Vida blir «litt fly forbanna», antagelig fordi det er så tilfeldig.

Vida tar rød, Camilla tar svart. Den som vinner får bli, den som taper må gå. Det blir rød, så Vida får bli. Det var det jeg håpet på, Andreas kommer til å spæde så vilt. Christina griner. «For meg er lojalitet veldig viktig, jeg kommer aldri til å dolke noen av mine i ryggen. Jeg føler jeg har gjort veldig mye for Christina. Hun burde tenkt lenger enn som så», preker Camilla høytidelig.

Hvordan blir det å se Camilla reise nå? «Alt det Camilla sa, stemmer, jeg har driti meg ut. Jeg angrer på at jeg åpnet skjeften min til Maria, men da var det for seint». Camillas gråtkvalte avskjedstale: «Jeg trodde aldri jeg skulle møte noen med så stor og god personlighet. Det er viktigere ting i livet enn spill. Jeg går herfra med hodet hevet». Stian skal si ha det: «Jeg lover å passe på den gutten her, jeg sverger» og klapper Andreas kameratslig på skulderen. Andreas smiler tappert. Camilla ber Andreas «ikke bytt bort Vida for en femmer». Og oppfordrer med det kjæresten sin til å få ut bestevenninna. Som akkurat dolket henne selv i ryggen. Det går kaldt nedover ryggen min. Men det er bare katten min som slikker meg bak.

Og med det var paret splittet for noen uker. Det triste er jo selvfølgelig at de to kommer til å fortsette å leve på bloggosfæren en stund til, helt til interessen for dem er borte, slik som det også er for meg snart. Det blir trist.

Jeg vil bare si at jeg aldri kunne drømt om noen så gode lesere med så stor og god personlighet som dere. Pass på denne bloggen og ikke bytt den bort for en femmer. Om den så er gammel og sjelden.

Christina angrer mens hun holder en skål til ære for Camilla. «Det er helt jævlig at jeg kunne være så blind og dum».

«Dere trenger ikke være redde for at jeg er sint, for det er jeg ikke», sier Andreas.

«Han tar det som en mann», sier Miguel. Noe han selv definitivt ikke ville gjort.

Vida stoler heller ikke på Christina lenger. Mads innrømmer til gjengen at han sa til Christina at han selv ville dolket Stian, hvis han fikk sjansen. Alle har liksom så jævla mye forståelse og ingen er sure. Det er jo litt balle. Men det er godt at Andreas lider. Alene i sengen, med bare en hilsen på speilet. «Men hun kommer jo aldri tilbake», sier han.

 

Mvh
Storbandjazzgeir