Animasjonsstudioet Pixar produserte sin første langfilm i 1995, og i de påfølgende 15 årene hadde de en spektakulær rekke av filmer som både var kritiker- og publikumsuksesser.

Ett av mange høydepunkter var Brad Birds «De utrolige» i 2004, som ble sett av 250 000 nordmenn på kino.

Nå er en oppfølger på vei, melder The Hollywood Reporter.

Nyheten ble annonsert av Disney-sjef Bob Iger under den årlige presentasjonen for aksjeeierne i selskapet. Iger presenterte ikke noen ytterligere detaljer, men fortalte bare at det er førstefilmens regissør Brad Bird som også skriver denne historien.

Disney-sjefen kunne dessuten annonsere en tredje «Biler»-film, noe som trolig gleder barn og investorer mer enn det gjør verdens filmjournalister.

Oppfølgere har lenge vært et kontroversielt tema blant Pixar-fansen. Studioet var lenge svært restriktive med oppfølgerne (med unntak av «Toy Story»), men etter at Disney kjøpte Pixar i 2006 ble strategien endret.

I løpet av de påfølgende årene kom det nye oppfølgere til både «Biler», «Toy Story» og «Monsterbedriften», og en ny film basert på «Finding Nemo» er på vei.

En ny film om familien Utrolig har likevel vært et sterkt ønske blant store deler av fansen, og regissør Bird har mange ganger de siste årene forsikret om at han ønsket å lage en oppfølger om han kom på en historie som var like sterk som eneren.

Nye Pixar-filmer var imidlertid ikke det eneste Bob Iger kunne fortelle investorene om – han hadde også noen nye drypp om en liten film kalt «Star Wars episode VII».

Blant annet kunne Iger fortelle at handlingen i filmen finner sted 30 år etter «Episode VI: Jediridderen vender tilbake» (1983), noe som rimer godt med ryktene om at Mark Hamill, Harrison Ford og Carrie Fisher vil spille eldre versjoner av karakterene sine.

– Det kommer til å være noen veldig kjente fjes sammen med en trio av nye hovedfigurer, sa Iger ifølge The Hollywood Reporter.

Ingen nye skuespillere er bekreftet ennå, men Adam Driver fra «Girls» er stadig høyaktuell som filmens skurk. Zac Efron, Jesse Plemons og Gary Oldman skal også ha vært i samtaler med Lucasarts og Disney.

Ifølge BBC vil innspillingen av den nye «Star Wars»-filmen gå i gang i London i mai.