Dette er en skandinavisk eksportsuksess i emning som vi ikke hadde forventet oss: ikke bare skal danske  «Klovn: The Movie» (som du forøvrig kan leie heretter planen få en amerikansk remake, med selveste Danny McBride («Eastbound And Down») klar for både hovedrolle og manusjobb og Todd Philips «Road Trip», «Old School», «Hangover») i produsentstolen. På fredag får den danske originalfilmen premiere (i mindre skala, men allikevel!) i LA. I slutten av forrige måned fikk filmen dessuten tidenes forhåndsvisning i Texas (noen steinkast unna legendariske Alamo).

Casper Christensen og Frank Hvam var selv tilstede når en gjeng festglade teksanere (blir det riktig benevning tro? Vi satser på det!) fikk både kanotur, gratis øl og visning av  «Klovn»-filmen -i et telt, som seg hør og bør. Eller som det sto på invitasjonene:

 See Klown the only way it deserves to be seen: drunk in a canoe. 

Herregud. Der skulle man ha vøri, si.

 

Og ja, originalfilmen har fått den raffe amerikanske tittelen «Klown». Og en kjempefin, lim. ed. amerikansk poster (designet av Alan Hynes), som i grunnen oppsummerer filmen perfekt: underbuksehumor, øl og camping.

 

Se  «Klovn: The Movie» her (øl og kano dessverre ikke inkludert).