Episoden begynner med at en programleder ved navn Triana Iglesias viser seg.

«I dag skal komplottet avsløres, men ikke før skuespillerne har fått spilt ut siste del av manus», sier hun og lager et ansiktsuttrykk jeg ikke har sett siden forrige gang jeg så meg selv i speilet og tenkte «nå skal jeg se helt sykt dust ut bare på kødd».

1

«I dag så skal jeg være din elev og du skal være min læremester», proklamerer «Eilif» til Trine.

Skal hun lære ham hvordan å være den minst minneverdige Pærra-deltakeren siden Jakob i sesong to (ser du, du husker ham ikke engang, du)? «Du må lære meg spillet», sier Eilif.

«Det er mye å lære» sier hun svevende, og ser dermed ut til å akseptere sin status som mesterspiller.

3

«Jeg føler at det er noe rart som kommer til å skje», sier Aurora mens hun ligger på solsengen i de samme pilotbrillene som 80 prosent av alle usikre jenter har på seg på Tinder-bildene sine for å skjule mangelen på selvtillit i øynene sine.

Noe rart kommer nok til å skje, sånn er programmet lagt opp, Aurora. Masse tvister og sånn 🙂

4

«Reality check» heter episoden. «Reality: check», sier for øvrig alle realityprodusenter før hver innspillingsdag for å være sikker på at det er en reality de spiller inn og ikke noe annet.

«Anette» sier at det hun kommer til å savne mest er de andre skuespillerkollegaene.

5

Slapp av, kjære, dere møtes på utestedet Glomma Pizza og pub i Fredrikstad om et par måneder der innehaveren betaler dere 1500 kroner hver for å henge med gjestene en hel kveld.

«Kriss» føler de har gjort en sykt bra jobb.

Av alle som spiller, er det han som fremstår nærmest sin egen karakter.

Kan tenke meg produsenten ba ham spille en versjon av seg selv der han gønner på to prosent mer enn han pleier. 102 prosent #spump «ække feil».

6

«Marius» sier det er deilig å våkne opp ved siden av en skuespiller.

«Da slepp man å våkne opp med den her stive ansiktsmaska på og vær i karakter fra første sekund».

Så drar han den face on-bevegelsen som han egentlig allerede har brukt opp i episode 1, men herregud, når man er utdannet skuespiller fra universitetet «musikk, dans og drama på Kongsbakken VGS i Troms» må man få vise hva man kan.

7

Det er nå to gutter på fire jenter. Maria føler det tryggeste ville være å ta Marius.

«Jeg ligger litt tynt an da, for å si det sånn», ler hun med en sånn usikker latter man gjerne bruker når man sier noe som ikke er humor, men snarere en helt vanlig setning.

8

Simone sier hun også vil stelle seg bak Marius. Hva med å heller stelle seg på badet som alle andre 😛 (Stelle/stille-humor blir dere vel aldri lei av?)

9

«Selv om du kanskje ryker, så vil jeg ha deg her», sier Aurora til Simone, like overbevisende som da Hitler i 1938 sa til Neville Chamberlain «Andre verdenskrig? Det er det SISTE jeg vil at verden skal inn i, hvis du skjønner hva jeg mener ;)».

10

Så fort Aurora er gått, sier Simone til Marius at Aurora er falsk. Fascinerende hvordan disse jentene ikke klarer å stå sammen selv når de har fått så jævlig mye dritt i fleisen av skuespillergjengen.

Simone sier hun kommer til å stå bak Marius. Marius sier det står mellom henne og Maria og Aurora.

11

«Aurora og Ove sitter i et tre, og de puler til det faller ned», lirer Kriss av seg og glemmer at det egentlig skulle være replikken til «Egil».

Apropos Egil, jeg er skuffa over at han ikke har gjort mer ut av seg. Introduksjonen hans i første episode var fuckings hysterisk, SYNES NÅ JEG (serr).

12

Ove ser oppriktig stolt ut over at folk kunne tro at han skulle fått lov til å ligge med Aurora.

13

«Jeg hadde alllllldri hhaat sex med Ove, av allle mensker her innne», forsikrer Aurora oss. Det høres ut som om hun lærte å snakke i en alder av 16, og dermed bare har hatt fem år på å raffinere språket sitt.

14

Eilif står og liksom-konspirerer med Siri mens Marius står og liksom-skuler på dem.

