Hei venner. I helgen var jeg på temafest, der temaet var «Paradise-Håkon – bare ikke fullt så trashy». Her er et bilde fra festen:

q1

Men dere, nå gleder jeg meg faktisk veldig til dagens episode. Aurora har fått tilbake sminken sin så hun igjen kan se ut som en polsk prostituert, Marielle og my G-main Nico-boy $$ er tilbake, og den forbanna drittbloggeren Heidi Alexandra er vekk.

Det samme er den megastreite lillebroren til OnklP, som jeg ikke kommer til å savne et sekkkkkkkkkkkkkkkkkkund (sann historie: jeg så hele dagens eppis uten å merke at Ole var borte. Etterpå så jeg torsdagens episode, og innså det. Han der ja. Ble vel stemt ut han da. Jaja.)

Det morsomste med alt som har skjedd den siste uken er allikevel at Mats er like glad og forelsket som før. Så lenge han har to pupper og litt blondt hår, så er han lykkelig, den søte lille lorden. Seksuelt frustrert, men lykkelig.

q2

Episoden starter med at «Morgenstemning» av hele Mexicos Eddie Grieg akkompagnerer snorking, gjesping, og en trøtt Aurora som uttaler de to ordene «god» og «morgen» helt fint, og i riktig rekkefølge.

Nå har ikke jeg gått på film- og tv-linja på Westerdals School of Communication, men mye kan type på at regi her ønsker å skildre konseptet «morgen», på en passe subtil måte.

q4

Episoden (og uken) skal tydeligvis kjøre på videre med å utsette de stakkars deltakerne for enda flere umulige utfordringer, og denne uken skal de få bryne seg på alle unge partypeople sin aller største skrekk: Klamydia. Høhø. Neida. Kids, folkens.

Men klamydia kunne vært artig det og. Kanskje neste uke?

q5

«Nobody puts baby in a corner», står det på skiltet som stadig vekk tar nattesøvnen fra de stakkars hotellgjestene, og alle gjetter at det er «Dirty Dancing»-tema.

Men etter at Simone har jobbet og slitt seg gjennom dagens første brev, via store lesevansker og skremmende dårlig uttale av ord som «stimuli» og «uegnet», kommer det frem at det er unger, ikke dansing det handler om.

p6

Nikolina blir glad, for hu kan jo sjølsagt ikke danse hu?!

«Jeg som er vant til å grave hull i sanden og spise bark, jeg kan vel ikke danse jeg?!»

Bra hun minte meg på at hun ikke passer like godt inn på hotellet som de andre, det hadde jeg helt glemt.

p7

Jeg har i en tidligere recap etterlyst at Chris og Aurora skulle få seg et barn, og nå har jeg fått det som jeg ville. Dette er en drøm.

De to fremtidige professorene bruker litt tid på å diskutere hvorvidt dukken deres kan høre hva de sier eller ei, før Aurora forteller at hun er bedre med hunder enn med barn.

p8

Det er ikke det at du er bedre med hunder, Aurora. Det er bare det at grov omsorgssvikt av dyr lettere passerer under radaren til diverse hjelpeorganisasjoner enn hva grov omsorgssvikt av barn gjør.

Disse to har et barn som de har kalt Linnea:

p9

Gud, jeg skulle ønske disse barna var ekte!

Resten av barna har alle sammen lekne navn som Leon, Ariel, Leonardo og Madeleine. Jeg blir litt skuffet over at ikke barnet til Nico heter Lil Nico numba 2 chainz, men er veldig fornøyd med Leonardo, som er den heldige ungen til Chris og Aurora sitt navn.

Lorden og huleboerkvinnen er eksemplariske foreldre, spesielt Audun. Har han en eneste dårlig egenskap?

p10

I motsatt ende av skalaen, finner vi (hold dere fast) Aurora. Her hadde hun altså en mulighet til å vise seg som et ok menneske på et ganske viktig område, men hun er naturligvis ikke egnet til å ha barn heller.

