Om man tar seks framtidsfilmer fra 1960 til 2014 – eller «de siste fire tiår» som Radio Norge kaller det – som alle har handling i 2310, så vil det være ganske lett å se hvilken historie som har opphav når.

Datidens motebilde gjør til at en raskt kan skille for eksempel «Matrix» sine tidlig-2000-tallske solbriller fra «Star Wars» sine 70- og 80-talls-hårklipper.

Men hva skjer når noen i 2014 lager en film som etteraper 70-tallets sci-fi-utseende? «Space Station 76» kommer til å forvirre arkeologene om noen tusen år.

Regissør er Jack Plotnick, som noen kanskje husker fra rollen som ordfører Allan Finch i «Buffy»? Manuset ble utviklet sammen med fire av hans venner gjennom tre måneder med improvisasjon, og resultatet ble en slags hyllest til 70-tallet:

– Ideen kom til meg for kanskje ti år siden. Jeg ville finne på noe som ville utforske hvordan det var å vokse opp i den amerikanske forstaden på 70-tallet, men ved å bruke verdensrommet som en metafor for, du vet, urealiserte drømmer, sier Plotnick til Screenrant.

Filmens hovedperson er Captain Glenn, spilt av Patrick Wilsons fantastiske bart. Andre roller i filmen er besatt av blant andre Liv Tyler, Matt Bomer og Jerry O’Connell.

«Space Station 76» får amerikansk premiere til høsten – uvisst om norsk dato – men ser lovende ut.

space-station-76

space_station_76_poster