En ting er sikkert: For at den kommende Marvel-filmen «Guardians of the Galaxy» skal funke, så må både manusforfatter og regissør fremvise en ekstrem hang til skrudd humor.

Jeg mener, hvordan kan man ellers få en film med blant andre et snakkende tre og en rakettskytende vaskebjørn til å funke?

Skal vi tro Heat Vision, er også filmselskapet veldig klar over dette, ettersom de nå har innledet samtaler med selveste James Gunn om regissørjobben.

Marvel setter visstnok pris på Gunns evne til å blande følsomhet, humor og iskalde grøss, ikke ulikt det Joss Whedon nylig også gjorde i «The Avengers».

Skal vi dømme ut fra filmene Gunn har regissert hittil, er han i hvert fall gæren nok til å få en film som «Guardians of the Galaxy» til å funke. Karrieren hans begynte som manusforfatter og med-regissør på den moderne Troma-klassikeren «Tromeo & Juliet», som utrolig nok ble plukket ut til Cannes-festivalen i 1996:

I regidebuten «Slither» fra 2006 (lei filmen her) klarte Gunn å gi begrepet «mordersnegler» et litt annet meningsinnhold:

Men det var kanskje først med «Super» at de (noe større) massene for alvor fikk øynene opp for James Gunn. Her spilte «The Office»-stjernen Rainn Wilson mot skjønnhetene Ellen Page og Liv Tyler, samt en bad-ass Kevin Bacon og den evige kulthelten Nathan Fillion (sistnevnte spilte også i «Slither»). Rob Zombie dukket også opp i rollen som Gud, noe som i seg selv sier litt om hva slags film dette er:

Shut up, crime! Om du ikke har sett «Super» ennå, bør du gjøre det så kjapt som mulig (du kan for eksempel leie den her).

Ellers har Gunn skrevet manuset til «Dawn of the Dead», samt levert bisarre tv-serier som for eksempel «PG Porn» – som hadde episodenavn som «Peanus», «Roadside Ass-istance» og «High Poon»:

I tillegg til CV-smårusk som manuset til «Scooby Doo»-filmen i 2002, men det trenger vi vel ikke snakke så mye om.

Er det en ting man kan lese ut av filmporteføljen til Gunn, er det at han virkelig klarer å skape gull av gråstein – i dette tilfellet svært små filmbudsjetter.

– Noe som er blitt grundig bevist med mine egne filmer, er at filmer som blander sjangre … vel, de eneste av dem som har tjent inn penger, er de som i utgangspunktet hadde et lavt budsjett, sa Gunn og fortsatte, sa Gunn da jeg møtte ham tidligere i år i anledning lanseringen av det ekstremt sjangerblandende dataspillet «Lolipop Chainsaw».

Han hadde da fått tilbud om å lage en film basert på spillet, noe han ikke var helt sikker på om var en god idé.

– Spillere er gjerne mer åpne for nye ting enn filmgjengere, sånn er det bare. Fordi spill i større grad enn filmer blir ansett for å være en form for moro, er også spillerne mer åpne for nye ting. Filmfolk vil bare ha ting i sjangre de allerede kjenner til.

Vel, er det én sjanger filmfolk har vist at de gjerne vil se, så er det i hvert fall superheltfilmer.

Om James Gunn skulle finne på å si nei til jobben (noe vi håper han ikke gjør), så har Marvel et par andre kandidater i bakhånd: Peyton Reed («Bring It On», «Yes Man») og duoen Ryan Fleck og Anna Boden («Half Nelson», «It’s Kind of a Funny Story»).

Heat Vision kan også melde at filmens handling vil følge en amerikansk pilot som ender opp i verdensrommet, midt oppi en universell konflikt. Mest sannsynlig er denne astronauten Peter Quill, som i tegneserien blir gjenfødt som den halvt utenomjordiske Star-Lord. Han slår seg sammen med noen futuristiske kriminelle som innehar «noe som alle vil ha» – er dette de seks steinene i Infinity Gauntlet? Vi får se, når filmen får sin premiere i august 2014.