Skal det virkelig så lite til å skape et «viralt fenomen»?

Vel, vi skriver jo saken selv og er vel dermed diskvalifisert fra å syte.

Men saken er i hvert fall at kanalen History (tidligere History Channel) for tida opplever stor suksess i USA med sin tv-serie «The Bible». Vi skrev om den tidligere i vinter, da serien ble det mest sette søndagsprogrammet på amerikansk tv så langt i år.

Nå har det skapt en slags mediestorm at skuespilleren som portretterer Satan i serien er til forveksling lik… Barack Obama!

Likheten (?) ble først påpekt av den konservative amerikanske radioverten og mediepersonligheten Glenn Beck:

Og dermed var stormen i et vannglass i gang. «Saken» ble plukket opp av blant andre The Atlantic og The Huffington Post, og spørsmålet var om dette virkelig kunne være bevisst?

Vel, «The Bible» er skapt av Mark Burnett, en kontroversiell tv-produsent som også har skapt «The Apprentice», «Survivor» og det der Sarah Palin-realityprogrammet til TLC («Sarah Palin’s Alaska»).

Han er tidligere omtalt som republikanernes intellektuelle alibi, men ga visstnok pengestøtte til Obama ved sist presidentvalg – så noen beinhard kritiker av den sittende presidenten er han ikke.

Og naturligvis omtaler Burnett det hele som tull og tøys:

– Dette er rein nonsens. Mannen som portretterer Satan, Mohamen Mehdi Ouazanni, er en prisbelønt marokkansk skuespiller. Han har tidligere spilt i flere bibelske verk – inkludert sataniske karakterer lenge før Barack Obama ble valgt til president, sier han til The Hollywood Reporter.

Så da var vel den saken avklart.

Lurer på om det var Glenn Beck som også først påpekte likheten mellom pave Benedikt og Palpatine fra «Star Wars»?

For ikke å snakke om OBOS-sjef Martin Mæland og pave Frans!

Nei, nå skal vi slutte.