Det er Narnia-uke på Paradise.

Et koselig temavalg som gjenspeiler og tydeliggjør forskjellene mellom Paradise og den virkelige verden. Tiden går fortere der inn enn hos oss (én uke er fire dager), det er en verden full av både underlige og grufulle skapninger man sjelden møter i vår verden, og små barn må reise hjem derfra titt og ofte, og kan aldri komme tilbake.

BILDE 2

Siri begynner episoden med å si at det er kjipt å sitte med den makten hun i gårsdagens episode grafset til seg i ellevill maktrus.

Nå skal hun styre showet i en avstraffelsesseremoni, noe som høres i overkant brutalt ut.

BILDE 3

Må bare få si det: Jeg ELSKER at Simone er en Minotaur.

#4

Minotaurer kan jo være vanskelig å få til på film, men her har produksjonen truffet helblink med beinkostymet.

Det er duket for ny gjest i kveldens episode, og episoden heter «Kanskje kommer kongen». Hvis jeg ikke hadde sett en irriterende fjomp spille gitar på slutten av forrige episode, så kunne jeg jo fått lov til å håpe på at «kongen» refererte til Magne, Petter Pilgaard eller Labi.

Kan ikke få sagt hvor dritt det er at nye deltagere avsløres dagen i forveien.

#5

Her trumfes hensynet til tv-seeren av behovet for at seeren skal «gå inn på internett» og generere klikk. Herregud. Jeg gjør jo ikke annet enn å være på internett!!! Give me a break.

Gårsdagens harde fest har satt sine spor. En av guttene har mistet en sko og en av jentene har lagt fra seg vaginatupéen sin på gulvet.

#6

Hehe. Neida. Jeg vet at ingen på Paradise (noen gang) har hatt hår i underlivet.

Eller … Kanskje Siri har en sånn cm-tykk strek midt på. Ser for meg at Siri er den med mest kusehårskreativitet der inne.

#7

Alle er kleine. Kvelden før var av den fuktige sorten. Amy og Christer delte et vakkert Narnia-øyeblikk på toalettet.

#8

Litt som når Lucy i Narnia kaster opp etter å ha drukket 14 sex on the beaches med Mrs. and Mr. Beaver.

Mats viser en veldig søt side ved seg når han sier at han er betatt av Ann Marielle i plenum under frokosten. Seiler opp som en favoritt denne Grandiosa-bakeren. Eller spiller han bare uerfaren og søt Grandiosa-baker?

Amy begynner også å vokse på meg. Hun er akkurat så slutty og drikkfeldig som man bør være når man stiller opp på Paradise.

Eller spiller hun bare slutty og drikkfeldig? Fader, ass. Blir så paranoid av det spillet her.

Her er Amy og Mats i badekaret. Misunner dem ikke.

Utrolig ekkel #denfølelsen som oppstår når det bare er bittelitt vann igjen i bunnen av badekaret.

#9

Kiler litt godt i rumpehullet, da. Vannskorpen, liksom.

Lorden har også vært på kliner’n. Han frykter å bli mobbet av vennene sine etter å ha klina med jenter som har for lav standard.

Altså, når man har laget seg en jakke med «The Lord» skrevet bakpå med tikroninger, da tror jeg man skal ta til takke med de jentene man får, jeg.

#10

Fikk jeg til en diss av Lorden? Eller har han untouchable? Vanskelig for meg å svare på.

I en effektfull brev-POW holder brevet på å blåse bort. Hadde vært gøy for meg, men flaut for brevbæreren.

#11

Makten til Siri må hun bruke til å straffe enten Audun, Christer eller Ole. Audun gidder ikke rævsleike Siri fordi han skal bruke dagen til å sole seg.

Jeg er redd for å si det høyt … så jeg skriver det isteden: Denne episoden kan være starten på vårt farvel med Lorden.

Og det er kanskje like greit, for nå begynner spørsmålene hans til Aurora og bli i overkant nasty.

«Visst e og Mats hadd vist fram rævhola vårs, hadde du komme til å slækkt oss da?» Kan man si sånt til andre mennesker? Tydeligvis.

#12

Jeg forstår jo Lorden, til en viss grad. Aurora er et sånt overnaivt menneske som man får lyst til å sette ut.

Jeg gikk på folkehøyskole med en som var litt i overkant naiv, og i mange uker prøvde jeg å få henne til å tro at hun hadde kastet en potteplante i skolens badebasseng. Har fortsatt dårlig samvittighet for de greiene der.

Men dere skjønner hva jeg mener? Med sånne som Aurora får man lyst til å se hvor langt utpå man kan få henne.

#13

Vi kommer tettere innpå Lorden idet han forteller om sin barneskoleforelskelse. I følge ham selv den eneste forelskelsen han har opplevd.

#14

Lorden innrømmer til slutt at han håper barndomscrushen hans ser på Paradise og skal begynne å tenke på ham igjen. For en romantisk historie det hadde vært å fortelle barnebarna.

Bestemor: Det var først da jeg så bestefar trekantkline på tv med en lesbisk heks og en «modell» fra Gjøvik at jeg innså hva jeg hadde gått glipp av som 12-åring.

Barnebarn: Kan jeg få en whiskey sour til, bestefar?

Lord Bestefar Sørseth: Visst e vise de rævholet mitt, hadde du komt til å slækkt me da?

Er det bare meg, eller har heksa hvit-makten fått Siris rykninger i høyre øyebryn til å eskalere?

 

Morsom ukontrollerbar ansiktsbevegelse å ha, det der, men utrolig irriterende å se på når man først har oppdaget den.

