• Les samtlige av Jazzgeirs «Paradise Hotel»-oppsummeringer her

I helgen har det vært helt forbanna party på Grønland der jeg bor. Gutter med nakketatoveringer har blitt satt på plass av g-kraften i koppene, østkanfjortisjenter har bannet enda mer enn vanlig mens de ble kastet opp og ned i karusellene og barn har spydd på skulende østeuropeere med cash i rumpetasker.

Det har vært tivoli, gateboder med all verdens (tyrkisk og palestinsk) mat og stamgjestene på Choice har endelig fått lov til å se solen. Jeg skulle ønske det var bilfritt Grønland hele sommeren. Hva har dere gjort i helgen? Ikke lov å si «kommet meg etter 17. mai».

Men samma det, nå er det pærra.

På torsdag, som er i går for deltagerne, valgte Maria å stå med Tommy, men en tvist gjorde at Miguel, som egentlig ble valgt bort, skal parre opp med Maria, som egentlig ikke vil ha ham. Litt som å havne på hotellrom på ferie med en du uttalte at du ikke ville være på rom med, da dere bestemte dere. Eller, akkurat sånn er det.

«Don, consigliere og en liste skal dominere denne uken», forteller Triana. Og sliter bare litt med ordene.

Camilla får det ikke helt til å gå opp at hun nå er i semifinalen på Paradise Hotel. «Det er litt rart å tenke på, på en måte». Det må være som endelig å få forsidebildet på FHM. Eller, det fikk hun jo også.

Ved frokostbordet står det et improvisert alter med en blokk og en penn. Som gjør folk stressa. Gjengen skal stemme på den hvilken jente og gutt de er mest redd for på hotellet. Og får ikke diskutere hvem de har stemt på.

«Jeg ble så jævlig forbanna på Maria i går, for jeg prøvde liksom å snakke med henne om å jobbe litt sammen, men hun det gikk ikke å snakke med henne». Kristian hører på Athena plapre og forteller oss seerne at han er lei av henne. Allerede.

Maria og Miguel snakker på rommet sitt om at det kan være lurt å danne en allianse med Narcissus og Athena. «Kanskje du skulle hørt litt på Athena, da», sier Miguel til henne. Hun stirrer tomt og trist tilbake.

Gjengen samles foran Triana og hotellets Don skal kåres, det er mafiatema og semifinale. To stoler står klare til de personene som fikk flest stemmer. Morsomt at folk har stemt av helt forskjellige grunner. Andreas er den mest fryktede gutten. Det blir likt mellom tre av jentene. Så jentene må komme frem til det selv. De blir enige, plassen går til Camilla fordi hun gjerne vil stå med Andreas.

Så skal gjengen stille seg i rekke bak den av de to som de frykter mest. Det blir likt. Igjen.

Da må Andreas og Camilla diskutere seg frem til det. «Jeg syns jeg burde få det fordi det er typisk at en gutt får det, og jeg er jente», sier Camilla. Andreas er enig. «Camilla Don Carlsen», spekulerer Camilla og ler overdrevet av seg selv og sin «spøk».

«I mafiaens verden blir du respektert av de som frykter deg, og de som frykter deg mest, kan du stole på», sier Triana. Camilla må med en gang bestemme seg for en av dem som har stilt seg bak Andreas og sende dem ut. Don velger Kristian René. Kjipern det, pølsa. Den vektigste spellern er nok en gang ute av spillet.

Hvorfor valgte ikke Don å sende ut en jente?, lurer Triana. «Jeg føler ikke Athena er så jævla stor trussel».

Athena gråter. Uvisst hvorfor.

Kristian syns at «det e jævla kjipt å bli sendt hjem på den måten, æ har jo værd den bæste spellern. Æ e fornøyd med det æ har klart å utrette på hotellet».

Og jeg er fornøyd med alt jeg utrettet på min forrige ferietur, som var omtrent dette: Å spise lunsj.

