Filmskaper Erik Poppe («DeUsynlige», «Hawaii, Oslo») er i full gang med sin neste film – den etterlengtede «A Thousand Times Good Night» skal etter planen ha premiere til neste år.

Filmen handler om krigsfotografen Rebekka, som er en av verdens fremste innen sitt fag. Men yrket er beintøft og farlig, og det blir veldig vanskelig å balansere opp mot å ha et familieliv i Norge.

Lite har vært kjent om hvem som skal spille i filmen, men heldigvis leser vi her på bloggen The Guardian med lupe. I helgen trykket de nemlig et intervju med Juliette Binoche, der hun avslører følgende:

Det er, kort sagt, et scoop for Erik Poppe og produksjonsselskapet Paradox. Juliette Binoche har vunnet Oscar for beste kvinnelige birolle («Den engelske pasienten», 1996), og hun ble på nytt Oscar-nominert for sitt spill mot Johnny Depp i «Chocolat» (2000).

En svært suksessrik karriere i kommersiell film har hun hele tiden balansert mot mer «kunstnerisk høyverdige» prosjekter. For eksempel er det videns kjent at hun takket nei til «Jurassic Park» for å spille i Krzysztof Kieślowskis «Blå», hun har jobbet med Michael Haneke («Skjult») og har en rolle i David Cronenbergs kommende «Cosmopolis».

For to år siden fikk hun Cannes-pris for beste kvinnelige skuespiller i Abbas Kierostamis «Certified Copy», som du for øvrig kan se hos Comoyo.

«A Thousand Times Good Night» har et totalbudsjett på nesten 40 millioner kroner, hvorav 11,5 millioner kroner har kommet fra Norsk filminstitutts pakkeordning.

I mars fikk også Poppe og Paradox 4,2 millioner fra Eurimages, Europarådets fond for samproduksjon av film, og det ligger i kortene at Poppe & co. har et visst mål om å nå utover Norges grenser med denne filmen.

Poppe har forresten trukket veksler på egne erfaringer i sitt arbeid med «A Thousand Times Good Night», da han selv jobbet som fotograf i konfliktsoner for blant andre VG og Reuters.

Her kan du leie to av Erik Poppes tidligere filmer (klikk på poster for å komme til leiesiden):