Endelig har Mari bestemt seg for å ta sin egen skjebne i sine egne hender. Hun har derfor fått med seg Oda og Isabell i en liten allianse. Triana mener at de tre jentene føler at de alle bare kan stå trygt sammen med Karim, men det stemmer ikke overens med hva de ble enige om med Birger i går.

KR og Tina er det kleineste paret, som snakker babyspråk med hverandre og har en sånn påtatt intern greie seg imellom, samtidig som Tina prøver å leke søt overfor ham. De kan liksom bare tulle rundt så sinnsykt. Jeg spyr.

Det hadde virkelig vært megainteressant å sett hvordan Tina hadde reagert hvis det var en ikke-kjendis som sendte ut partneren hennes, endte på rom med henne, sendte hjem en annen godt likt person og løy om det i flere dager.

Charlotta og Birger kjeder seg i hverandre selskap. Charlotta mener at det er fordi de ikke har noe til felles. Jeg mener at det er fordi Charlotta er en sur tispe. Og grunnen til at hun er det? At Birger er blond og ikke har tatoveringer.

Gjengen spiser frokost og bekymrer seg over at det er en stolpe ved bassenget som ikke har vært der før.

Oda og Karim koste seg kvelden før. Salt’n’Pepa.

Nytt brev. «Et sted på hotellet står et bilde av oppdragsgiver for mordet, offeret og den uskyldig dømte. Løp og hent den du vil ha tilbake. Den første som plasseres på den nye stolpen får komme tilbake. Det er et påskemirakel.»

Gjengen løper rundt og leter. «Alle andre løp, så jeg ble så stressa at jeg løp jeg også», sier Isabell.

Isabell, KR og Ariel finner de tre bildene samtidig. Isabell tar Magne sitt først, men viser det bare frem til de andre. Hun har jo ikke fått med seg oppgaven. Ariel tar Mads sitt bilde og løper. KR snapper bildet av Magnet ut av hendene til Isabell og løper etter Ariel. Ariel har visst heller ikke skjønt oppgaven, så hun bare trasker rundt med bildet av Mads. så KR er først ute og plasserer Magne på pidestallen.

Isabell hopper av glede og forklarer at «Jeg ble så glad at jeg hadde nesten lyst til å hoppe av glede.»

Magne kommer ridende inn på et esel, det er ganske morsomt.

Den eneste måten Magne kan ligne på Jesus er at han ville bedt om å bli klappet til på det andre kinnet fordi han ville trodd at det var det eneste logiske etter å ha blitt klappet til på det første.

Alle i gjengen jubler, bortsett fra Charlotta som selvfølgelig er sur som vanlig. Hun er helt forferdelig.

Guttene danser.

Min nye favorittallianse, Mari, Isabell og Oda har fått et lite problem, fordi de har avtalt at Birger skal til Isabell. Nå skal vel Isabell stå sammen med Magne, men jeg håper at Mari får med seg Birger. Jeg unner virkelig Mari å få til noe.

Ariel «Følæ at æ har lyst til å hjelpe Mari», og Tina hiver seg på. Mari er litt stuck in the middle nå, som en typisk high school-film hvor hun må velge mellom de kule venninnene og de ekte venninnene.

Nå snakker alle om at Mari skal stå med Karim for å få ut Oda. Jeg håper virkelig at hun står imot, så Birger sender ut Charlotta, den sure, svenske dragen.

Triana koordinerer det å gå ned trappen samtidig som hun ønsker velkommen til ukens parseremoni.

Magne har på seg et fjollete slips.

Tina KR

Isabell Magne

Ariel Sander

Charlotta Birger

Oda Karim

Jeg har høy puls og en klump i magen, Mari går til Birger!

Det er så utrolig deilig å se Charlottas forvirrede blikk …

Tinas forfjamsede tryne og Ariels uforstående mine.

Birger velger seg Mari og begrunner det godt. Det er fordi hun har hatt det vanskelig så langt og fordi hun har gitt ham grunn til å stole på seg. «Da Birger sa Mari, tenkte jeg bare hvor dum går det an å være», sier Tina. Det virker som om hun har retten til å bestemme hvem som skal manipuleres og hvem som skal bli baksnakket fordi hun syns de er stygge.

Det er nerdenes hevn, det er et fantastisk comeback, det er mer tilfredsstillende enn det meste jeg har sett på film. Mari og gjengen hennes har endelig overtaket på den forferdelig slemme jentegjengen til Tina.

Charlottas tale går kun til Ariel og Tina, det sier vel egentlig alt om hvor kjip hun har vært og hvor mye hun fortjener å bli sendt hjem. Hun gir bare klem til de to også. For en forferdelig dame. Hun motsier seg selv rimelig raskt og påstår at hun vil savne fellesskapet mest av alt.

Ariel prøver å konfrontere Birger og hans medsammensvorne. Men han svarer at Charlotta aktivt har prøvd å få ut sin egen partner. Men Ariel og Tina går mens han forklarer seg.

«Mari er skitten», sier Tina til Ariel på rommet. «Jeg har vært ærlig med Mari hele tiden og backet henne.» Det har hun ikke. «Jeg har ikke lagt skjul på en dritt. Jeg har så liten respekt for den jenta.» Det er forkastelig.

Hun begynner å peke på Mari plenum også. Jeg tror hun har glemt den første gangen hun prøvde å få ut Mari ved å ta partneren hennes. Det er helt sykt å høre på.

Det er helt vilt hvordan hun får Birgers partnerbytte til å handle om lojalitet overfor seg selv. Mari og gjengen hennes hadde klart seg perfekt i filmen hvis de ikke hadde begynt å baksnakke Ariel fordi hun viste forståelse for Maris spill.

Ha en grusomt fin påske, alle sammen. Vær snille med de stygge. Signe helgen. Fred være med dere. Vi sees over helgen.