Etter gårsdagens episode syns jeg det er merkelig at folk fortsatt gidder å se på Pærra. Og at folk gidder å lese dette.

Så akkurat gjennom gårsdagens innlegg og det var triste greier ass. Enten har jeg gått tom, eller så har jeg aldri hatt noe. Grattulerer som faen med dagen, for å si det sånn. Kødda. Hilsen Andreas.

I dag er det parseremoni. En gutt skal ut. Triana forteller at det har vært en hektisk uke, taktisk sett. Og så ønsker hun oss velkommen.

Takk skal du faen meg ha. Kødda. Hilsen Andreas.

Christina våknet opp «Viggo Venneløs» (ikke lov å si) fordi Kristian våknet på Athena og Mads sitt rom. Han får en dårlig feeling av å våkne der.

Vida våkner opp med Tommy og forteller at hun hittil har klart å styre seg, men at Tommy fikk ut Susie Q i henne. Det er et alterego hun har når hun drikker hvitvin. Som er kjempekåt.

Faen, det heter katten min også. Nå kan jeg aldri fingre henne igjen uten å tenke på Vida. Stian og Mads våkner sammen, bitre for at Tommy har stjålet dama de kjemper seg imellom om å befrukte.

De forskjellige parene får servert frokost på rommene og får panikk fordi de aldri har fått det før.

Det samme skjedde med kjæresten min og meg på bursdagen hennes, men panikken var kanskje på grunn av stripperen jeg tok med for å overraske henne.

Mads og Stian får brev.

Miguel og Maria får brev. Tommy og Vida får brev. Camilla og Andreas får en kake. Neida, jeg bare tulla, de får et brev. «I dag skal en gutt sjekke ut. Husk at det er semifinale neste uke og to seremonier igjen før finale. Bruk dagen vel». Nødvendig brev.

Alle er nervøse for Kristians makt, bortsett fra Kristian. Det ville vært tullete av ham. Tommy og Stian har besluttet å bytte partnere, Tommy får Vida og Stian får Christina. Men hvis det ikke funker, så prøver Tommy seg på Maria. Og hun er ikke narkovanskelig å be. «Men æ vil helst stå med Miguel førr han er partneren min». Kåt, trøtt, nordnorsk, kunstig beroliget.

Enda et brev. Stian prøver å rope det ut, men formen holder ikke, han mister stemmen og gulper litt istedet. Kristian leser brevet og informerer gjengen om at Miguels fordel er at han får vite fordelen. De to går på rommet og diskuterer.

Kristian skal ta gutten som i dag blir sendt hjem og plassere ham tilbake, i det paret han vil. Det kommer jo til å gjøre ham ganske populær, samtidig upopulær. Ooh la la!

Kristian syns det er perfekt. «Æ stille mæ bak Athena, og vess ho velle mæ eller Mads, så kan æ plassere mæ eller Mads med Camilla». Han vil altså ha hjem Andreas. Det ville jeg også gjort.

Det lespende kjæresteparet som ikke kan si r, er i gang. Andreas: «Hva tenker du på»? «Åh, tenker ikke på no». «Vil du være aleine»? «Nei, selv om jeg sier jeg vil være aleine, så vil jeg faen ikke være aleine». «Når vil du være aleine»? «Når jeg er fly forbanna og sier faen i hevete, stikk til hælvete la meg være i fred, så vil jeg være aleine». Kjærestepar er boring, ass.

Tommy prøver å fiske ut av Maria om hun er til å stole på som et b-valg for Stian, hvis planen deres ikke funker. Og hun er ganske smart, for hun «sa tell Stian at æ e ikke så dum».

Miguel lukter lunta. Jeg også. Det virker som om Maria kan komme til å velge ut Miguel og Kristian kan plassere ham tilbake. Kristian forelsker seg i sin egen posisjon: «Æ sitte på en jævla stor makt, men vet ikkje helt ka som skjer i dag, selv om æ sitte på en jævla stor makt. Æ veit ikke om folk skjønne kor jævla stor makt æ har. Den makta e jævla stor som æ har».

