Mens «The Artist» ganske tidlig fikk et favorittstempel før forrige Oscar-utdeling, har kappløpet i år virket jevnere enn på mange år.

«Argo», «Silver Linings Playbook», «Life of Pi» og «Lincoln» har alle virket som plausible kandidater – men nå virker det som om én favoritt er i ferd med å stikke av fra de andre.

«Les Miserables». Du vet, musikalen som nå er filmatisert av Tom Hooper, som tidligere har gitt oss «The King’s Speech», med folk som Anne Hathaway, Hugh Jackman, Russell Crowe, Amanda Seyfried, Sacha Baron Cohen og Helena Bonham Carter på rollelista.

For å være helt ærlig sitter vi med en følelse av at dette fort kan bli avgjort før det har begynt.

I hele helgen ble det gjennomført visninger i Los Angeles og New York med stab og skuespillere til stede, og på de aller fleste stedene ble den møtt med hølytt grining og enda høyere applaus.

Sjekk ut selv hva en del Twitter-filmmenere mener etter de første visningene av «Les Miserables»  (takk til Slashfilm):

Beste kvinnelige birolle-kategorien er visstnok i hvert fall så godt som spikret, den går til Anne Hathaway. Det skjønte man allerede da man hørte «I Dreamed a Dream» i den første teaseren:

Bloggen Gold Derby måler jevnlig temperaturen på Oscar-kappløpet, og mener også nå at «Les Miserables» sitter godt plassert i førersetet når det gjelder beste film-kategorien.

Profilerte filmkritikere som Peter Travers (Rolling Stone) og Pete Hammond (Deadline Hollywood) har nemlig skiftet mening de siste dagene, og erklærer nå at «Les Miserables» er den store favoritten.

Norsk premiere er 18. januar. Husk lommetørkle.