I natt drømte jeg at Kristian Valen avslørte at det er han som har spilt «Aurora» hele tiden, og at han nå gjør et hamskifte og går over til en av sine mer folkekjære parodier.

Hvem skulle trodd at min mest tilfredsstillende drøm i 2014 skulle bli en konstant Ray Kay-parodierende Kristian Valen?

Velkommen til episode 16.

Bilde1

Produsentene viser selvtillit når de lar norgeshistoriens kjedeligste tv-fjes åpne episoden med å si det kjedeligste hun har sagt på tv til nå, nemlig at hun tror det blir en dag der ingenting skjer og zzzzzz…

De 15 sekundene der var så intenst søvndyssende at vi er nødt til å få et spektakulært dødsfall i løpet av kvelden for at ikke dette skal bli husket som verdens kjedeligste time med tv, noensinne.

Dette blir spennende, TV3.

Bilde2

Den nye deltakeren, som fremstår som en litt mindre sprudlende versjon av Amy, har på seg et stygt treningsantrekk og spør Mats om han har hatt sex på hotellet. Mats har ikke det.

«E du seriøøs.. daaa har du vært flinkeeeh….», sier hun og viser oss at det går an å tilby noen sex like åpenlyst, men med enda litt mindre innlevelse og livsgnist enn det gjøres nederst i kvadraturen en sen tirsdagskveld.

Skuffet over at han ikke kaster seg over henne, sprudlende og kåt som hun er, må hun lunte ut i «treningstøyet» sitt, et antrekk som dessverre blir avslørt av de chille leopardtøflene.

Godt forsøk Janett, men alle ser at du er en av dem som rusler deg en liten runde rundt kvartalet før du setter deg ned og spiser en «energybar» (Snickers) mens du stirrer tomt ut i luften i et kvarter.

#4

En steintavle på frokostbordet får frem deltakernes sanne jeg.

Aurora ssskkkjjjøøønnnneeeerr iiiinnnggeeeennnntttiiinnnnngggg av stentavlen, Morten lyver om at han driter i den med det vanvittig usikre blikket sitt, mens Siri selvsagt har funnet svaret på gåten, veslevoksen og irriterende som hun er.

Siri kan sin Narnia, den lærte hun seg nemlig mens resten av klassen var ute og lekte med jojoene sine.

#5

De to sprøytenarkomane deltakerne, Chris og Schjanett, holder på med et verdensrekordforsøk i energifattig samtale.

Jeanett imponerer meg. Hun kom inn på hotellet for tre dager siden, og ser allerede mer tappet ut for energi enn hva Kjell Magne Bondevik gjorde etter tre år som statsminister.

#7

Morten er på gråten fordi folk juger.

Han sperrer som vanlig øynene sine opp til maksnivå for å se troverdig og smart ut, men han ser bare ut som en person som prøver å ikke få juling, men som vet han kommer til å få det uansett.

#8

Siri har inntatt en lesbetroverdig positur, og sier noe kjedelig om spillet. Amy på sin side gjør det morsomste hun har gjort til nå på hotellet, når hun later som hun er en sofapute.

#9

«Jeg er desidert den smarteste spilleren her inne», sier Morten, med «håper de tror på løgnen min»- øynene sine på vid gap.

Noen må fortelle han at dette IKKE ser direkte smart ut, til tross for uttrykk som «han var oppvakt», og «hold øynene åpne».

Bilde10

Så skjer det noe megadramatisk, og Simone sier ansiktet hennes ble som «Skrik», og det stemmer bare nesten.

Bilde11

Den på grensen til ironisk søte bergenseren Ann Marielle kommer tilbake, og alle jentene må klemme henne med falske smil og stygg latter.

Eksperten Siri har regnet seg frem til at de nå er seks gutter og seks jenter, og kommer med følgende dritsmarte analyse: «Da ryker en gutt og en jente». Gleder meg til jeg og Siri skal på kino neste uke, og trailerne går mot slutten.

«Nå kommer filmen til å starte snart… Nå tipper jeg logoen til produksjonsselskapet kommer ganske snart. Nå blir vi nok snart introdusert for hovedpersonen dere. Jeg tipper denne boksen med popkorn blir tom når vi har spist den opp».