Christer, med mental alder på 14 år, blir oppriktig bekymret og skuffet over henne, og han føler seg «mye mer flinkere med Leonardo» enn Aurora.

p11

«Hun begynte å ta AAntibac i rompestumpen på Leonardo, og da tenkte jeg bare, huff, få han hit liksom. Du har jo ikke kontroll på hva du driver med kjerring», sier han, og kommer med en strålende kandidat til årets Paradise-sitat.

Aurora har fått i seg sin daglige dose sopp og raller søvnig i vei om sine evner som mor. «Jeg har bare rett og slett ikke den evnen», innrømmer hun.

Heldigvis har hun evnen til å følge opp med vanvittige utsagn som dette: «Jeg er ikke noe flink til å rødme for barn»… og dette: «Jeg skal bruke skuespillertalentet mitt til å fremstå som en god mor».

Vi MÅ videre i programmet.

p12

Det kommer en ny gutt!

Han ankommer hotellet i kjempetøff hvit bil. Han heter Axel. 23 år. Rødt hår. Resepsjonist. Synger i kor. Begynner å synge…

p13

På ett minutt klarer han å få sagt at han har et tamt festeliv, havner fort i den typiske friendzonen med «piker», og synger i kor.

Høres jo ut som den perfekte Paradise-deltaker, så at denne karen kom videre til intervju skjønner jeg godt.

p14

Og med denne sjarmen er det ikke rart casterne også ble overbevist om at dette er en mann som må ut til folket.

Janett blir skikkelig forbanna når hun i synken blir konfrontert med at hun så forelsket ut når Axel kom, og det er første gangen jeg hører henne si noe som ikke høres ut som høytlesning av sitt eget selvmordsbrev.

Axel kan fortelle at han liker jenter som er «hva skal jeg si, feminine?», mens Aurora lurer på om han er glad i dyr og hvor i Tønsberg han bor.

Så ler hun som om hun har fortalt en vits hun ikke skjønte selv.

p15

Det viser seg at begge er fra Nøtterøy, men de kjenner hverandre ikke. Det kan ha noe å gjøre med at mens Axel løp gatelangs med kappen og tresverdet sitt, var Aurora innesperret i hagen av oppasserne sine helt til i fjor sommer da hun rømte inn til Oslo for å melde seg på «Norske talenter» (anbefaler alle som ikke har gjort det å finne det klippet. Se det uten lyd først, hvis ikke kan det bli litt for sterk kost).

Håkon har pyntet seg i dag igjen:

p16

Så begynner Ginger å synge foran alle sammen. Huffa meg. Det er grusomt, rett og slett. Barnehagetanta synes det er sporty, men det ville hun nok sagt om han kom inn, bæsjet i en bøtte og tredde den over hodet sitt også.

p17

I pausen zapper jeg over til TV 2 Bliss, og deres nyeste konsept «Dongen som sprakk». Det ser slik ut:

p18

Tilbake på hotellet har klipperne en eller annen greie gående med den nye deltakeren som jeg ikke skjønner noe som helst av. De gir han røde øyne, og lager en robot-aktig liksom-POV:

p19

p20

Er han egentlig en demon? Eller mobber de han bare fordi han har rødt hår? Spennende.

Et eller annet må det være i hvert fall, for han karen her får Amy til å fremstå som den kvinnelige ekvivalenten til Alex Rosén. Blant det mest crazy han sier i sine første intervjuer er en nøktern anerkjennelse av hotellets mange åpne løsninger.

Hvor er det dere finner disse menneskene?

p21

Axel blir fort glemt, og fokus flyttes over på babyene igjen.

Janett blir rørte når Nico rapper Madeleine i søvn: «Madeleine, du er nummer 1», og jeg må virkelig si at Janett er i ferd med å blomstre dere.

Vakkert nok er det ungen som gjør det. Hun har gått fra å være narkomant døende, til å smile helt oppriktig flere ganger i løpet av en episode.

p21,5

Christer fortsetter å baksnakke moren til ungen sin.

