•   Les samtlige av Jazzgeirs «Paradise Hotel»-oppsummeringer her

I helgen kom jeg over denne artikkelen, dagen etter å ha diskutert med en kar fra Kolbotn om hvorvidt Andreas kunne fungere i noen settinger overhodet.

Både artikkelen og diskusjonen gjorde meg bare mer sikker på at nei, Andreas vil for alltid bare være en irriterende fyr med alt for høye tanker om seg selv, dårlig humor og elendig smak. Jeg vil aldri høre på en fyr som spiller «Idyll» av Postgirobygget. Jeg vil aldri bli venn med en kar som forelsker seg i en jente som Camilla. Jeg vil aldri sympatisere med noen som syns så synd på seg selv fordi de må være borte fra den samme harry kjæresten i maksimalt tre uker.

Og jeg vil aldri, aldri innrømme at Andreas fungerer i noen som helst setting. Fordi det gjør han ikke. Også går han i OnePiece.

Spørsmålet jeg sitter igjen med er hvorfor noen relativt oppegående folk likevel mener det?

Jeg håper noen av leserne kan forklare dette Kolbotn-syndromet som gjør at man kan si sånn «jaja, han virket kanskje litt irriterende, men han kan faktisk funke i visse settinger altså».

Ja, forresten, hvorfor i alle dager har Kristin krykker og bandasje på foten? Det ble liksom bare klippet bort, bortsett fra at Kristin på ett eller annet tidspunkt hadde vondt i tåa. Litt irri, men det går bra.

Triana forklarer at Rødhette kommer i dag. Hun står i en blomstereng og det er et ganske fint bilde.

Kristin sitter på sengen, depper og lukter på t-skjorten til Dennis, som forlot oss i forrige uke. «Dette var myye tøffere enn forventet, det er helt kriiise at Dennis ikkje e her lenger».

Andreas reflekterer: «Et Paradise Hotel uten Dennis er som et Norge uten statsminister». For en selvhøytidelig balle han er. For noen selvmedlidende krek de begge er.

Den nye deltageren ankommer hotellet og går på solrommet. Hun skal være Rødhette. Hun går mot deltagerne ikledd en hette og en slags Oktoberfest-drakt og blir nydelig klippet mot den grelle kontrasten av morgentrynet til Christina.

Hun heter Vida Lill, sprudler, smiler og forteller at hun liker oppmerksomhet. Andreas forteller til kamera at han syns Vida Lill er et håpløst navn og drar en eller annen stand up-aktig rutine om det. Så forteller han til Vidahette at deltagerne som har vært der lengst bestemmer alt og at det er rundt seksti regler som man skal følge på hotellet. Som selvfølgelig bare er piss. Han gidder selvfølgelig ikke å ta av seg solbrillene når han hilser på nye folk. Det ville vært for mye forlangt.

Kristin og Christina snakker om hvor jævlig sossete Mads er, fordi han bare har merkeklær. Han forteller at han brukte rundt 4-500 000 på klær og moro i 2011. Og jeg unner ham det litt, i og med at han tross alt er født med det ansiktet – det kan ikke bare ha vært en enkel ungdomstid.

Guttene får et brev som forteller at Rødhette trenger en ulv. De må forlate hotellet for å finne ut mer om saken.

Triana forteller ett eller annet. Stian sier han ble nervøs av å gå ned den lange trappen, fordi han visste at han måtte gå opp igjen senere. Morsomt. Guttene skal trekke hver sin lapp, og på den ene er det et bilde av en ulv. Ulven får en fordel, men bare hvis han klarer oppgaven, nemlig å få Rødhette til å velge seg.

Mads ender opp med å bli ulven. Det kunne vært en av Æsops fabler, «Ulven med underbittet».

Tilbake på hotellet henger jentene opp alle klærne til gutta rundt omkring og syns de selv er helt gærne som gjør det. Vida Lill får et brev om at hun skal splitte et par, men må vokte seg for ulven. Gutta kommer tilbake og forklarer at en av dem nå er ulv, men ingen vet hvem det er, bortsett fra ulven selv.

Kristin har planer om å kapre Stian fra Iselin.

Brev som forteller at det er fest. Og at Rødhette ikke må la seg sjarmere av ulven, fordi da vil han ta makten hennes. Gjengen drikker i et fløyelsdrapert lokale. De har laget t-skjorter til ære for Dennis sitt minne på hotellet. Dette tar faen ikke slutt.

Andreas tar Vida til side og forteller henne at Miguel er ulven. Vida: «Andreas fortalte meg veldig straight ahead at han bestemmer. Men det er faen meg ingen som bestemmer på Paradise Hotel». Veldig sraight ahead sagt.

Iselin og Maria blir sittende alene i loungen og prate om hva som skjer hvis de møter en bitch, da er de begge «så jævlig bitch tilbake». Så kliner de.

Så forteller Maria at hun prøver å slappe av mer, etter oppfordring fra en sjalu Miguel. Så kliner hun med Tommy.

Så kysser hun beinet til Camilla.

Som en katt med løpetid som åler seg rundt. Hadde det ikke vært for sosiale konvensjoner så ville hun ha gått i spagaten og dratt seg bortover teppet på dette tidspunktet.

Vida snakker med guttene en etter en, Mads gjør hele møtet helt fantastisk pinlig, når han bare snakker om hvor mye han vil kline med henne. Men det vil ikke hun. Merkelig, han som har brukt en halv million på klær det siste året.

Etter leggetid kommer Maria knurrende inn på rommet til Andreas og Camilla. Iført undertøy. Klår på Camilla, «du har så flotte brøst». Snøvlete.

Andreas blir så bitter at han går. Og forteller til kamera at han gjorde det for å bevise hvem som er sjefen. Douche.

Camilla blir endelig kvitt Maria, så går hun for å hente Andreas der han ligger utendørs. Han nekter først å komme. Så går hun tilbake. Og da spretter han opp, følger etter henne og ligger med henne.

Jeg påstår ikke at jeg er mindre patetisk i mitt egne forhold, men for en ydmykelse det må være å se på dette i ettertid. Stakkars. Neida, jeg syns ikke synd på ham. Jeg unner ham alt vondt.

Jeg greier ikke helt å bestemme meg for hva jeg syns om Vida Lill. Hun snakker ikke så godt. Men hun virker ikke så forbanna dum heller. Selv om alle setningene hennes avsluttes med en engelsk frase, noe alle dumme gjør, for de greier ikke å formulere seg på norsk. Ikke på engelsk heller, egentlig. Jeg tror kanskje jeg liker henne best av jentene nå, men det kan fort komme av at jeg ikke har kjent henne så lenge.

Christina burde derimot avsluttet flere av setningene sine på engelsk. Da ville kanskje ikke dette Knausgårdianske prosjektet mitt gått så hardt ut over sofaarmlenet. Vi får se om inntrykket sitter til i morgen.

Vi sees så jævlig, da, bitches eller bare whaat?