#12

Det er voldsomt sprikende meninger om hvorvidt Marielle sprer glede eller om stemningen blir ræva av at hun er der. Tilfeldigvis synes alle jentene at det er kjipt å ha en dritdigg bergenser der inne, mens guttene synes det er helt konge.

Aurora prøver seg med følgende forklaring på fenomenet: «Folk ereee lei seeeg…»

#13

Amy og Siri spiller selvoppofrende venninner når de lyver til hverandre om at de begge vil bli stemt ut fremfor den andre. Aaaaaaw, for noen søte hekser.

Hva med å gjøre ALLE en tjeneste og bare dra hjem begge to, og flytte inn i verdens kjipeste kollektiv sammen?

Marielle er fredet og Morten roper det opplagte etter Siri, på sitt mest usikre vis: «Blir enten deg eller Amy tror jeg..?», mens han klør seg usikkert i skrittet.

#14

Morten er veldig nærme gråten igjen når Ole beskylder han for å lyve på sitt narkomane, likegyldige vis. Hvis Ole hadde hatt talent eller bittelitt sjarm hadde han vært OnklP.

Men det har han ikke. Han er bare Ole, en fyr som er glad i konsonanter og innsiden av sine egne øyelokk.

Bilde15

Siri er ekstremt forutsigbar og irriterende når hun blir konfrontert med at folk vil ha henne ut. «Ja, men da blir det bare sånn da, da får du sende meg hjem», piper hun.

Dette offer-som-har-gitt-opp-virkemiddelet har du brukt mye før Siri, det ser alle. Jeg vil tape jeg. Jeg håper jeg blir stemt ut jeg. Sånn er spillet.

Amy prøver å forsvare henne, men hun glemmer å åpne munnen når hun snakker så ingen gidder å høre etter hva hun sier.

Bilde16

Så begynner Siri å grine, og barneskoleflashbacket hennes er komplett. Siri, nå tror jeg det er best for alle om du blir stemt ut.

Artig at du kom deg på TV, men nå er det på tide å prøve noe annet. Hva med en rollespillgruppe? Det har funket bra for mange i din situasjon tidligere.

#17

Mats er helt forbanna forelsket i Marielle, men Marielle liker Lord Audun bedre, og vil bli kysset av ham.

Men Audun er en så straight shooter at han ikke vil det pga kompisen sin, Mats. For en skvær type!

Bilde18

Triana morer seg med å kalle Siri «heksen Siri», og det er artig at skaperne har tvunget Siri både til å bli kalt heks hele uka, og til å gå med kjole.

Deltakerne kommer ut med de gøyale kostymene sine, og det er helt sykt moro hvordan Christer prøver å spille fugl med noen rare snikete bevegelser. Han er i ferd med å bli min favorittdeltaker, den anorektiske sjarmbomben fra Gjettum.

Det er klart for parseremoni, og jeg rydder plass på veggen i stua til dette bildet:

#20

Bare se litt på det, og nyt. Simone gjør mesteparten av jobben, med Christer på en solid andre plass. Hjerte i posten til begge to.

Sånn.

Christer påstår at han er drittlei av shkjolen sin, mens Amy viser frem modellposen sin «excited»:

#21

Simone, som ser helt ubeskrivelig bra ut i Minotaur-som-har-pynta-seg-kostymet sitt, går til Audun, fordi hun kommer godt overens med ham.

Bilde22

Morten prøver å gjøre det spennende ved å late som han går til noen andre, problemet er bare at alle vet at han ikke kan stille seg bak en gutt, så effekten blir minimal.

Men han har fortsatt ikke blunket i løpet av episoden, og det er imponerende.

#23

Amy går til Mats, som lyver om at han synes hun er en kul jente.

Siri går til DJ-trubaduren med bjørnehatt.

Christer har tatt en telefon til kompisen sin Tom Hilde, for å høre om han har noen tips til hvordan gutta på hopplandslaget pleier å få opp humøret under samling.

Tom foreslo litt god gammaldags fysisk humor, og Christer kjører på.

#24

Det artigste her er ikke selve fugleopptredenen hans, men hvordan Aurora ikke skjønner en dritt, men allikevel ler så godt som hun aldri har gjort før.

Et bevis på hvor godt fysisk humor funker, når det treffer riktig målgruppe.

Bilde25

Har dere en avtalæ?, spør Triana på sitt utspekulerte vis, men verken Fugle-Chris eller dronningen av etikette skjønner spørsmålet.

Bilde26

«Mucchos Grasssias sennnnorita», sier Ole til Triana, på sitt påtatt chille vis.

Så chiller han seg bort til Morten og Janett i det chilleste kostymet av alle, en onepiece med fjær.

#27

Janett må gjøre det vanskelige valget mellom en som aldri blunker og en som bruker halve livet sitt på å blunke. Hun synes både Morten og Ole er kjekke, men velger Ole Fredddrik.

Men seriøst dere, hvor fant TV3 den hurrajenta der?

«Hei, er det Gjøvik Modell- og flyttebyrå? Vi gjør stor suksess med hun Amy her borte, har dere en til av lignende slag, men kanskje en som ikke er fullt så crazy og sprudlende? Fra vestlandet ja, perfekt, send henne over».

Morten sperrer øynene opp så mye han klarer for ikke å begynne å gråte, og lyver om at det går fint med han.

#28

Ann Marielle kan nå sende ut noen. Hun hater både Siri og Amy, og gleder seg til valget. Vi er så like, Ann Marielle!

#29

Heldigvis velger hun riktig onde, og Siri blir sendt hjem.

«Det kom som forventa», sier Siri, sjokkerende nok. Jeg får skikkelig lyst til å smøre en kebab inn i fjeset hennes hvis jeg ser henne på gata, bare for å høre hvordan hun skal prøve å avfeie det som noe hun visste kom til å skje.

«Har alltid visst at jeg kom til å få en kebab i fjeset av en fremmed fyr, så det gjør meg ingenting. Ekstra sterk saus ja, det var som forventa.»

#30

Amy gråter. Aurora synes det er trist at jentene blir mindre og mindre. Overraskelseseffekten når hun sier en ræva setning blir bare færre og færre.

#305

Morten kommer ikke til å savne noen, men en kompis som Audun kommer han til å savne noen uker…

Selv om Siri er trist og savner Amy, lar hun seg imponere ikke så rent lite over sin egen ekstremt klisjefylte speilbeskjed.

#31

«Stmningn r breh» jodler Amy, før hun må kysse speil-kunsten til Siri på oppfordring fra regissøren. Det ser lite troverdig ut, men trist allikevel.

#32

Så forteller hun at hun er lei seg fordi hun var keen på Casper, og bestevenn med Siri. Kanskje Casper flytter inn i kollektivet deres, så kan de dyrke døllhet, ondskap og seksuell frustrasjon hele dagen?

Bare tanken får meg til å savne mitt gamle kollektiv, som i tillegg til meg bestod av Josef Fritzl, Josef Stalin og Madcon-Yosef.

Ann Marielle avslutter episoden med å flashe til Siris speilkunst, et slags fysisk «karma is a bitch» til zzzzziri. «You ain’t touchin these giiiiirl!»

#33

Litt av en episode dere, jeg triller en helt fin 4er.

I neste uke av dramaserien «Skolen»:

Ole i 9B blir påkjørt av en buss som ikke gadd å vente på at han skulle chille seg over gaten, og Morten i 3A begynner å grine fordi den kuleste gutten i klassen, Audun, ikke synes promping er morsomt lenger.

Gymlæreren Mats er keen på Marielle fra 10. Klasse, mens formingslærerne Amy og Janett suger ut siste rest av energi fra den underernærte sivilarbeideren Christer, når de snakker om hvor jævelig lei de er av jobbene sine, og om hvor lite sex man har etter at man blir 40. Den jovviale vaktmesteren Håkon blir mistenkt for pedofili, men kommer seg unna i siste liten fordi politiet glemmer at han er en person i det hele tatt.

Sist men ikke minst; den tilbakestående jenta i klassen fortsetter på sitt evigvarende prosjekt – å innbille venninna si Simone at hun er fra et slott i Frankrike.

Følg med, følg med.