Alison Scott: I’m actually doing my first on-air interview today.
Ben Stone: With who?
Alison Scott: Uh, Matthew Fox.
Ben Stone: Matthew Fox from Lost?
Alison Scott: Yeah.
Ben Stone: You know what’s interesting about him?
Alison Scott: What?
Ben Stone: Nothing!
(«Knocked Up», 2007)

Det er jo lett å hate på skrekkelig ordinære Matthew Fox («Lost», «Party of Five»). Han spiller stort sett alltid den dølleste karakteren i tv-seriene han er med i, og noen filmjobb har han ikke fått siden «Speed Racer» i 2008.

Dermed er det kanskje også enkelt å konkludere med at det er desperasjon som gjør at Fox nå har barbert av seg alt håret, gått gjennom en beinhard lavkarbodiett og trent kassa tre ganger om dagen. Her skal det vises at Matthew Fox – han har flere sider, gitt.

I «Alex Cross» spiller han en psykopatisk, mafiatilknyttet leiemorder som går i klinsj med politimannen ved samme navn som filmtittelen. Traileren bærer bud om en film som ikke akkurat er redd for klisjeer, men samtidig kan det fort bli ålreit terningkast fire-krim for «late søndager», som det heter. Vi er ikke redde for klisjeer, vi heller. Uansett, den første traileren er nå sluppet, se den i videovinduet øverst.

Enda mer interessant kunne dette kanskje blitt om Idris Elba ville spilt Alex Cross, som han egentlig skulle, og ikke mindre karismatiske (men desto mer populære) Tyler Perry som man endte opp med til slutt.

Filmen er basert på en av bøkene til James Patterson, faktisk den mestselgende krimserien i USA de siste ti årene.

Dette er for øvrig ikke første gang Alex Cross blir portrettert på film, Morgan Freeman spilte ham i filmene «Samleren» og «Fanget i mørket».

Det er ikke kjent om, og eventuelt når, filmen kommer på kino i Norge.