«Hvis han sender ut Andreas så er det så jævlig dritt. Men fy faen, om jeg skulle noen helvetes gang skulle finne fitte meg i en finale med Kristian, skal jeg slippe kula på 200.000, for ikke faen om jeg venter til 300», sier Camilla veloverveid. Mens Mads lurer på om han kommer til å grine i kveld.

Kristian har tatt på seg et slags snooker-outfit og «ønsker folk lykke tell». Med gullsmykket sitt utenpå. Stolt som en hane med narsissistiske trekk og manglende selvinnsikt.

Triana syns det har vært et fyrverkeri av en uke. Hun så tydeligvis ikke gårsdagens episode. Hun spør om Tommy ble splittet fra partneren sin? Ja. Og hadde det vært greiere om ting ble annerledes? Ja.

Herregud ass, hun har hatt den jobben der i fire år.

Andreas til Camilla.

Mads til Christina (hun syns det er stas fordi Mads ikke bare er uhøytidelig, han er laidback også).

Miguel til Maria. (Triana: Det har vært litt opp og ned. Hvordan er stemninga nå? Jo, opp og ned).

Stian til Vida.

Kristian til Athena. (Hun er glad, fordi han er den hun trives best med her inne).

Tommy til Maria.

Maria velger (forteller at hun tenker mest på selve personen når hun skal ta sitt valg) Tommy.

Kristian står og gliser bredt, gnir seg i hendene. Miguel greier utrolig nok å holde gråten tilbake, antagelig fordi han vet at han kommer inn igjen. Han er så fantastisk dårlig til å skjule gleden sin.

Skal Kristian ta den upopulære avgjørelsen? Ikke så upopulært som det kunne blitt, men han setter Miguel tilbake hos Maria. Og sender med det Tommy hjem. Jeg håpet jo at han skulle velge Andreas. Alle gråter. Mye.

Så utrolig pinlig det egentlig må være for Miguel å sove på rom med en dame som akkurat har valgt ham bort. Men Miguel tenker nok ikke på det. Tommy er «ordlaus. Christina, dessverre vart det ikke oss to. Je har kosa me med Andreas og Stian mest». Det er litt kjipern, på en måte.

«Christina syns det er sykt ufortjent», mens Kristian syns uken har vært perfekt og tar stor ære for makten han har fått tildelt uten å måtte gjøre seg fortjent til det på noen som helst måte.

Tommy syns at «det å ryke er jælla kjeit. Je har vøre me sjøl hele tia.» Og jeg er liksom enig. Han har kommet ganske så godt ut av det.

Gjengen skåler for den sympatiske bondegutten og high school rock ligger som et sentimentalt bakteppe når vi nå går inn i neste periode av livet på Pærra. Alle skal ta ordet og fortelle om hvor godt de likte ham.

Kristian syns at Athena begynner å bli for klengete. «Det e greit å vær partner med ho. Men æ like solo best».

Christina baksnakker Miguel og den falske avskjedstalen hans, fordi han visste at han fikk bli. Så blir det klippet så man kan få inntrykk av at han fersker henne mens hun snakker om ham. Noe jeg ikke tror han gjør. Men han sliter i hvert fall med å holde aggresjonene inne, forteller han.

«Du har ikke vært like ærlig som Tommy», sier Maria til ham. Jeg ser antydninger tyil skjelvinger i underleppen hans. «Du har gått bak ryggen min, Miguel». «Når jeg vært falsk»? «Da du begynte å holde på med Maria, for eksempel». «Da bryr jeg meg ikke». Det høres idiotisk ut.

Han tror det er opp til ham å tilgi henne. Det er det ikke. Det er opp til 300.000 nordmenn og kanskje noen svensker om de er i stand til å tilgi Miguel for å være det mennesket han er oppdratt til å være. Jeg gjør det ikke.

Natta peeps.

Forresten, gratulerer med dagen, nordmenn! Selv feiret jeg dagen ved å spy i og rundt en søppelbøtte på Keflavik flyplass mens hele flybussen sto og så på, fordi jeg ble så bilsyk av å lese kommentarene fra gårsdagens referat. Tusen takk, dere er veldig snille, men akk, så ukritiske. Gårsdagens innlegg luktet ræv. Noe som også fungerte som en effektiv katalysator for spyingen. Takk for at dere gidder å lese dette. Hva skal jeg gjøre når det hele er over? Forslag?