I løpet av året har flere filmer ikke vært mulig å se i Oslo Kino-eide saler. Grunnen har vært en priskonflikt mellom kinoselskapet og distributøren UIP, hvor kinoen har reagert på det de mener er en for høy pris for filmene fra selskapet.

Diskusjonene er ikke over, men nå legger gjenopptar Oslo Kino visningene mens forhandlingene pågår, og setter opp UIP-filmene som vanlig, melder Kinomagasinet.

Oslo Kino og UIP er enige om å gjenoppta filmleieforhandlingene. I den forbindelse har partene kommet til enighet om at UIPS filmer blir vist hos Oslo Kino mens forhandlingene pågår, sier Jannicke Haugen i Oslo Kino til magasinet.

Richard Linklaters ambisiøse 12-årsprosjekt «Boyhood» har gått på norske kinoer i noen uker, og kommer nå også til Oslo Kino-eide saler. (Foto: UIP)
Richard Linklaters ambisiøse 12-årsprosjekt «Boyhood» har gått på norske kinoer i noen uker, og kommer nå også til Oslo Kino-eide saler. (Foto: UIP)

Oslo Kino er landets største, og naturlig nok et ettertraktet sted å bli vist. Den første effekten av freden vil være at Luc Bessons Scarlett Johansen-film «Lucy» får premiere på fredag, og at også Richard Linklaters «Boyhood» blir satt opp i helgen.

– Vi er veldig glade på vegne av publikum, og fornøyd med at vi endelig får vist våre filmer på visningsstedene til Oslo Kino, sier administrerende direktør Simen Rognerud i UIP til Aftenposten.

I mai brøt forhandlingene sammen, som førte til at «Transformers 4», «22 Jump Street», «Sex Tape», «Deliver us from Evil», «Teenage Mutant Ninja Turtles», «A Million Ways to Die in the West» og nå sist «Boyhood» ikke har blitt vist på kinoer eid av Oslo Kino.

UIP har derfor satt opp spesialvisninger i sommer, med «Transformers» på Christiania Teater, og «22 Jump Street» på Rockefeller.