Dette kan bli interessant, på mer enn én måte.

Anette Sjursen (bildet over) opplevde mediestorm og sviktende besøk med sin fjorårsfilm «Pax», og den påfølgende debatten om kjønn, film, kvotering og alt det der ble tidvis høylytt. En vanskelig diskusjon, som vi elegant hopper bukk over her.

Mange trodde kanskje Sjursen med «Pax»-floppen ville få trøbbel med å lage noen ny film med det første, men regissøren har et ganske så betydelig ess i ermet. Hun har nemlig sikret seg filmrettighetene til feministlegenden Marilyn Frenchs «Det blødende hjertet» fra 1980, ifølge Dagens Næringsliv.

French er mest kjent for debuten «The Women’s Room», og ifølge The Telegraph ble «Det blødende hjertet» møtt med temmelig negative kritikker da den kom ut.

Boka handler om en sterk, skilt kvinne som innleder et forhold til en gift professor.

– En kjærlighetshistorie er jo bare spennende hvis det står en hindring i veien for kjærligheten. Det viser seg at den reelle hindringen for at de skal få hverandre, ikke er at han er gift, men om de klarer å komme seg ut av det nedarvede klisteret som vi ufrivillig sitter i, både som mann og og kvinne, sier Sjursen til Dagens Næringsliv.

Hun skaffet seg rettighetene til boka rett før Marilyn French døde i 2009, da de to møttes i New York. Sjursen og French snakket sammen i åtte timer om de store spørsmålene i livet, og fikk god kontakt.

Foreløpig gjelder opsjonen på manuset fram til 2016, og Sjursen har fått både manusstøtte og registipend fra Norsk filminstitutt, ifølge Dagens Næringsliv.

Forfatter Marlilyn French (1929-2009)

PS: DN har også regnet ut hvor mye støtte fjorårets norske filmer fikk per solgte billett. «Pax», som solgte 3500 billetter og fikk i overkant av 10 millioner kroner i støtte, troner øverst på lista med 2891 kroner i støttemidler per kinobillett. Aj.

 

  • Her kan du leie «Pax»