«Det alt dette fører til er en relasjonsknekk mellom Marius og Siri», sier Eilif som elsker hvert sekund han kan få sitte og føle seg som dem som blir intervjuet av James Lipton i «Inside the actors studio»

15.

«Jeg har ikke snakka skotsk på sååå lenge nå». Simone sitter og forteller om sine skuespillerferdigheter og skal bruke en referanse fra filmens fantastiske verden ved å si replikken «and the Oscar goes to», men har glemt hvordan man uttaler «Oscar» på skotsk.

Kanskje hun bare har plass til ett engelsk ord og dets uttalemåte av gangen? Hun lærer seg i hvert fall å si «Oscar» av intervjueren til slutt, så nå vet hun nok ikke lenger hvordan man uttaler «wanker». Synd.

18

«Kjære gjester, slipp hemningene løs, dagsfylla er i anmarsj», leser Kriss fra brevet. Det spumpes.

19

Simone har på seg det mest classy antrekket hittil (faktisk, dette er ikke ironi).

21

Marte leker seg med oppblåsbare dyr. Er det bare meg, eller er hun jææævlig kjedelig? Påfallende kjedelig, liksom. Her er det noe muffens.

22

Marius tar Maria, Marte og Simone til siden. Han sier at han ikke kan velge Marte siden hun ikke sier en dritt. Simone sier «hun sitter jo rett der!» og ler ondskapsfullt.

Maria synes også det er kjempegøy at han sårer følelsene til Marte.

Marius velger å stå med Simone. «Jeg tror Marius har skjønt at jeg er en sterk spiller», sier hun.

23

Maria mener Marius gjorde et dårlig valg. Grunnen til at Maria mener dette er sikkert fordi avgjørelsen ikke var fordelaktig for Maria, siden hun ikke er Simone, men et annet menneske (nemlig Maria).

25

Simone sitter og er kjip mot Marte til ansiktet hennes. Interessant hvordan hun er enda kjipere mot Marte enn skuespillerne som har får BETALT for å være det.

26

Maria ser så sniiiill uuuuuuuuut 🙂 jaaaaaaaaaaaaaaaaaa 🙂

27

Kriss lurer på hva Maria synes om sex på hotellet, og hun sier hun er helt med.

«Skal jeg gå en tur?», spør så Maria guttene og spiller rollen som underdanig husmor-prostituert perfekt.

28

«Eilif» går ut av rollen som den ironiske dikteren «Eilif» og inn i rollen som seg selv (den uironiske, enda døvere dikteren) og proklamerer i synken at «dette er de mest surrealistiske og rare og intense dagene jeg har vært med på».

30

«Denne uken har vært helt sykt», sier Simone, og kan dermed bekrefte det vi alle har trodd lenge: ordet «uke» er et intetkjønnsord.

32

«Velkommen til årets første parseremoni», sier Triana «Julio Iglesias» Iglesias inn i kamera og bruker armene til å understreke sitt poeng (hennes poeng er at Michael J. Fox har et mer sykdomsfritt kroppsspråk enn henne).

33

Gutta kommer ned. Jentene kommer ned. Siri og Anette har bestemt seg for samme kjole, en som minner påfallende mye om huden til X-men-karakteren Mystique, hvis evne var å skifte form til et hvilket som helst annet menneske.

Tenk så digg om Siri kunne skifte form til noen som i hvert fall 3 prosent av tiden sa eller gjorde noe interessant.

34

Anette står og fikler med håret hele fuckings tiden fordi det er visst dét som kjennetegner et dumt menneske. Jeg mener det som virkelig kjennetegner et dumt menneske er at de tror at dumme mennesker alltid står og fikler med håret.

35

Triana spør Aurora hvordan den første uka har vært. «Den har vært rough», ler hun, og Siri, som står ved siden av, klarer heller ikke holde latteren inne.

Grunnen til at de ler er at Aurora brukte det engelske ordet «rough» i stedet for «røft», som er den norske ekvivalenten. Så det blir som en slags vits, der oppspillet er «Den har vært» og punchen er «rough».

Standup-legende Mitch Hedberg hadde en liknende vits i repertoaret sitt, og jeg håper hun ikke har stjålet den fra ham. RIP, Mitch.

