•  Les samtlige av Jazzgeirs «Paradise Hotel»-oppsummeringer her

Forrige torsdag skrev jeg en liten rangering av hvilke deltakere jeg hater mest, og framover tenkte jeg å forklare denne nærmere. I går forklarte jeg den selvfølgelige førsteplassen til Andreas, men at andreplassen går til Miguel er ikke like lett å utdype.

Jeg ønsker på ingen måte å fremstå som rasistisk eller smålig på samme måte som Dennis gjorde ved Miguels glinsende og glisende inntog. Det handler ikke om at han er halvt latino, halvt svensk og halvt tønsbergsk. Jeg tror det handler om at mennesker med overdreven og påtatt selvtillit bare er helt fantastisk irriterende. Det er noe dypt inni meg som har lyst til å se ham knekke helt.

Og det er ikke janteloven i meg som vil fortelle Miguel at han er så mye mindre enn han selv tror. Det er det faktum at han ikke greier å snakke (uavhengig av svensk aksent, han er sikkert like ræva på det språket), at han er for tjukk til å posere på måten han gjør, og at han greier å lire av seg at han har en selvtillit som står til ti av ti mulige når han helt tydelig ikke har det. Også fordi han fniser som en sjenert småjente hele tiden. Fnisingen hadde vært helt grei om han ikke hadde prøvd å spille en rolle som en som ikke fniser.

Moralen er vel at man bør være seg selv 110 prosent og ikke tro man duger til noe.

Stian og Nina dundrer inn i kveldens episode som hotellets egne Jack og Rose. Det er altså fremdeles Titanic-uke på hotellet og Triana forteller at Rose valgte kjærligheten fremfor et smykke, men endte opp med å miste begge deler.

Videre følger en montasje med Andreas sine minner fra Camillas tid på hotellet. Gode minner av at Andreas tvang henne til å gi ham komplimenter. Og så den ubegripelig vonde parseremonien der hun ble revet bort fra oss så alt, alt for tidlig. Bare 12 dager gammel.

Andreas er så deppa at han bare vil sove for å gå tiden til å gå.

Så forteller han om kjedereaksjonen som oppstår når Dennis også blir deppa, som fortsetter ved at Kristin blir deppa og alle blir sure. Likevel fortsetter han å sutre.

Til og med Alina truer med å dra hjem nå. Dette fordi Andreas visstnok har sagt at han vil ha henne ut. De oppfører seg litt som meg i konkurransesammenheng. Hvis jeg merker at noen vil løpe forbi, ja, så bare går jeg hjem, da.

Brev ved frokostbordet! I kveld skal det bli smykkeseremoni, fordi Nina og Stian har bevist at ekte kjærlighet varer lengst. Men i bakgrunnen lurer Havets Hjerte. Det har Kristian René fått, men det vet ikke de andre deltagerne ennå.

Miguel er griseprovoserende og sier til Alina at «Du må stole på meg, du er så crazy, du må kline med meg. Du har ikke gjort noe, men jeg liker deg så jævlig for det».

Heldigvis avviser Alina ham og det varmer mitt hjerte. Til og med Andreas blir irri: «Han var alt for varm i trøya ved ankomst». Resten av gutta fantaserer om å banke ham. Til og med Iselin: «Han der bare irritérer meg». Ja, apostrofen er med vilje, det er sånn hun sier det.

Miguel har et kjede som rekker ham ned til tissen, en slags harryfisert versjon av disse bønnekjedene de solgte på H&M i 2004, som ofte ble kombinert med J. Lindeberg-t-skjorter og store beltespenner.

Christian René har tenkt til å få med seg Iselin, Alina og Miguel til å danne den mest irriterende alliansen i realitysjangerens historie.

Nina og Stian får klær fra Titanics tid. Og så gjentar de den pinlige scenen jeg trodde var lagt inn for å plage dem, helt frivillig, på rommet. Og Stian fortsetter å referere til det han kaller «konkurrangsjen».

Christian René får et brev. I kveld får han muligheten til å friste Nina med Havets Hjerte.

