Det er fortsatt en måned til fengselsfuglene i «Orange is the New Black» dukker opp på Netflix igjen.

Det har ikke forhindra strømmegiganten fra å bekrefte at Piper allerede er sikra nok en sesong i selskap med muntre fjes som Crazy Eyes og Red.

Nyheten sprakk først via Instagram-kontoen til Laura Prepon, som spiller Alex i serien, og ble senere bekrefta av Netflix.

Akkompagnert av teksten «It’s official!! Season 3!! #oitnb #alexvause #backtothebighouse» la Prepon ut et bilde av tittelforslagene til den tredje sesongen, hvor man blant annet kan glede seg til episoder som «Back to the Rape Wall» og «It’s the Great Blumpkin, Charlie Brown».

Å gi «Orange is the New Black» fornyet tillit før andre sesong har rukket å slippe mer enn et par trailere virker kanskje litt vel frempå, men GigaOM-kommentator Janko Roettgers skriver at Netflix har et solid grunnlag for avgjørelsen.

Netflix har aldri sluppet seertall for seriene sine, men selskapet sa i fjor at serien ble sett mer i løpet av den første uka enn både «Arrested Development» og «House of Cards».

Roettgers påpeker at det kan virke rart at Netflix, et selskap som i stor grad baserer seg på å analysere data om seervaner, ikke venter til flere data er tilgjengelige før de tar en avgjørelse om seriens skjebne.

– Grunnen kan være at de større seertrendene betyr mer for Netflix enn mottagelsen av bare noen få episoder.

Der en tv-kanal kan droppe en serie kjapt om seertallene stuper, mener Roettgers at Netflix har en mer tålmodig strategi som viser seg å gro et publikum for tv-serier som andre ville kutta.

Samtidig mener han også at det å vite at en tredje sesong vil komme skaper tillit hos seere som er usikre på om de skal bruke 12 timer på den kommende sesongen.

Nyheten om at «Orange is the New Black» er fornyet kom bare dager etter at serien ifølge Deadline vant for beste komiserie under GLAAD Media Awards, som feirer inkluderingen av lesbiske, homofile, biseksuelle og transkjønnede i media.