Vi ser en lys våken Morten ikke få sove. Han går rundt i sort/hvitt og flakker som i en sånn rekonstruksjon av en kriminell hendelse i en Discovery-dokumentar med lavt til mellomstort budsjett.

1

Så kommer episodens tittel: GAME OVER. Jeg har ikke noen vits på akkurat det.

2

Denne episoden er jo maks lite spennende, tenker jeg akkurat nå. Morten skal jo ut. Alle på hotellet vil det og produsentene vil det.

Ingenting kan redde deg nå, Morten. Unntatt The Rock.

3

Regissøren ber Siri om å vise hvordan alle mennesker som noensinne har møtt henne reagerer når hun er på sitt aller mest interessante.

4

«Får se om det er noen som er villig til å kjempe litt for meg», sier Morten. Den eneste som er villig til å kjempe for deg nå er kanskje The Rock.

Dwayne 'The Rock' Johnson, Anthony Mackie and Mark Wahlberg in Pain & Gain

Siri er lei av Morten. «Han sier at jeg MÅ gå å snakke med Marielle, jeg MÅ snakke med Casper, jeg MÅ blablabla».

Siri viser oss hvordan man kan bruke «blablabla» for å få det til å virke som man har tre eksempler på det man snakker om, når man egentlig bare har to. Har dere prøvd trikset?

6

Det kommer brev. Deltakerne roper ikke «brev!» som de egentlig skal, men sier i stedet «brev…» litt på random. Faen så dølt, kom igjen a, gjengen. Kom igjen.

Lorden er seff den mest originale og sier setningen «ny brevmann».

7

«Du er fremdeles eier av Afrikas stjerne og dens makt. Kraften er fremdeles ukjent, men den kan gange (sic) deg vel. Vokt over diamanten», leser Mats opp.

8

Bøkko vil ikke stresse med diamanten fordi han er så safe.

9

Mats sier at om han skulle sendt ut noen, ville det vært Ole og Casper siden de står sterkest der inne.

DUDE! Ser du ikke lorden? Som Bolle Sveis var inne på i går, Lorden ser ut til å flyte over det smålige spillet til de andre helt ubemerket.

10

Ikke så ulikt en viss annen lord. Ja, jeg snakker selvfølgelig om Sith-lorden Darth Sidious, også kjent som «keiseren» i Star Wars-universet.

11

Sidious, født Palpatine, var en tilsynelatende snill og ambisiøs, om en smule arrogant, senator. Det ingen visste var at han faktisk var den fremste eksponenten for den mørke siden i galaksen.

Sidious ledet republikken ut i en helt forferdelig borgerkrig som skulle ende med at han ble diktator. På samme måte tror jeg Lord Sørseth (SørSITH????) vil luske i kulissene lenge, lenge, lenge, før han spiller alle opp mot hverandre og går seirende ut.

Bøkko kommer inn på rommet sitt og finner et brev. Det står at han må prøve å ta diamanten til Mats uten at noen får vite det. Om han bare kunne få kroppen sin til å være like usynlig som sin personligheten hans, vil dette gå helt greit, am I right? 😉

12

Det kommer brev til Aurora der det står at de skal få lov til å feste.

«Om e kjem te å drikke i dag på dagsfylla? Ja, definitivt», sier Mats og svarer så oppriktig på det ironiske spørsmålet at jeg hjertet mitt smelter litt før det fryser til is igjen.

13

«Dagsfyllaaaa, siste kvelden min regner jeg med, vi får se», sier Morten. Å ja.

Ja, men da blir det jo ikke han som ryker. Det ville vært for lett. Hmmm, hva skjer nå, da?

14

Morten har fått på seg briller som er altfor store for hodet sitt. Stakkars, han vet ikke at han ser helt dust ut i dem!

Her er det en rekvisitør som ikke har gjort jobben sin.

15

Morten sier i synken at «jeg er en brikke i de gamle sitt spill». Og i dét han sier det, innser jeg hvem det er han er i filmhistorien. Han er ikke Mark Wahlberg.

Han er fuckings John Bender fra Breakfast Club! Den ikoniske karakteren som har en alkoholisert far som slår ham, noe som har gjort ham redd for å stole på andre mennesker. Tøft ytre, kaos og angst inni.

Hasse, du er faen meg helt rå på filmreferanser. Og du er chill sånn ellers også.

16

«Nå veit jeg at Casper lyver til meg, jeg ser hvordan han snakker til meg. Han gjør sånn her han, når han ljuger».

Morten er paranoid. Like paranoid som Ray Liotta sin karakter mot slutten av Goodfellas, når han tror et helikopter følger etter ham.

17

Ok, der ble det seriøst én filmreferanse for mye. Det holder nå, Hasse, du er ikke Aslak Nore.

Uansett, Morten forteller til Ann Marielle at Casper vil få henne ut, og at Siri og Amy «spiller bare spillet». Det er så søtt hvor sjokkerte folk blir hvert år over at folk spiller et spill der inne.

18

Siri klipper Ole mens hun har på seg et par solbriller hun fikk i en sekvens som dessverre har blitt klippet bort fra dagens episode.