#15

Siri splitter Audun og Aurora. Kan bli spennende å se hva den likegyldige Lorden gjør nå hvis han ikke kan stå med Aurora.

Han er jo ikke like glad i å rævsleike andre som han er i å bli rævsleiket.

Så ankommer Paradises svar på Aslan i kjent Aslan-stil. På vannscooter!

#16

Den nye deltageren heter Håkon, er trønder og bartender/DJ/trubadur. Og han har tatt med gitaren. Selvfølgelig har han tatt med gitaren.

Oh, Lord Sørseth. Her kan vi se frem mot mange fæle nachspieløyeblikk allerede på vorspielene.

#17

Han drar faktisk replikken: «Det e jo et kjænt fenomen at vi som spiller gitar, vi drar en del damer». Hjælp, hjælp, hjælp.

#18

Grunnen til at jenter vil ligge meg gitarspillende gutter er at det er den eneste måten å få dem til å SLUTTE å spille gitar på. Det er DET som er et kjent faktum, Håkon.

#19

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle jenter der ute som helg etter helg, uke etter uke, får gutter til å slutte å spille gitar på nachspiel ved å ha sex med dem i mørket, med øynene lukket, og med en gnålete, liksomsår versjon av Green Days «Time of Your Life» friskt i minnet.

Takk.

#20

Noen meksikanere legger en løvemanke pakket inn i gråpapir i trubadurhatten til Håkon, og han entrer hotellet seende ut som dette:

#21

Det blir fort klart at han kjenner Lorden, noe som virker å stresse Lorden, eller i alle fall gjøre ham litt flau.

Dette er i ferd med å bli en ypperlig Lord-centric episode, som mange nok har ventet på.

#22

Her er min nye skrivebordsbakgrunn på macen, for øvrig. Simone <3

#23

Lorden viser flere og flere av sine ufyselige sider idet han benytter en av de helligste skikkene på hotellet, skrivingen på speilet, til å håne Aurora.

I samme slengen ødelegger han en av de 80 leppestiftene hun har med seg.

#24

Naturlig nok blir Aurora lei seg av å se beskjeden «Takk for ingenting» på speilet.

#25

Get over him, Aurora. Han fortjener deg ikke, og han fortjener ikke å være på hotellet. Man kan ikke ta så lett på verdens beste spill som Lorden gjør nå.

Aurora forklarer hvordan det har vært å være partneren til Lorden. Hun har måttet hente sigaretter, re opp sengen og forlate rommet når Lorden skulle bæsje.

Han har også plaget kosedyrene til Aurora ved å stille dem opp i obskøne positurer.

#26

Da har du kanskje lært, Aurora, hvordan det er å være i et parforhold med en 11-åring.

Oi. Nå skjønte jeg hva som har skjedd i livet til Lorden. Helt siden han ble avvist av en 6.-klassing har han tviholdt på sin 5.-klassing-personlighet.

Han har nektet å forandre seg, men samtidig skapt seg et grandiost Lord-selvbilde som skal lindre smerten over å aldri kunne få den eneste jenta han noen gang har elsket. Deep shit, man.

Dette forklarer også hvorfor han er så careface. Han tør ikke, i motsetning til Aurora, å vise følelser, i frykt for å bli såret igjen.

Dette er SOLID storytelling, Paradise!

Idet Ann Marielle dukker opp med den ene puppen sin blir jeg minnet om at det har vært en deilig episode blant annet fordi vi har vært foruten hennes litt sytete tone.

Og dette bildet gjør vel ikke episoden noe mindre deilig. Eller hva, gutta? Pupp? Slår aldri feil, det. Er som en rumpe, bare med vorte på.

#27

*lagrer screenshoten i den hemmelige mappa på macen. Men hvilken hemmelig mappe skal jeg velge? «ting og tang», «nothing to see here» eller «Begravelsen til tante Unni»*

Mens vi er i ballongland: Var det noen andre som instinktivt tenkte på disse to da det ble snakk om sønn av Adam og datter av Eva?

#28

Den fotoshooten har satt dype, mørke spor i meg.

Ann Marielle og Aurora faller ut av en hengekøye, og så kommer det jeg har ventet på og fryktet helt siden Håkon kom inn.

Aslan tusler bort til gitaren sin, som han allerede «tilfeldigvis» har plassert MIDT i festlokalet.

#29

Marerittet er et faktum. Håkon bæljer i vei «I’m sexy, and I know it», og de andre klapper høflig.

De må også lyve for Håkon og si at han er flink, og at i motsetning til andre middelmådige gitarspillere var dette bra.

Folkens: Gitarspilling på fest er A.L.D.R.I bra. Det er faktisk like jævlig som å understreke ord i en tekst ved å sette inn punktum mellom alle bokstavene.

Mot slutten av episoden begynner Siri å irritere folk med spill-spillingen sin, og det var jaggu på tide, og deilig å høre.

I det hele tatt: Denne og forrige episode har holdt høy kvalitet. Mange av deltagerne viser flere sider og sympatiene veksler mer.

Legg til den mer utagerende festingen og noen fjollete kostymer pluss noen mindre forutsigbare «regler» og du har en god miks av godsaker gående her.

Dette er også herlig:

#30

Jada, episoden ender med at Håkon og Aurora begynner å tafse under lakenet.

Og selv med masse gitarpjalling lagt oppå lydsporet, kan vi alle sammen høre Aurora hviske: «Du kan få ta på meg hvis du lover å aldri mer spille gitar.»