Jeg må innrømme at jeg ikke har sett serien sjøl, men for fans av Jon Bing og Tor Åge Bringsværd (blant annet medlemmene i denne Facebook-gruppa) er dette en stor greie: 21. mars slipper NRK og deres distribusjonspartner Disney tv-serien «Helmer og Sigurdson: Nitimemordet» på dvd.

Dette er den første av fem serier og tre tv-filmer som ble laget om de to etterforskerne, spilt av Anders Hatlo og Anders Nordvang. I videoen over kan du se noen klipp og også høre Bing og Bringsværd bli intervjuet av Fredrik Skavlan om både denne serien og andre ting de to lagde for NRK.

Dette er for øvrig ikke første dvd-utgivelse fra NRK med gamle Bing & Bringsværd-kreasjoner, tidligere har de også sluppet science fiction-klassikeren «Blindpassasjer» (1978).

Er det noen som har et sterkt forhold til «Helmer og Sigurdson» tar vi forresten gjerne imot tilbakemeldinger i kommentarfeltet. Denne beskrivelsen fra Facebook-gruppa «Helmer og Sigridson på dvd» gjør meg i hvert fall nysgjerrig:

Jeg har siklet etter dette i flere tiår nå. Helmer & Sigurdson er en signifikant del av min tv-barndom, og jeg kan fremdeles huske den klaustofobisk ekle, særdeles virkelighetsnære atmosfæren i disse seriene – ikke minst takket være Egil Monn-Iversens legendariske musikk.

Her er hele pressemeldingen Disney har sendt ut om utgivelsen:

Helmer & Sigurdson: en av de største seermagnetene i norsk TV- historie er endelig tilgjengelig på DVD! Påsken 2012 kan det norske publikum gjenoppleve Helmer og Sigurdson mens de forsøker å oppklare hvem som sto bak drapet i Nitimestudio.

Den aller første norske TV-krimmen:

Hele Norge satt benket foran TV-skjermene da første episode av krimserien om etterforskerne Helmer (Alf Nordvang) & Sigurdson (Anders Hatlo) ble vist i 1976. Serien var en kjempesuksess for NRK, og ble en av de kraftigste seermagnetene i norsk fjernsynshistorie. Det ble spilt inn i alt 18 episoder i perioden 1976 – 1981, og radarparet Helmer og Sigurdson ble kultfigurer i Norge.

Handlingen:

Vi befinner oss i NRKs Nitime-studio på Marienlyst. Kjell Thue sitter som sedvanlig ved mikrofonen, og i kontrollrommet sitter Totto Osvold ved spakene. Banksjef Hugo Oswald skal intervjues på direkten, men synker plutselig død sammen i studio, forgiftet for åpen mikrofon. Politietterforskerne Helmer og Sigurdson blir satt på saken. Pensjonist Brockmann, den myrdede banksjefens nabo, involverer seg også sterkt i etterforskningen …

Jon Bing og Tor Åge Bringsværd, som selv er et begrep i norsk krim, står bak serien som gir oss et realistisk og fascinerende tilbakeblikk på 70- og 80-tallets Oslo.

I rollene: Alf Nordvang, Anders Hatlo, Ingolf Rogde, Ella Hval, Jørn Ording, Wenche Medbøe, Bente Børsum, Lillian Lydersen, Ivar Nørve, Pål Skjønberg m.fl.
Regi: Stein-Roger Bull, Pål Bang-Hansen og Randi Weum.
Manus: Jon Bing og Tor Åge Bringsværd.

Produsent: Egil Monn-Iversen