19

Men jeg har fått tilgang på den fra produksjonsselskapet, og i den møter Siri en tidsreiser fra 2007 ved navn Atle.

Han jobber i den feteste solbrillebutikken på Arkaden og drar til fremtiden med jevne mellomrom for å få folk til å se ræva ut ved å gi dem neonbriller. Han ser sånn ut, pass dere:

20

Morten prøver desperat å berolige Ole etter å ha blitt anklaget for å fly mellom begge gjengene som en sprettball.

Selv om Morten blir 100 prosent gjennomskuet av absolutt alle, snakker han i intervjuet stolt om hvordan han kjører et «dobbeltspill».

20,5

Ann Marielle er lei seg. «Spillet» får tårer til å renne ut av øynene hennes.

Minner litt om hun fra i fjor som ble så utrolig skuffet over at folk spilte et spill og ikke bare var snille med hverandre.

Jeg orker ikke gjøre research, men det var hun korpsdama med fløyta som snakket så rart.

21

Bøkko kommer på besøk hos Ann Marielle og lurer på hvorfor hun griner. Hun spør om han vil lette på samvittigheten sin og det vil han ikke.

Etterpå sitter Bøkko i synken og ler over at Ann Marielle gråt.

22

Gamlegjengen sitter og synger «That’s what friends are for». Den sangen passer nesten for godt til at de ikke har blitt instruert til det av regissøren (som for øvrig er Ron Howard denne uka, helt seriøst).

23

Pappfiguren Mats, som ikke omgås gamlegjengen, løper opp trappene til Ann Marielle med samme løpestil som dvergen Passe-Partout fra «Fangene på fortet».

24a 24b

Øynene til Mats flakker der han må gjøre det verste en mann uten dybde og følelser kan tenke seg: Å høre på en jente som gråter og si noe som trøster henne.

25

Ann Marielle snakker om hva diamanten kan føre med seg av goder. «Jeg håper virkelig det er en stormakt», sier hun. Hmmm.

Hun håper med andre ord at diamanten er et land som har mulighet til å øve innflytelse over andre land i sterk grad, både økonomisk, politisk og militært.

Jeg må innrømme jeg tviler litt, men vi kan ikke se bort ifra at diamanten muligens er Frankrike eller Japan. Sjukt imponerende av rekvisitøren i så fall.

26

Hahaha. Morten står og er kokainstressa (jeg tror helt hundre prosent seriøst at han lider av abstinenser der inne) som vanlig og prøver å fyre opp Ann-Marielle og Mats, mens Mats bare står og gjesper.

Morten vil i alle fall at Mats skal stå med Siri.

27

Triana har på seg en jumpsuit for å understreke at hun ikke rakk å tisse eller bæsje før introduksjonen av parseremonien.

28

Jeg pleier å kommentere ett eller annet om hvor stygge kjoler noen av jentene har, men nå vil jeg heller rose noen. Nemlig Lorden.

Ikke bare har han mest selvtillit, intelligens og «know how» av alle der inne, men han kler seg faktisk stilfullt. En mørk, klassisk smoking med bittelitt moderne snitt, ikke no sånn bedriten, fargerik Moods of norway-inspirert dilldallpiss.

Ikke no jeans bretta opp til piratbukser. Ikke no blazer med skjorta hengende ut av buksa. Ikke no perlesløyfe (sorry, Ole, jeg liker deg ellers, ass).

29

«Ann Marielle is back, og no skal jeg inn og knuse de én etter én», sier Ann Marielle som for fem minutter siden gråt fordi hun følte seg så maktesløs.

Hehe, se her, jeg klarte å ta bilde sånn at Triana ser helt rar ut.

30

Ann Marielle sier det ikke var noe stort tap å miste Bøkko.

«PFFFHHT, hun har mista den beste spilleren som Paradise Hotel har sett alle sesongene», svarer han. Heheheheheheee.

31

Bøkko går bak Siri, Ole bak Simone, Chris bak Amy, Lorden bak Aurora, Mats og Morten bak Ann Marielle.

Ann Marielle må altså velge mellom dem, og hun velger Mats.

32

Siri sier det ikke gjør noe at Morten må dra. Det irriterer meg hvor arrogant hun plutselig er.

Hun utviser de mest tyyyypiske tegnene på mobbeoffer som har blitt «kul» for fort.

33

Men så skjer det. Mats har jo den fuckings diamanten og han får muligheten til å bytte ut Morten med hvem han vil.

Han velger Casper Intetsigestad og jeg roper høyt av glede. TENK at jeg kan bli lykkelig over å få se mer av Morten.

Men herregud, han er så himla mye bedre enn Bøkko.

34

Dette var vel egentlig ganske digg, var det ikke? Men ja, vi sitter alle bare og venter på at det kommer noen nye inn.

Dessverre så vi ikke snurten av det i teaseren før neste uke. TV3, dere må serr skynde dere og få inn no fett. Folk snakker.

Og mens jeg har dere der, dere må sørge for at Lorden blir programleder for neste sesong.

Enig? HVOR fett hadde ikke det vært?