Camilla elsker rollen som Don. «Er det en ting som ikke funker på meg, så er det å slikke ræv. Det var et skjipt valg, men sorry ass, det er et jævla spill, liksom».

Ingen er særlig lei seg, bortsett fra Athena. «Nå har liksom ikke jeg noen partner lenger og det er sykt skjipt. Vi hadde det jo veldig bra sånn trivsjelsmessig. Det er skjedelig».

Don popper kvisene på ryggen til Andreas.

Samtidig forteller hun oss på voice over at «Andreas er ikke feil person til å ha makt, men jeg tror jeg av og til kan være litt smartere» og ler så høyt at jeg skvetter. Av seg selv. Igjen.

Jeg merker jeg begynner å få det samme tomme blikket som Maria har. Sikkert all valiumen jeg poppet tidligere.

Andreas tar på noe rouge og gjengen gjør seg klar til mafiafest.

Miguel går med bowlerhatt. Noe han helt sikkert gjør til vanlig også. Jeg vil si at en persons doucheness er omvendt proporsjonal med størrelsen på hatten til personen. Storbandjazz går i bakgrunnen og gjengen koser seg med bukseseler og klær i svart og hvitt. Det er faktisk et artig tema, det eneste som er irriterende er at gjengen kunne gått slik kledd på en vanlig nyttåraften. Med sigaren på innerlomma. Fy faen.

De har et rollespill.

En consigliere skal velges blant de andre deltagerne, Christina blir valgt. Don og consiglieren skal skrive hver sin elimineringsliste over de andre deltagerne, rangert etter hvem de vil ha ut først. Camilla «har tenkt til å skrive listen etter hvem jeg vil ha ut først», forteller hun. Ganske nøyaktig som hun fikk beskjed om å gjøre.

Gjengen går og drikker. Bortsett fra Athena, som er på rommet, føler seg alene og vil hjem.

«Camilla har makten og bruker den fritt vilt. Det jeg helst vil gjøre er å gå løs på Camilla. Og banke henne opp». Maria går inn til henne og prøver å trøste henne. «Men Maria er jo stokk dum, hun skjønner ikke hva jeg vil. Skulle jeg vunnet, skulle det vært med en partner som jeg kan stole hundre prosent på, og som det ville vært en fryd å spille med. Og det ville det vært».

Gjengen danser til swingjazz, drikker whisky, er gangstere, helt til Mads og Miguel kliner. Illusjonen brast fort.

Camilla har kvaler for listen hun skrev og angrer på at hun satt Maria øverst. Hun føler hun skylder Maria å ikke ha henne på førsteplass etter at hun prøvde å redde Tommy. Christina gjentar at «du kan stole på meg, jeg støtter deg så jævlig uansett hva du gjør». Som den ivrige bestevenninnen til den kuleste jenta på russebussen, som gladelig tar på seg det administrative ansvaret og blir sittende igjen med bunnløs gjeld.

Gjengen fester. Stian syns Christina er den deiligste jenta han vet om og tar henne med til side for å fortelle henne det.

«Ikke si det. Jeg hater det. Jeg er ikke sånn. Det er flaut og kleint og jævlig». Mens Stian prøver å gi henne komplimenter. Jeg forstår det ikke.

Miguel, Mads og Christina bader. Mads går på rommet og faller naken på sengen.

Miguel står foran speilet og vil ikke komme til sengs med Maria. Han ber henne komme inn for å se i speilet hvor deilig han er. «Jeg er så deilig. Bare se på hele meg, liksom. Jeg er sykt pen, men jeg kan ikke vise det frem». Han får visst så mye selvtillit når han er full.

Og slik avsluttes kveldens episode. Jeg trodde ikke jeg kom til å bli deprimert av å se på programmet i år. Jeg tok feil.

Sees i morgen, til høy sigarføring i vest, bukseselene hengende sånn liksomtilfeldig og chill, og så gir vi hverandre en helt ny sjanse.