«Skal jeg si deg en ting om mora di Leonardo, så er det at hun blir litt gæren i fylla». Han leder dagens episode soleklart, spør du meg.

p22

Lorden leser et brev, og selv der utklasser han resten av feltet. Perfekt uttale og flow. Innholdet er at de skal feste. «Baby shower».

En helt sprø person har sneket seg inn på hotellet og følger spent med:

p23

Seriøst, hvem er han til høyre der? Sykt.

Mats skal slå seg heilt ut på festen. Simone mener det ikke går an å feste med barn, mens Aurora mener barna må lære seg å drikke så tidlig som mulig. Er Baby shower en dusj?, undrer Christer.

Axel sier også en setning, og får meg til å tenke på dette som ekstremt god underholding:

p24

Mats og Marielle har nok en samtale under temaet: Mats er kåt og forelsket, Marielle utnytter seg grovt av dette.

AnnM: Skal du kline med noen i dag?

Mats: Ja.

AnnM: Kem daaa…?

Mats: Deg. Neida. Det skakje eg. Det var frekt sagt.

AnnM (med lure-sensuell stemme): Nei det var det ikkææ….

Mats: Eeeh ja e har ikke tenkt å kline i dag..

AnnM: Ikkje med meeeeg engaaang…? Skal vi bade naken i kvæææld..?

Mats: Eh ah o.. Jo Ja…

Mats blir ikke så veldig satt ut av tanken på å være naken sammen med en person med pupper:

p25

Simone og Håkon vinner prisen for dagens styggeste antrekk for 14. Episode på rad, og det er endelig klart for fest:

p26

Festen:

p27

p28

p29

Axel kommer seg omsider ut på gølvet, og får vist frem enda en god Paradise Hotel-deltakeregenskap når han forsøker å danse med Simone og Aurora, men blir ignorert fordi de er mest opptatt med å mestre dette usmakelige dancemoovet :

p30

Babyene avbryter festen, noe de fleste synes er lættis, bortsett fra Nikolina som går tidlig i seng, under lyve-forklaringen at hun er en god mamma. Alle skjønner imidlertid at det er fordi hun er gammel og kjip.

Aurora fortsetter med å gi fremtidige saksøkere fra barnevernet en stadig bedre sak, mens Axel fortsetter med å være historisk døll og sykt creepy på en gang.

Det er fantastisk gøy hvis han bare er en vanlig fyr med rødt hår, og klipperne prøver å redde fadesen til casterne ved å legge inn en mulighet for at han er en slags demon. Det funker uansett overraskende bra, og jeg er blitt oppriktig redd for han.

p33

Aurora sier til Mats at det er veldig fair av henne å si unnskyld. Hun er så dum at Mats fremstår som et geni i deres lille samtale. I synken påstår hun at Mats ble veldig rørt av at hun unnskyldte seg, før hun skryter av at hun bare løy til han. Så ler hun igjen, som bare en person som aldri skjønner helt hvorfor hun ler selv, kan gjøre det.

Og så prater hun med Axel om at han skal splitte Mats og Marielle. Hun får altså vist frem at hun er direkte slem i tillegg til alt det andre.

p31

Hjemme hos herr og fru seksuell frustrasjon fisker Marielle konstant etter komplimenter, og får dem på løpende bånd. «E e så jævlig kåt på dæ», flørter Mats, og sparker vekk lille Leon. Men ingenting skjer, fordi de begge vet at Mats ikke kommer til å få det noe særlig bra til.

Kjernefamilien.

p32

Episoden avsluttes med et nytt creepy Axel-show, før det avsløres at vi i morgen får mer av den engasjerende stemmen hans, pluss en slags beef mellom Oslo-gutta (eller kanskje bare en fet battle Nico$$ har stelt i stand?), og ikke minst, min nye favoritt Janett kjefter på Aurora.

You go girl! Du er et levende menneske!

Episoden får terningkast 4. Axel får terningkast 6. Se så gøyal han er: