I fjor fikk regissør og manusforfatter Guillermo del Toro endelig lage «Pacific Rim» – hans hyllest til megaroboter mot megamonstre i japansk animasjon da han var yngre. Nå er det offisielt – filmen får en oppfølger den 7. april 2017.

– Vi er alle veldig glade for å gi deg flere Kaiju, og flere Jaegers, som sparker hverandres rompe, sier del Toro i en videomelding på Youtube.

I filmens nære fremtid – rundt 2020 – måtte menneskene bekjempe gigantiske monstre, kalt Kaiju, ved hjelp av Jaegers, roboter som blir styrt av to mennesker. Dette skjer på en såpass stor skala at oljetankere blir brukt som baseballkøller.

I samme slengen annonserte del Toro også en animert tv-serie, og fortsettelsen av tegneseriebøkene satt i det samme universet, som han vil skrive sammen med Zak Penn («The Avengers», «X2»). Travis Beacham, som skrev den første filmen, vil også ha en mindre rolle bak kameraet i denne filmen.

– Figurene jeg elsker vil komme tilbake, sier del Toro til Buzzfeed.

– Men vi tar dem inn i friskt territorium som vil vise fantastisk storslåtte syn og kamper. Den første filmen satte standarden og nå er vi klare til å ha det gøy!

Ingen skuespillerdetaljer er klare ennå, men det er ventet at Charlie Hunnam, Rinki Kikuchi, Charlie Day og Burn Gorman vil returnere i rollene fra den første filmen.

Det var knytt spenning til om filmen ville få en oppfølger, ettersom den ikke gjorde det fantastisk godt på det amerikanske kinomarkedet. Men Legendary Studios har tydeligvis hatt troen på franchisen.

Arbeidet på «Pacific Rim 2» vil starte så snart del Toro er ferdig med spøkelsesfilmen «Crimson Peak», som kommer ut i oktober. I mellomtiden produserer han også vampyrskrekkserien «The Strain», som kommer på amerikanske tv-skjermer i juli.

Serien – som merkelig nok ikke ser ut til å være plukket opp i Noreg ennå – er basert på del Toros tre bøker ved samme navn, og omhandler det han har kalt «en vampyrhistorie uten vampyrer» – som begynner med en smitteforsker som må undersøke et merkelig virus ombord på et fly. Hovedrollen blir spilt av Corey Stoll («House of Cards»), og del Toro har uttalt at han ser for seg fem sesonger av serien.

– Vi går ikke forbi den femte sesongen. Jeg vil ikke at dette skal være en serie som blir til den ikke er suksessrik. Jeg vil la den slutte slik bøkene har lagt det frem.

Hva som nå skjer med del Toros planlagte filmatisering av Kurt Vonneguts «Slaughterhouse Five» er ikke kjent.

Så, er du klar for mer «Neon Gen…» jeg mener… «Pacific Rim»?