Tommy Wirkolas «Hansel and Gretel: Witch Hunters» har passert smått vanvittige 200 millioner innspilte dollar på verdensbasis.

Nå har Paramount bestemt seg for å gå videre med en oppfølger, melder Deadline.

Prosjektet er på utviklingsstadiet og detaljene er foreløpig få, men at filmen har passert den magiske 200-millioner-dollar-grensa er visstnok avgjørende for en oppfølger, ifølge bransjenettstedet.

Produsentene som var ansvarlige for originalen (blant dem Will Ferrell, Adam McKay og Kevin Messick) vil også være involvert i en oppfølger, men det er ikke  bekreftet om Tommy Wirkola skal skrive og regissere denne også.

Men skal vi tippe vil vi vel nesten tro at han får tilbudet. Og i så fall kan han sikkert vente seg en hyggelig lønnsøkning også. Men nå bare spekulerer vi.

Den første filmen var i hvert fall basert på en idé Wirkola hadde hatt siden han gikk på filmskole i Australia.

Tommy Wirkola.

– Første gang jeg husker jeg nevnte ideen for noen var på filmskolen min i Australia for 6-7 år siden. Vi hadde en pitchekonkurranse for læreren, der vi hadde ett minutt hver på å presentere vår idé og han skulle late som han var en Hollywood-produsent. Jeg pitchet ideen min om «Hansel and Gretel», og han reagerte ved å fortelle meg at jeg ikke måtte nevne konseptet igjen til noen, før jeg fikk sjansen til å gjøre det for en produsent i Hollywood. Da garanterte han meg at jeg ville få napp, fortalte Wirkola til Comoyo Filter før norgespremieren.

Det er uvisst hva «Hansel and Gretel: Witch Hunters» kostet, men ifølge Deadline varierer estimatene fra 50 millioner dollar til 83 millioner dollar. Det er særlig utenfor USA at inntjeningen har vært særlig imponerende.

Wirkola er for øvrig i gang med en  oppfølger til nazizombiefilmen «Død snø» – kalt «Død snø: War of the Dead».

Den skal spilles inn i løpet av året.