I skiløypene i Pyongchang er vi kanskje bitre rivaler, men i Hollywood holder svensker og norsker seg tydeligvis til hverandre.

Denne litt kleine innledningen er i anledning nyheten om at svenske Alicia Vikander skal være klar for hovedrollen i en ny film regissert av norske Morten Tyldum.

Det på hælene av å ha gestaltet Lara Croft i den nye «Tomb Raider»-filmen, som er regissert av Roar Uthaug og premiereklar neste måned.

Det dreier seg om «The Marsh King’s Daughter», en filmatisering av en psykologisk spenningsroman av den amerikanske forfatteren Karen Dionne, som ble utpekt til fjorårets beste av Suspense Magazine.

Boka er omarbeidet til film av manusforfatteren som skrev «The Revenant», filmen som skaffet Leonardo di Caprio en etterlengtet Oscar for to år siden.

Den nye filmen skal produseres av Black Bear Pictures, som også sto bak Tyldums åtte ganger Oscar-nominerte, internasjonale gjenombruddsfilm «The Imitation Game», og av Anonymous Content, selskapet som har gjort seg bemerket med flere store filmsuksesser de siste åra.

Vikander fikk som alle husker Oscar i 2016, som den første skandinaviske skuespilleren siden Ingrid Bergman, for birollen i «The Danish Girl».

I «The Marsh King’s Daughter» får hun rollen som kvinnen som lever selve ideal-livet, med ektemann og datter, men med en mørk hemmelighet: Hun er egentlig resultatet av forholdet mellom hennes mor og en mann som kidnappet henne og holdt henne fanget i hennes 12 første leveår, og nå skal hun få sin hevn.

– Den er en av de mest hypnotiske thrillerne du noensinne vil lese, ikke ulik «The Girl With the Dragon Tattoo og «Gone Girl», skryter direktør David Kosse i distributørselskapet STXinternational, som er med på å finansiere moroa, ifølge Deadline.

– Hvem kan være bedre enn Morten Tyldum til å gjøre en slik psykologisk gripende historie til en kompleks og medrivende historie om fangenskap og forløsning, skriver han.

Ifølge Deadline er filmen ventet å bli en het potet på salgsmarkedet i Berlin, der den store filmfestivalen går av stabelen denne uka.