Viktig melding: Nettet er fullt av katter.

Vi har for eksempel guddommen Ceiling Cat, som muligens tok imot avdøde Keyboard Cat, hvis musikalske bidrag på sitt eget vis grenset mot det eksistensielle.

Et annet kjent kattefjes er Happy Cat, kjent fra I Can Has Cheezburger-farsotten.

Nå om dagen er det likevel én katt overgår dem alle i gjenkjennelighet:

Grumpy Cat, den mest grinete katta noensinne.

Tardar Sauce, som hun egentlig heter, har allerede blitt et av nettets store memer og blant annet fått sin egen bok og hatt en gjesteopptreden på «American Idol».

Nå skal hun også gå til filmen.

Ifølge The Hollywood Reporter er det tv-kanalen Lifetime Movie Network, som ellers har filmer a la «My Daughter Must Live», «The Surrogate» og «The Surrogacy Trap» på plakaten, som nå har gitt Tardar Sauce hovedrollen i julefilmen «Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever».

GrumpyCat2

Filmen skal handle om en katt i en dyrebutikk som aldri blir kjøpt fordi den ser så grinete ut – helt til en 12 år gammel jente finner ut at hun kan kommunisere med den.

– Vi er så kjent for den ektefølte sentimentaliteten vår, en stereotypi som denne filmen vil gjøre narr av, sier filmsjef i Lifetime, Aturo Interian, til bransjebladet.

For tida er tv-kanalen på utkikk etter en stemmeskuespiller til Grumpy Cat, og de beskriver filmen som litt «Hjemme Alene» og litt «Die Hard», noe som kan tyde på at Grumpy Cat muligens må beskytte det nye hjemmet sitt.

Snakkende dyr som redder både jul og hjem er forøvrig ingen ny tradisjon i amerikanske tv-filmer rundt juletider.

Ta for eksempel mesterverket «The Dog Who Saved Christmas» fra 2009.

Der beskytter en nylig adoptert labrador retriever huset til familien Bannister fra to innbruddstyver, hvorav den ene er spilt av Dean Cain, et fjes mange vil kjenne igjen fra Supermann-serien «Lois & Clark».

Også denne filmen lot til å være særdeles inspirert av «Hjemme Alene», selv om Macaulay Culkin var byttet ut med en hund som ikke lot til å være trent opp for filminnspillinger.

I stedet kunne det virke som om hunden var en tilfeldig hund filmens produsenter hadde funnet på gata og pekt ut mens de sa at «den hunden, den tar vi».