Det har gått nesten to år siden jeg skrev mitt siste referat fra «Paradise Hotel» hos Vittighetens dyd, og abstinensene siden da har nesten ikke vært til å leve med. Jeg har glemt passordet til den gamle bloggen, derfor veldig kult at Comoyo Filter tar meg inn i varmen.

Nok småpreik, vi har for mye viktig å snakke om.

Første episode er i gang, og Triana forteller at et paradis er et sted med velstand. Det er vanskelig å få med seg hva hun sier, fordi tærne hennes spriker hver gang hun leser et vanskelig ord. Men Paradise er syndernes paradis, sier hun. Der man alltid må tenke to trekk frem. Smart! Jeg spoler tilbake og ser på Trianas føtter. Lenge. De er veldig store.

En av de kvinnelige deltakerne forteller at hun er villig til å gå langt for å vinne. «Om jeg får muligheten til å vinne, så skal jeg bare gripe sjansen og bare vinne». En gutt håper det ikke er noen tjukke jenter med. Da blir han skuffa. En annen gutt er kristen. Litt kristen. Og i kristendommen er det regler for sex og sånn.

Jeg spoler tilbake og ser på føttene til Triana igjen.

Så spoler jeg frem til jentene blir introdusert.

Camilla

Camilla er familiens sorte får og får vel ikke sjansen til å si så mye mer.

Nina

Nina blir introdusert med bilder av et skilt hvor det står «Girl next door». Men det er vanskelig å få tak på om det skal beskrive henne eller rommet hun bor på. Hun lover at dette blir tidenes beste sesong. Jeg tror på henne. Og jeg tror rommet hennes huser noens nabo, som er jente.

Kristin

Kristin er ganske vill og gal. Vi er herved advart, si.

Alina

Alina er fra Russland og Tromsø. Hjelpepleier. Hun har ikke kommet til hotellet for å finne en partner, få seg venner eller ha sex. Kaller seg en isdronning og går ikke av veien for å være falsk hvis hun må. Det er tydelig at hun vil provosere oss som ser på. For det er typisk oss at det verste vi vet er falske mennesker. Men vi som ikke melder oss på «Paradise Hotel» tenker kanskje ikke så mye på «spillet» sånn til hverdags. Jeg blir ikke så opprørt som jeg kanskje burde.

Iselin

Iselin er en gammel bimbokjenning for oss som ser mye på TV3. Hun har nemlig vært med på dateprogrammet «Dagens mann». Der valgte hun seg aldri noen gutt å gå på date med. På den måten fikk hun være masse på tv. Men det var i fjor og nå er i år. Denne gangen skal hun derimot være masse på tv og heller ikke ha sex. I hvert fall ikke første uken. Noe sier meg at hun tar feil. Opptil flere ganger. Hun skal bruke premiepengene på silikon. Det kan jo fort stjele fokus fra øynene hennes, lurt. «Hotellet er bare helt sjukt fint i virkeligheten, mye finere enn å se det sånn u-live, da. Jeg pleier å snakke før jeg tenker og da kommer det ganske mange feile ting ut, hehe».

Jentene møtes ved bassenget, skåler og roper sånn wuhu som skikjørere gjorde på nittitallet. Camilla tenkte bare «føkk faen i helvete, ikke kødd med trynet mitt» da hun så at det var hele to programledere i år, Triana og Marie. Marie skal lage nettreportasjer og et skikkelig kult talkshow på torsdager. En slags «Lille Martin»-rolle som rager to hoder over Triana. Nå skal guttene introduseres for jentene.

Dennis

Dennis går ned trappen for å møte jentene som venter. Han er fra Stavanger, jobber som bartender og har veldig draget.

«Kanskje det er øynene som gjør det?» Dennis nistirrer i kamera. «For at eg skal liga en jente, så må hun gjerne ha ENDA blåere øyne enn meg selv. Da bare faller eg helt pladask for de fine øynene som er enda finere enn mine øyne».

Men Dennis har en annen side også. Han er nemlig lei av komplimenter for øynene sine. Så spør Iselin hva han liker best ved seg selv.

«Øynene», parerer han kjapt. Han går tilbake til gutta mens han ler med tunga ute.

Are

Are er 20 år og snakker en uforståelig trønderdialekt i tillegg til å lespe. Han mumler at han sper på modellinntektene ved å jobbe som salgskonsulent. Han vrikker seg ned trappen til jentene og vi får høre at «Døm kan vær dum, blond med store brøst». Jentene spør hva han er mest fornøyd med på seg selv. Han er fornøyd med magen sin. Så viser han den frem, helt uoppfordret. Han «smiler» skjevt med lukket munn, myser og løfter ett øyenbryn.

«Hvor langt er du villig til å gå for å vinne?» spør jentene. «Nei pfff. bare vær mæ sjøl og kos mæ». Triana mestrer programlederrollen på en litt under middels måte og spør «Hvilken jente liker du best?» «Dæ», myser han mot jentegjengen, uten å peke eller gi noe som helst signalement om hvem av dem han mener. Hun ene brunetten spør om han mener seg? Det gjorde han ikke. Den fornærmede jenta sier til kamera «Han er selvsikker utapå, men jeg ser at han bare er en pingle inni». For et comeback.

Stian

Stian er hele 29 år og spiller alle humorkortene på å være gammel og tjukk. Han er musiker og entertainer i Fredrikstad. Jentene: «Hva er din dårligste side?»

