Tidligere i uka skrev flere filmblogger, blant annet bloggen du leser nå, at Paramount fremdeles ikke hadde bestemt seg helt for hva de ville gjøre med altaværingen Tommy Wirkolas Hollywood-debut «Hansel and Gretel: Witch Hunters».

Valget stod angivelig mellom å klippe en PG-13-versjon av filmen og å lage en versjon med R-rating – i sistnevnte tilfelle ville Wirkola fått beholde både saftig vold og eventuelt bannskap, mens en PG-13-versjon ville bety at han måtte begrense seg mer for å få nå familiesegmentet.

Saken har vært heftig diskutert på nettstedet IMDB, der testbrukere hadde fått sett to versjoner av filmen og helt klart foretrakk den drøyeste versjonen.

Nå viser det seg imidlertid at Paramount slett ikke har ambisjoner om å gjøre «Hansel and Gretel: Witch Hunters» til familievennlig PG-13-underholdning uansett.

Ifølge den vanligvis velinformerte bloggen Collider vil Paramount uansett gå for en R-rating, noe som innebærer at amerikanere som er yngre enn 17 år må ha selskap av voksne for å slippe inn på filmen.

Versjonene som er vist til testpublikummet var begge klippet sammen med tanke på høy aldersgrense, spørsmålet var bare om man skulle gjøre filmen blodig og voldelig eller VELDIG blodig og voldelig.

Uansett var det artig at mange som har sett filmen, og debatterer den på IMDB, var såpass positive. Her er noe av det som er blitt sagt:

I can’t say a lot because of agreements with the company, Overall I will say that I really enjoyed this one. It was different, violent, pretty funny- Sort of like Drive Angry 3D or Scott Pilgrim humor, and I thought everyone did well. It kind of felt like they nailed the ancient humor the way ‘Your Highness’ was supposed too but didn’t.

I went to the R-Rated version, I haven’t seen an PG-13 version and I didn’t even think they were cutting it up to be that, I hope they go back to the R Version because that was one hell of a fun movie. A PG-13 version would just ruin everything.

En to minutter lang trailer til «Hansel and Gretel» er forresten på vei, så da er det vel trolig at Paramount har bestemt seg for hvilken tone filmen skal ha.

Wirkola har tidligere skrevet i en mail til Comoyo Filter, da den første traileren opprinnelig skulle slippes i desember i fjor, at den representerer filmen godt:

– Man får et fint innblikk i verdenen og karakterene som vi har skapt. Deler av historien vektlegges også, i tillegg til en god dose action. Den er også veldig energisk, og representerer tonen til filmen veldig bra. Det er morsomt, intenst og hardtslående, skrev Wirkola.

Som et apropos ser det ut til at Tommy Wirkolas film allerede har inspirert årets Halloween-mote. Følgende kostymer kan kjøpes fra Buycostumes.com: