• Les samtlige av Jazzgeirs «Paradise»-oppsummeringer her

Triana tar oss vel i mot. Hun kan fortelle at Tommy i dag må velge mellom Alina, Camilla og Alexandra, den nye. Alina føler seg sikker på at det ordner seg, «førr æ har hatt så my flaks i livet». Jeg syns hun var litt uheldig med hjernen sin. Og stemmen sin. Og måten hun snakker på.

I kveld er det også parseremoni, da, dummen.

Et brev ankommer frokostbordet. Tommy: «Alina, Camilla og Alexandra skal gå på solo, resten av gjengen skal bli i loungen». Og der vet jeg godt at de chillern noe jævlig, for å si det sånn.

På rommet får de tre jentene et nytt brev: «På kveldens parseremoni skal Tommy bli presentert en konvolutt. Dere tre skal avgjøre om han skal ta imot den eller ei». Camilla slår inn vidåpne bannedører: «Jeg er for faen dritredd for at konvolutten kan inneholde en fordel for de to andre jentene, og jeg må ryke på hue og rævva ut». De andre to jentene vil at han skal ta brevet, Camilla vil ikke at han skal ta det.

Resten av gjengen chiller. Bortsett fra Dennis og Andreas som går for å tjuvlytte. Men blir tatt på fersken. Uten å ha hørt noen ting. De løper fnisende tilbake.

Camilla går i hvert fall til slutt med på å gi ham brevet. Dette kan innebære en ulempe for Camilla, som i utgangspunktet ville stått tryggest bak Tommy.

Alina oppsummerer: «Det kan stå ka som helst, det kan man bare spankulere i».

Tilbake hos gjengen blir alle litt småsure fordi de skjønner at Alina har fått viljen sin. Alina blir oppgitt. «Man kan bli nødd te å ta upopulært valg, man kan ende opp med å bli litt upopulært».

Ja, de fleste er vel ganske oppgitt på dette tidspunktet. Inkludert meg. Og sikkert deg, kjære leser.

Gjengen danser og det zoomes inn på en rumpe med cellulitter.

Stian får massasje av to jenter. «Noen bare har det i seg, uten at det kan forklares. Jeg gidder ikke jobbe for å kline, det får komme av seg sjøl». Alexandra lurer på om han har noen mål med livet. Et legitimt spørsmål, med tanke på at han er 29 år og deltar på «Paradise Hotel». «Jeg har hatt mange mål, har nådd dem alle». «E du en sånn som gjennomfører alle målan dine»? «Ja, hvis jeg har lyst, så».

Iselin og Alexandra tar en prat. En akademisk sådan.

Alexandra spør hva Einstein oppfant, som var så smart, men ikke skolesmart. Alina står på sidelinjen og skyter lynskarpt inn: «Han fant vel opp graviditeten. Da han satt ved et tre og oppdaget at eplet falt». «Nei, det var Adam», parerer Alexandra. «Nei, han var vel i Bibelen», lurer Iselin. «Var det Einstein som oppfant hjulet»?

Iselin til kamera: «Jeg digger Alexandra, jeg vet ikke hva det er, men hun får meg til å føle meg så smart».

De to snakker om hvordan det er å bli født i kurdiske land, «der man kan bli flådd». «Og det er torturkammer», følger en annen raskt opp med. «Stakkars mennesker», sympatiserer Iselin. «Det fins sikkert kannibaler i Norge også», undrer Alexandra. «Næsj», sier Iselin skeptisk. «Joda, kanskje én av 5000 er kannibaler i Norge».

Resten av gjengen er opptatt av å hakke på Alina for at hun tok et egoistisk valg, ved å tvinge gjennom at Tommy skal ta imot et brev.

Så går guttene og snakker om det ustabile humøret til Alina.

Andreas: «Jeg skulle ønske Tommy ikke skulle få brev, for å si det sånn. Hvis Camilla må dra blir det kaos inne i hjertet mitt, for å si det sånn».

Gjengen kler seg opp for parseremoni. Triana forteller oss brødhoder som ser dette programmet at innholdet i konvolutten hun holder kommer til å forandre spillet igjen.

Denne gangen sitter guttene for første gang på stolene, jentene står på rekke og skal stille  (nei det heter ikke «stelle») seg bak hver sin gutt. Det unike ved denne uken er at det er hele to flere jenter enn gutter, så to jenter må gå. Alina påstår at hun har hørt på Camillas mening og ikke presset gjennom avgjørelsen om å gi Tommy brevet. Jeg er jo litt enig, Camilla ga seg jo veldig fort. Og hadde jeg vært Alina ville jeg helt klart ha gjort det samme. Problemet er bare at jeg ikke er Alina. Det er et ganske stort problem. Andreas blir spurt om hvem han vil at skal bli på hotellet. Han lyver og svarer Alina, men forteller oss mennesker som ser på dette programmet at han seff vil ha Camilla.

Parseremonius:

Christina+Andreas

Kristin+Dennis

Nina+Stian

Iselin+Are

Tommy sitter med tre jenter rundt seg, og sier at han velger Camilla.

Tommy åpner konvolutten og det er dritspennende, faktisk! I en hel reklamepause!

I brevet står det: «Gratulerer, du er nå fredet i en uke. For dette må du betale en pris. Din partner må sjekke ut og du må velge en av de andre». Hele gjengen bryter sammen i gråt.

Camilla gråter. Banner og gråter. Og banner litt til.

Legger ikke skjul på at hun er forbanna, «for å si det sånn». Alina fremstår ekstra ond når hun kommenterer med rolig stemme at «da vi satt på rommet så var ikke hu så øverbevisandes».

Så velger Tommy å beholde Alina! Han forteller at det «surra så jævla øppi huet mitt der og da så je veit itte hvorfor je valte det».

Kveldens desidert pinligste øyeblikk er når Alina skal tilbake til Tommy, men stopper for å gi en klem til Camilla, som er dritsur på henne og ikke klemmer tilbake. Lang klem fra én side.

Så tar de farvel til Camilla. Og Snooki, da, men henne er det ingen som bryr seg om.

Are skjeller ut Alina i plenum. «Det e itt my positivt ved å ha dæ her. 90% negativt».

Andreas klager til Christina: «Det var det som var med Camilla, hun lo alltid av vitsene mine. Det sier sitt. Alina ler ikke av dem. Men du ler av dem, Christina». Etterfulgt av høflig liksomlatter fra Christina.

Selv skjønner jeg virkelig ikke valget til Tommy. Kanskje jeg skal lage en ungdomsfilm av det. «Tommys inferno 2: Tommys idiotiske valg». Hehe, neida.

Dette var faktisk en megaemosjonell episode. Jeg ble ganske rørt da Camilla dro, litt sint da Tommy valgte Alina, også fordi det var så dårlig gjort overfor Camilla. Og det hele blir ekstra tragisk/komisk ved at den gråtende Camilla gikk rundt i en slags sadokjole.

Jeg kårer denne episoden til den beste i «Paradise Hotel»s historie.