Det er påfallende at de ikke spør ham hva han er mest fornøyd med på seg selv, de tror med andre ord ikke at det kan være så mye. Istedet plasserer de ham instinktivt i «gæren, tjukk og morsom»-båsen. «Men jeg er sjukt ræva til å danse». Så danser han ræva og vinner noen sjarmpoeng hos jentene. Det er utrolig hvor lavt den menneskelige listen er lagt, når man faktisk begynner å like en fyr som det her.

Jentene har ennå ikke opplevd han gutten som bare tar rommet skikkelig med storm og bare eier rommet.

Bjørnar

Bjørnars ankomst skal vise seg å heller ikke møte disse forventningene. Han er 24 år og har en femi stemme. Er han villig til å gå langt? «Nei, er her mest for ferien og for å treffe nye folk». Så spør jentene på nytt om han er villig til å gå langt for å vinne? «Å, joda», kommer han på. «Jeg har veldig sterkt vinnerinstinkt». Han bare skjuler det godt.

Tromsørusseren: «Æ tænkt umiddelbart at han her ikke var no før mæ, men nør hanj prata om ka han ville her inne, så tenkte æ at hanj kanj vær no før mæ».

Andreas 24 år og musiker, han også. Fra Kolbotn. Han har ikke tenkt så mye på om han skal vinne eller ei. Jentene spør om han tar seg en fest? «Joda, men dansegulvet er for de som ikke har råd til å stå i baren». Han lurer på om jentene har det bra. Joda, det har de. Så biter han seg i underleppa, retter blikket ned, tar to fingre til pannen og sier «so long» og forlater gjengen midt i en pinlig stillhet.

Camilla har enda ikke sett sin type gutt.

Fredrik er sjuto år og kommer fra Oslo. Personlig trener. «Det ligger mye tid og trening bak den kroppen her, og er det noen som har førsterett til å flekse, så er det meg». Jeg vet ikke hva som gir noen retten til å flekse, men jeg kjøper den. Ok. Og helt riktig, de ber ham vise magen. Så viser han magen. Og så sier jentene ok. Han liker ansiktet til Camilla og syns det hadde fin utstråling. Her har klipperne gjort en fantastisk jobb. Dette øyeblikket virker som det varer i månedsvis. Kanskje det gjorde det? Han stirrer på henne helt til hun ler en sjenert latter og ser en annen vei. Oioioi.

Jentene går på hvert sitt rom, guttene skal banke på og den jenta som får to gutter må velge. Alina er redd for å bli klemt av tjukken.

Fredrik banker på hos Camilla. Hun syns han er skjempehyggelig.

Iselin og Are bunkrer sammen. Han syns hun skilte seg ut. Fordi hun var blond. Han kjenner henne igjen fra et sted. «Har du vært i Trondheim?» «Nei, der har jeg aldri vært». Det slår henne altså ikke å nevne at hun klamret seg fast gjennom en hel sesong av «Dagens mann».

Dennis stirrer seg inn hos Kristin.

Stian og Nina. Det er trist for henne. Hun håpet at hun ikke skulle få ham. Men finner raskt ut at han ikke er så skummel som han så ut fordi han er tjukk.

Andreas og Alina ser ut til å finne sammen.

Bjørnar banker også på hos Alina. Isdronningen, som ikke var redd for å skaffe seg uvenner, syns dette er en helt sjuk start allerede. Hun må velge. Bjørnar må fortelle om seg selv. Han er 24, kjører snowboard. Relevant.

Hun spør så Andreas om hvorfor han har medt seg på, og insinuerer at hun vil ha noen hun kan vinne sammen med. «Nei, er her mest for å møte folk, da». Alina velger Bjørnar. Et lite sukk går gjennom rommet før Andreas sier:

«Nei, da får jeg vel bare pakke bagen min og stikke til HELVETE!» Så pakker han bagen og stikker til helvete, mens han forteller på voice over at han prøvde å skjule hvor skuffet han ble. Så han ikke virket som en idiot. «Det minner meg om mattetimen», kan han fortelle en av andre guttene, utenfor solorommet. «Hvem vil jobbe med Andreas liksom…? INGEN!» På festen har han derimot tenkt til å snu 180 grader og være seg selv og bare kjøre show.

Iselin jobber som modell og lager liv med energidrikk på utesteder. Hun syns Ares mongodialekt er vanskelig å forstå. Spesielt når han flaut mumler frem at han er telefonselger. Iselin tenker seg om og svarer: «Jaja, men det viktigste er jo å gjøre noe man liker å gjøre».

Kjønnshår! 🙂 Det var en gutt 🙁

Pupper! 🙂 Det var Iselin sine 🙁

Så fester gruppen på vanlig vis. En kjapp introduksjonsrunde etterfulgt av sexprat.

En gutt spør jentene «Hvem av guttene tror dere har minst penis?»

Kristin og en annen jente går på do sammen. De syns Bjørnar gjør en dårlig innsats. Andreas er så morsom. Dennis syns også Bjørnar er skjedelig. Helt tydelig at den playeren er i gang med å spille spillet. Andreas er som en bror for ham. Dette etter én dag.

Leggetid

Alina lagde en vegg med puta, tok av seg sminken og ble forbanna da Bjørnar nærmet seg hennes side av sengen.

Iselin er bare drithyper og har ikke noe lyst til å gå og legge seg. Hun går likevel og legger seg sammen med Are. De har sex. To ganger. Iselin kommenterer at «blir man kåt, ja, så bare blir man kåt, da». Are kommenterer at han syns det var i overkant enkelt.

Oppsummering: Alt i alt en sterk åpning. Andreas ser ut til å være den hissigste, Dennis den mest utspekulerte og Stian den tjukkeste. Tiden får vise hvem som er mest naiv av Bjørnar og Iselin.