Hvis hun følger sitt eget hjerte og velger Stian, får Christian René muligheten til å splitte et annet par.

Triana, som i Dagbladet i dag fortalte at hun elsker å grafse i privarlivet til deltagerne, virker overraskende lite komfortabel med intervjusettingen i forkant av Smykkeseremonien. Christian René har fått et smykke som gir ham fredning. Men nå skal det sjekke inn enda en jente, noe som betyr at både jentene og guttene står i fare. Nina får velge om hun skal ta imot Havets Hjerte eller ikke.

Hun tar ikke imot hjertet, men velger Stian. Så sympatisk. Å velge en tjukkas fremfor et smykke. Flaks det ikke er Miguel som kan velge smykket, jeg tror han ville falt for fristelsen og brukt det som accessoir.

Christian René skal splitte et par og sender med det en gutt hjem! Et sus går gjennom deltagerne, som for ikke lenge siden klagde og ville sende seg selv hjem. Miguel må gå! Så fantastisk deilig, Christian René tolker det til at «folk begynne å like mæ nu».

Og Miguel begynner å grine og bare «dumme faen» til Christian René.

Gråtkvalt stotrer han frem at «det er så jævla urettferdig, jeg får være her i to dager, ikke gjort en dritt ennå, så blir jeg sendt hjem med en gang». Han syns det er så urettferdig at Christian René ikke ville konspirere med ham, men bare sende ham hjem med en gang. Han rakk i hvert fall å bli hatet av samtlige deltagere pluss meg innen han dro.

Så pakker han bagen sin og stikker. Og bekrefter, akkurat som Andreas gjorde i går, hvorfor jeg legitimt kan hate ham. Deilig. Og går uten å ta farvel med noen av de andre deltagerne.

Camilla kommer tilbake og alle er bare helt megalykkelige.

Andreas rekker å utbryte «what the fuck».

Triana syns hun ser fantastisk ut. Hun syns det er sykt deilig å være tilbake. Og Andreas syns ikke det har vært lett uten henne. Triana spør om dette ikke er ordentlige følelser? «Ekke bullshit detta», svarer Andreas. Kukk. Christina, derimot, vil jo slite litt nå. Camilla overtar Havets Hjerte og er med dette fredet på torsdagens seremoni. Så er det Titanic-fest!

Alle er lykkelige, Andreas er tilbake i sitt vante umorsomme humør. Han klemmer Camilla så det er vanskelig å se om det er hans kristne tatoveringer eller Camillas tatoverte englevinger man ser i bildet. Det eneste jeg kan bekrefte på dette tidspunktet, er at det er stygge tatoveringer i bildet.

Alina går på rommet og surmuler. Mens Camilla, Andreas, Christian René og Tommy avtaler at de skal få henne ut.

Dette som en hevn, fordi Alina gjorde noe som er helt greit å gjøre for en uke siden. Camilla bare «nå er jeg så syyykt klar for fest med gjengen». Så skal gjengen kle seg ut i Titanic-klær. Dennis ankommer iført noe lite foran tissen.

Kristin kommenterer: «Det e jo heeelt normalt», tydelig ironisk, mens hun lager sånn koko-tryne.

Jeg lurer på om hun akkurat klatret på listen min.

Andreas går på rommet og fortsetter å klemme komplimentene ut av Camilla: «Jeg trenger å vite at jeg gir deg mine følelser tilbake til deg som du gir tilbake». Da svarer hun at han får henne til å le. Han avslutter romantisk: «Du skal vite at fra min side er du fucked for lengst».

Dennis legger roser på sengen før Kristin kryper til sengs. Og synger sånn liksom-pent som alle som tror de kan synge gjør.

Kristins reaksjon er at det er litt rotete, så hun tar seg en røyk. Det er mulig hun er for drita. Hun syns det er det «jæveligste eg har sett noen gang, helt jævelig».

Men så blir hun glad til slutt.

I morgen blir det mer krangling. Vi sees ikke da, Miguel <3