Alliansene er tydeligere enn noensinne på hotellet. Eriks deltagelse henger i en tynn tråd og i natt har han mannet seg opp til å konfrontere slemmelagets nestkommanderende, Magne.

En siste trygg plass skal deles ut før kveldens parseremoni. Denne episoden har jeg gledet meg til helt siden i går.

Det er, som dere vet, skeive dager på hotellet, så alle kan stå med alle, uansett kjønn. Det virker som om deltagerne likevel velger å parre seg på den tradisjonelle måten, jente med gutt. Og av og til jente med homofil gutt. Og en sjelden gang en seksuelt forvirret gutt med en transperson.

Triana sier det samme som står i avsnittene over og smiler lurt i en stol.

«Magne har jugi me i trynet, derfor syns je je bør vær mann nok te å ta det opp ved frokostbordet.»

Jeg er ekstremt spent på hvordan dette skal gå. Vil Eriks planlagte konfrontasjon stå gjennom brystet på Magne som et dirrende sverd eller vil Magne atter en gang sleipe seg unna? Får Erik med seg de andre? Vil han greie å fullføre en setning?

«Je spurte Patrik om han hedde sagt at han ville ha me ut og det villen itte, men du sa det. Du berre går rundt og sprer skit.»

Birger stemmer i, «det stemme, Magne, du går rundt og prate piss.»

Magnes forsvar er ganske dårlig. «Assa, det er helt håpløst. Alle vil jo ha ut alle uansett.»

I oppsummeringen av kranglingen viser Erik hvor lite gjennomtenkt dette egentlig er. «Poenget med samtalen er at han itte kommer te me og prater taktikk.» Hvorfor vil du ikke det, Erik?

Slemmelaget samles i loungen. Stjernespellern «så ikke den komme». «De vil bare fremstå meg som negativ», klager Magne.

Brev. «Det gjenstår å se hvem som får den siste av de fem stolene. Det skal avgjøres med stolleken.» Både Erik og Magne har enormt lyst på den siste trygge stolen.

Leken er i gang. Det er lett å se at de er nybegynnere. Alle som spiller om varm mat på julaften vet jo at gjelder å skape stor avstand til den foran seg og forsinke de bak deg så du alltid har noe å hoppe frem på. Forbanna stollekamatører.

Birger ryker i første runde. Neste gang er det KriRe som akkurat smetter under Erik og sender ham ut. Tina ler overdrevent, ukontrollert og usympatisk mens bygdegutten tasser lutrygget tilbake i sofaen.

Så holder Louis på å ryke, men KriRe gir henne plassen sin, arrogant, slentrende, provoserende.

Magne ryker, til fordel for Louis.

Patrik gjør en slett innsats og igjen står Louis og Charlotta. Slemmelaget har vunnet uansett. Faen. Balle.

Louis får den. De klemmer. Birger blir irritert, Erik tror «Birger og Patrik gjorde alt dem kunne for me.» Det gjorde de ikke.

Erik har nå en siste mulighet til å redde sin egen rumpe, og få plantet et frø av mistro til Magne i Glenns bakdel.

De går for å snakke. Erik roter seg nok en gang bort i sine egne ord. «Je vet itte koss e blir framstilt, kanskje dumsnill, men je syns at je fortjente en forklaring, dette skakke være inni me, at je blir framstilt som den dusten.»

«Min relasjon til Magne er uforandret», sier Glenn. Han spør så Magne om det ikke er litt mye til felles mellom Magnes og Eriks historie, og Magnes og hans egen.

Neida, for «jeg ler ofte mer av Erik enn med han. Mens med deg ler jeg i senga med og bare prater og prater. Jeg ler ikke av deg fordi du ikke kan si r da, for eksempel.» Hva faen?

Glenn begynner å miste grepet. «Det er vanskelig å forholde seg til en man er betatt av, da. Da blir man litt overtroisk og tror det beste.» Åja, det er det overtroisk betyr. Hehe, not.

Men stopp en hal, sa han betatt?

Fader, ikke vær et sånt godtroende fjols, Glenn.

Så får man se et tilbakeblikk der Magne stryker Glenn på skulderen i senga og klemmer ham liggende, ved å holde rundt bakhodet hans. Hvis ikke Magne er homo, så er han verdens mest usympatiske kødd.

«Han er så jordnær, derfor har i falt for han.» Shit. 

KriRe sier til Magne at «Glenn begynner å få følelser for dæ». Magne ler rått. Jepp, usympatisk kødd it is. «Jeg får bruke følelsene hans for det det er verdt.»

Slemmeguttene er uansett mer hypp på å beholde Erik på hotellet enn Patrik, for han er en mindre trussel for dem og sannsynligvis vil spille seg selv ut før eller siden.

«E det noko mulighet for å stå med deg?» Isabell ligger og holder seg på magen på sengen. Hun har allerede lovet Patrik troskap. «Vi får se.»

Isabell er i tvil om hun kan stole på Patrik, fordi hun har hørt det motsatte fra slemmelaget som er redd for ham og lyver.

Birger prøver å få seg litt kvalitetstid i sengen sammen med Pia, men det setter en nervøs Erik en stor, feit kukstopper for. Han vil nemlig diskutere taktikk.

Til og med når Birger er på badet skal Erik snakke. Følger etter ham over alt. Jesus, det må være irriterende.

Erik innser at «sjansen er veldig shlim. Patrik, pass på å få en bra partner, det er mitt beste tips til deg.» Skulle ønske han ga tips oftere.

Han tar sin antagelig siste dusj på presidentsuiten. «Je har aldri følt me mer levandes enn her på hotellet.» Det er litt som å se en gjeng med 40 år gamle «jenter» på utdrikningslag hyle gjennom Oslo i en limousin. Det er lett å gjøre narr av, men det er unektelig også noe vakkert ved det.

Velkommen til parseremoni.

KriRe danser seg ekkelt bort til Tina. Kysser henne ekkelt på kinnet. De ser så ekkelt selvtilfredse ut der de står.

Birger lurer seg bort til Isabell, men bare kødder og går til Pia.

Magne har med seg en forbanna blomst til Louis, som holder på å sprekke av stolthet. Men ikke før Magne har dratt blomsten over fjeset til den ulykkelige homoen som sitter og er forelsket i ham.

Charlotta til Glenn.

Patrik til Isabell.

Erik til Isabell.

Isabell «syns ikke det er noe koselig i det hele tatt», men velger seg Patrik. Erik går frem.

«Je er blitt glad i alle. Dere er alle jævlig ålreite. Det har vært et uventa eventyr for bygdegutten, dere er fulle av kjærlighet og glede, dere er vakre på kor deres måte. Disse fem vekene har je vært i paradis, dere kommer alltid til å være med me. Kan je få en klem a de, Triana

Here come the waterworks!

Han er en snill gutt, da. Oi se, nå begynner denne forstadsgutten å smiske med ham.

Til og med KriRe feller en ekkel tåre.

Før han går for å kose ekkelt med Tina på rommet.

«Når man har fått smaken på KriRe, så vil man ha veldig mye mer», smeller det fra Tina. Og det er ganske ekkelt å høre på.

Neste uke ser ut til å bli hella dramatisk. Det ser det for så vidt alltid ut til å bli. Men kanskje det sjekker inn noen gamle kjenninger?

Jeg håper dere får en vidunderlig helg. Digger dere.