36

«Følelsene mellom meg og Simone er noe jeg har måttet knekke», fremfører Eilif i synken og gjør alt han kan for å gestalte sitt skuespillerforbilde Rasmus Thallaug (det egentlige navnet til han som spiller Eilif). Herregud så irriterende han er.

Oppgaven hans er jo å spille «dikterklisjéen», men intelligensen hans lar ham ikke fremstå som noe mer enn «15-åring som fremfører karakteren ’dikterklisjéen’ på revy-audition».

38

Så begynner parseremonien.

Egil får kyss på kinnet av Amy og lager grimaser. Folkens, jeg synes dette er oppriktig lættis. Digger han der. Kommer til å savne Egil om han må ut.

40

Her er resten av resultatene:

Aurora går bak Ove-André.

Anette går bak Kriss.

Simone og Marte går bak Marius.

Siri går bak Eilif.

Maria går bak Kriss

Marius velger Simone.

43

«Den følelsen når Marius sa han valgte meg, den, du bare, ’yes’, liksom», sier Simone, og ser mer og mer ut som hun er beruset. Ikke på alkohol, men på 90-tallsmotedopet «limstift».

Kriss velger Maria. Kriss ser selvgodt inn i kamera som om det han nettopp gjorde var hans egen godhjerta avgjørelse. Anette skal begynne å gråte og får det faktisk litt til.

44

SURPRISE! Ester, Tess, Michelle og Michael kommer inn, og Amy & The Real Girls (takk, Øivind Vogt) blir dritstressa. Tess får æren av å si at de er skuespillere.

45

«Er det en lettelse at all dritten du har fått denne uka bare er skuespill?», spør Triana Siri, og Siri kan ikke annet enn å si ja, mens hjernen hennes tenker «så ondskapsfullt av manusforfatterne at jeg måtte gjennomgå ungdomsskolemobbingen på nytt».

47

Så skjer det mest fantastiske hele episoden. Eilif erklærer at han også er skuespiller, og vi seere forventer nå at han skal bryte ut i et smil, snu seg mot jentene og vinke, kanskje fremstå BITTElitt kul, HVA SOM HELST egentlig, men i stedet går han inn i en ENDA mer douchy karakter, nemlig seg selv.

48

Han lar all selvgodheten oppsluke seg og går catwalk bort til de andre skuespillerne, mens jeg sitter og tenker at nå må jeg ned på pickuppointet til Komplett.no og hente nytt tastatur siden jeg nettopp ødela det gamle i rent raseri.

Så avslører de resterende at også de er skuespillere, og de ekte jentene fniser som bare faen.

49

Og så… drar skuespillerne? Seriøst? Drar alle sammen? Skal vi bli kjent med en helt ny gjeng nå? Jeg skriker «say W0000T» så høyt jeg bare kan, så høyt at strengen på penishodet mitt ryker.

«Jeg vet ikke helt hva jeg skal si enda heller», sier Amy etterpå, og sier med det de første ordene i hele episoden. Kanskje hun har tatt over skuespilleroppdraget til Marte.

51

«Skål for oss og for at vi er så intetsigende!», roper jentene i kor.

52

En drømmemusikk som høres ut som en rettighetsfri versjon av en Jean Michel-Jarre-låt spilles. Jentene drømmer.

53

Og noe sier meg at Amy drømmer om noe ganske hett, for hun får så JÆVLIG benner’n.

54

Så ser vi guttene sjekke inn. De tar seg hvert sitt bilde og legger seg i sengen til jentene så stillllle som mulig.

55

Nå begynner det for reals, ass. TENK om en av dem voldtar partneren sin allerede denne natten, da blir det LITE intriger neste morgen.

Bare sånn «noooo! Hvem er du?! Hva har du gjort?? Du har voldtatt meg neeeeei! :D»

Uansett, nå er altså skuespilleruka ferdig. Det virker som om de fleste i kommentarfeltene har vært nokså negative til hele det opplegget, men jeg må innrømme jeg synes det hadde sine sider, særlig siden man etter hvert skjønte at disse skuespillerne ikke er stort mer oppegående enn de ekte jentene.

Også Eilif, da. Eilif er den kjipeste duden jeg har sett på TV siden jeg så en dokumentar om Pol Pot forleden.

Holder dere koken? Utifra det jeg har sett av teasers og ekstramateriale, virker de gutta som skal sjekke inn nokså jævlige (på helt riktig måte). Får vi inn noen interessante jenter også, så blir dette riktig så spumpy.